Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Jak zlepšit kvalitu signálu Nova HD na Skylinku?

Už jsem strávil tři odpoledne a dokonce postavil novej stožár na jiný místo a prostě nejsem schopnej ani tím nejpečlivějším umístěním paraboly zvednout kvalitu Novy HD. Všechny ostatní stanice z nabídky Skylinku jsou s kvalitou signálu na MAX, ale Nova HD je jen kousek za půlkou, ve žlutým (telka Sony s přijímačem v sobě, neukazuje procenta). Jen obecně, mohl by pomoct citlivější LNB člen (mám tuším 0,2 nebo 0,3 starej 3 roky, v té době nikdo HD neřešil) nebo spíš větší talíř (mám 85 cm kruh Mascom) nebo se smířit s tím, že signál na MAX nedostanu? A jede někomu na MAX nebo je normální, že to je slabší?

jindra7
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak zlepšit kvalitu signálu Nova HD na Sky...

když nemáš výpadky, tak není co řešit. ukazatele při tom příjmu DVB-S2 transpondérů se často nedají porovnávat s DVB-S. ukazujou úplně něco jinýho a nemá smysl se tím zabývat

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Jestli to hraje,

tak to neřeš. Nemá to smysl.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Citlivost přijímačů je velmi různá pro QPSK a 8PSK. Na Azboxu se mi dokonce po změně na 12109 kvalita zvýšila.

visper
Registrace: 5/2008

jindra7

vůbec to neřeš, já mám taky telku sony s dvb-s2 a na nově hd mi to při trošku horším naštelování paraboly ukazovalo jako kvalitu signálu prázdnou stupnici a žádný signál. Přitom to šlapalo bez výpadků. :laughing: :laughing:

trouba
Registrace: 3/2007

koukej na obraz a ne na teploměry

pierrepetr
Registrace: 5/2006

upřesnění

Já se snažil zvednout ukazatel, abych měl jistotu, že to bude OK i za zhoršenýho počasí. Teď je ještě celkem pěkně, tak to na novým stožáru nemám prověřený. Na původním stožáru jsem dosáhl o kousek vyššího ukazatele a obraz se neustále rozpadal. Po přečtení seriálu o instalacích, co teď na Parabole vychází jsem nabyl dojmu, že bez profi měřáku to nenaladím. Ale chtěl jsem vědět, jestli je šance na lepší hodnoty, když pořídím citlivější LNB nebo ty jsou potřeba spíš na některý problémovější družice a u Skylinku tím ničeho nedosáhnu.

jindra7

záleží odkud jsi,na 85ku bez problémů v čechách + kvalitní LNB třeba black ultra a na měřák zapomeň,to je dobré pro složitější montáže

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Mám podobný hodnoty HD programů Skylinku (taky telka se sat. tunerem SONY HX705...) tzn. kvalita mezi 50-60% /ve žlutém poli/, ale ten signál je stabilní a bez výpadků - včera u nás chvílemi dost hustě pršelo a ty hodnoty se prakticky nehnuly - nechávám to být tak jak to je. Přijímam to na 100 anténě Gibertiny jako multifocus, s tím že ve středu mám 28,2e. :)

V74
Registrace: 7/2007

Nastav to na max. Po zmene parametru je to jen citlivejsi na nastaveni, nic vic. Zatim jsem nebyl nikde parabolu donastavovat (nastaveni podle meraku), ale pokud jsi to nastavil na max. tak to neres. Ty ukazatele jsou opravdu jen indikatory neceho, nikdo nevi ceho a jak se zachovaji pro ruzne modulace (QPSK/8PSK) je rovnez ve hvezdach. Nastav na max a hotovo.

J a
Registrace: 7/2005

Zkontrolovat pomoci měřáku S/N a hlavně skew.

Fanyn
Registrace: 11/2007

a co CSlink

Nezadařilo se, vyměnil jsem palici, místo Golden Interstar 0,2 db za Megasat diavolo 0,1 dB a signál se zvýšil sotva znatelně. Napadlo mě, přejít po letech na CSlink. Jen se chci zeptat, kvalita obrazu a spolehlivost je tam stejná jako u Skylinku?

jindra7

dodatek

Jinak řeším to proto, že když fouká vítr, i poměrně malý, tak Nova HD vypadává, ostatní je OK.

jindra7

Jindro vůbec si ty rady nevzal vážně, akorát udělal zbytečnost, o které tu nebyla ani zmínka.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

nova hd

Tak jsem zas posunul stožár o půl metru a dostal se se signálem do zelenýho, téměř na max. Ale stejně se obraz občas rozpadne. Z více zdrojů vím, že ta Nova HD na Skylinku je poslední tři týdny dodrbaná. Zatím koupím roční CSLink kartu, na Aukru za 350,- a třeba s tím mezitím Skylink něco udělá. Já už toho mám dost. Tři roky to funguje a teď jsem utratil 1500,- za novej stožár a palici, protože s tím zas museli šaškovat. Doufám, že CSlink nebude taky každou chvíli měnit parametry vysílání.

jindra7

Mohu vědět kam ten stožár pořád posunuješ?

Tomik535

to je zbytečné, on si povídá sám se sebou, nepotřebuje vlastně slyšet rady, vede si tu jen takový blog ;)

davidkriz
Registrace: 8/2009

prej blog

Ne, jen jsem potřeboval pár informací. K výsledku to nevedlo. Stožár jsem posouval, abych se dostal víc do ulice, sousední barák je o patro vyšší. Po dnešku jsem získal sice super signál na ukazateli, ale kombinace parametrů vysílání a mýho nic moc přijímače asi lepší výsledky nepřinese. CSlink karta objednána, tak doufám, že to bude OK.

jindra7

Sice jsi mě tím ukazatelem nepřesvědčil, ale je možné, že to bude podobný problém jako zde:
https://www.parabola.cz/forum/reply-386981/

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra