Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

HD Ready

Mám Tv Panasonic 42" ale jen s HD Ready. K tomu starší satelit SD. Má pro mě cenu přejít na satelit HD?. Uvažuji o koupi Arivy 200.
Mám Skylink takže nějaké HD stanice bych měl k mání.

Zdeněk
Registrace: 4/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD Ready

Samozřejmě. Utíkej pro HD přijímač.

Martin79
Registrace: 7/2008

Tak jó, díky

Zdeněk

@Zdeněk

Ale kup si raději solidní přijímač. Ariva je pouťová hračka.

Zorbas
Registrace: 4/2003

a nejde ani tak o tych par HD programov co budes mat, ale hlavne tie SD programy budes mat cez HDMI vo vyrazne vacsej kvalite ako na tom starom SD prijimaci cez Scart.

radolaco
Registrace: 2/2010

Zorbas

jenomze ta poutova hracka:-) dokaze kolikrat zahrat vetsi divadlo jak pristroje v jine cenove relaci:-)

tanabe
Registrace: 7/2010

:))) :8) :)))

Zdeněk

1. Smysl HD přijímač určitě má. A to z mnoha důvodů - kromě již napsaných napřáíklad pro příjem modulace DVB-S2 a FEC 9/10...
2. Obraz bude řádově lepší než SD i jen na HDready televizi. Viditelně. Dokonce bych si troufal říct, že na tak malé úhlopříčce ani nebude okem přesně poznat, jestli je lepší FullHD nebo HDready, pokud nebudeš vědět, nač přesně se máš koukat, tak dobré nastavení nebo dobrý zdroj toho obrazu na začátku (dobrá kamera, dobré světlo...) bude významnější pro pocit kvality.
3. Ariva je levný přijímač. Jsou lepší. Ale hraje. Jako první pokus to možná není úplně nesmysl. Ale je pravda, že na tvém místě bych si koupil lepší přijímač tak jako tak. HD je správně, má smysl si koupit pořádnou věc na delší dobu. Zorbas narozdíl od většiny místních diskutujících je zkušený praktik a ne kecálek. Projde mu rukama mnoho strojů. Když říká, že je to pouťová hračka, je to prostě tak. (Což neznamená, že bych si někdy klidně nekoupil pouťovou hračku, když ji budu potřebovat).
Jediný bez diskuse dobrý přijímač je ovšem DM8000, a to je drahý špás, jehož možnosti budeš muset zaplatit, ale nejspíše je nemáš šanci využít.
4. Výběr přijímače následuje vždy až po zvážení toho, na jaké kanály chci koukat. Pro HD budeš potřebovat určitě nějaká předplatné, volně v HD běží jenom blbosti, které tě přestanou bavit už za hodinu a dva německé programy ZDF a ARD. Jinak nic. Je třeba si koupit přijímač podle toho, co si budeš platit, případně využít nabídku přijímače od providera.

Antonín
Registrace: 8/2005

Antonín

"Jediný bez diskuse dobrý přijímač je ovšem DM8000,...".
Podle jakého měřítka je stanoveno, že je tenhle jediný? To se ptám, nemám čím oponovat, nejsem prodejce ani montážník sat.techniky. Já jsem se třeba rozhodl pro Technisat Digit HD8-SX. A jsem přesvědčen, že jsem neprohloupil.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

dnes je jednoducho blbost vyvalit za prijimac viac ako 200 euro...minimalne pre bezneho uzivatela co chce pozerat skylink ci upc...ja som pred dvoma rokmi sice musel dat 300, ale v tej dobe ina moznost nebola (ale aspon mam kvalitny prijimac ktory si stale cca drzi tuto cenu).

radolaco

Protože to tak je.
Tvému přijímači chybí možnost třeba brouzdat po webu a koukat na filmečky na youtube a dalších místech.
Nebo možnost sdílet karty.
Nebo možnost nahrávat a zároveň koukat na něco jiného (?)
Nebo přehrávat filmy v nejrůznějších formátech třeba s titulky apod.
Nebo mít BlueRay mechaniku.
Nebo - a to hlavně - mít software z nezávislých otevřených zdrojů. Tedy trvale aktuální a rozvíjející se.

Ale to vůbec neznamená, že jsi ty prohloupil.
Možná jsi jenom nesprávně pochopil slova: bez diskuse dobrý přijímač. Každé slovo má smysl. Kdybych chtěl napsat nejvhodnější přijímač pro každého, napsal bych to.
Naopak si o DM8000 myslím, že většina jeho vlastníků zaplatí za něco, co nikdy nevyužije a nikomu neznalému bych DM8000 nedoporučil. Což jsem taky napsal.

Antonín

Antonín

Když to bereš takhle, tak samozřejmě to tak je. Ale co to vlastně obecně znamená "Jediný bez diskuze nejlepší"? Existuje to v autech? Existuje to v televizích? Existuje to v pračkách a ledničkách?
Asi když si nestanovím kategorie a jejich parametry, které budu posuzovat, pak je takové tvrzení zavádějící. Ale to jen tak na okraj, jak to chápu já.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Pro běžného uživatele, který chce koukat a vlastní LCDčko do nějakých 85cm v relaci do 14tisíc je Ariva zcela dostačující strojek, navíc s poměrně dobrou podporou a na ovládání docela jednoduchý. Záleží co od přijímače kdo očekává a jaké má priority. Nedávno jsem měnil u zákazníka wifi zařízení, a při diskusi po práci se zmínil, že má DM-800 a jestli bych mu prý nenaladil italské sportovní kanály na Hotbirdu, že prý je to pro něho složité a zdlouhavé. Když jsem se ho ptal proč si kupoval takový prijímač, řekl mi, že neví, prodal mu ho montážník, se slovy, že je to pro něj to nejlepší...
Takže ať si přebere každý sám co chce a potřebuje.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Galerie: gunter

Zdeněk

Ideální by bylo , kdybys někde mohl zajít do "koukacího studia" , kde by ti bylo umožněno tvým zrakem posoudit více kombinací DVB-S2 přijímač - zobrazovač podle toho , na co vlastně chceš koukat a kolik za to chceš dát peněz.
Dost nepříjemné je, že samotná přítomnost HDMI výstupu ještě nezaručuje shodnou "výstupní kvalitu obrazu" různých sat. přijímačů. Podobně jsou na tom i zobrazovače o stejné úhlopříčce (jak promítnou shodný signál do výsledného obrazu) a jak vlastně nakládají se signály, které přicházejí z různých zdojů (RGB,HDMI,CVBS,integrovaný DVB-T tuner).

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Nepleť mu hlavu. Cez HDMI bude vzdy rovnaky datovy tok ci uz u arivy alebo DM8000. Jedine ze by program vysielal v tak vysokom datovom toku ktory by lacnejsi cip arivy nezvladal, ale taky zatial na orbite nieje.

PEPE8989
Registrace: 12/2007

PEPE8989

Datový tok možná, ale výsledný obraz na stejné TV je úplně jiný. Připoj si přes HDMI Dreamboxe, optiboxe, Humaxe a Arivu a sám uvídíš. Ovšem pokud nejsi slepý!!

Rudolf
Registrace: 2/2006

To ze bude inak nastaveny jas, kontrast ...., to je mozne ale obraz bude vzdy rovnaky, pretoze az zobrazovaci cip v TV prevadza DIGITALNY SIGNAL (cize 1 a 0) na obraz. Takze na rovnakom TV bude rovnaky obraz z akehokolvek prijimaca s HDMI, ak sa pohras s nastavenim jasu a kontrastu tak dokazes dostat rovnaky obraz. Ak chce niekto dreambox tak by ho mal chciet pre ine veci ktore tento pristroj zvlada a nie preto aby mal najlepsi obraz.

PEPE8989
Registrace: 12/2007

TO:Antonín

Zdravím věčného oponenta ke každému problému.Je zde smutno,na PARABOLE.

Žádný učený z nebe nespadl ale pitomce jako by shazovali.

zizi
Registrace: 2/2007

Nenapsal jsem prosím pěkně bez diskuse nejlepší, ale bez diskuse dobrý.
Více už se k tomu nehodlám vracet.

Antonín

PEPE8989

ani zdaleka nemaju vsetky prijmace rovnaky obraz.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

Děkuji všem za reakce, něco si snad z toho vemu. Nejsem velký sledovač TV tak asi zůstanu u té Arivy. Hlavně kvůli ceně. Snad nebudu litovat

Zdeněk

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra