Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Obraz a zvuk

Seká se obraz a ztrácí se zvuk,asi tak jako když silně chumelí.Pánové poraďte.

marie2
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Obraz a zvuk

jo když se tlachá o H.O.V.N.Ě je tu fronta
když jde o pomoc tak tu NIKDO NENÍ ach jo!

tonek
Registrace: 1/2009

Tonku!

Dík,že se snažíte.Já doufám,že se mě ten servisman ozve.A že se brzo dostaví.Zjistila jsem,že něco uvidím na internetu,to jsou zprávy a jinak mě snad nic neuteče.Dnes jen ten detektiv Mudroch,třeba to budou opakovat.Dík a dobrou.

marie2

Roudnice je poměrně velké městečko,divil bych se kdyby tam nějaký kutil nebyl,ve spodní části náměstí,pokud se ještě pamatuji,bylo elektro,je třeba se pozeptat.Divil bych se kdyby tuto vymoženost někdo nedělal. :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Řekl bych že mám podobný problém. Mám přijímač Topfield TF6000CR, 80 cm parabolu a kartu STANDART CZ od Gitalu už 2 roky a vše bylo bez problémů, jen bylo třeba občas naladit nové frekvence. Poslední měsíc mi ale vypadávaj programy, nejčastěji ČT4, ČT24... STV1, STV2, Eurosport nejde už nějaký ten den. Hlásí to že je kanál nedostupný, po chvilce je program viděn, ale jsou tam kostky a trhá se zvuk, za další chchvilku je to v pořádku. Pochybuju že by byl problém s parabolou, ta se určitě nehla, je pevně na zdi. Nemá někdo další podobný problém ? Děkuji

novomi
Registrace: 9/2008

Pokud nemáš přepínače,tak to rozkupluj.Zkrať venkovní kabel o 10cm.Kabel prohlídni,zda není někde trhlí.Konvertor,popřípadě můžeš mít v něm dírku a ve vnitřku vodu.Pokud tam máš vodu,tak ji vylej,konvertor vysuš,krytku zalep(toto jsem dělal příbuznému a bylo pak vše OK.Můžeš to mít také jen uvolněné u přijmače.Pokud toto máš OK,tak chyba může být v přijmači.Pokud nebyl u vás orkán,nehnul si si z parabolou?To by bylo vše,napíš co to bylo? :)

zzaner
Registrace: 9/2006

určitě má někdo podobný problém ale na 100procent je to vždy u toho DOTYČNÉHO !!!

na nebi je to OK!!!

proto: 1.DODO
nebo 2. ODBOR(del)NÍK

pro nejpravděpodbnější příčinu pohnuté paraboly doporučuji (i paní marii2) pokud vidíte na TV(nebo s pomocníkem)zkusit zatlačit na jednu či druhou stranu paraboly nebo zespoda či shora zkusit naklopit nahoru či dolů, samozřejmě v menu nebo tabulce kde vidíte sílu signálu. I jen nepatrný posun aniž cokoliv uvolníte Vám napoví zda je parabola ideálně nastavená či nikoliv.
potom buď bod 1 nebo klíč a bod 2

mnoho zdaru

tonek

Tak jsem nejdřív zkusil vyšroubovat ten konektor z přístroje při puštěný STV1, která dlouho nefunguje. Ani jsem ještě celý závit nevytočil a program se najednou chytnul, ale tak na 2 sekundy. Pak už ať jsem s tim hýbal jak chtěl už jsem ho nechytnul. Mám tam 2 lišty na zobrazení signálu, modrou, ta je pořád plná když konektor úplně nevysunu a pak ještě zelenou, tak se nechce objevit, když se STV1 na 2s chytla tak se objevila.
Pak jsem zkusil připojit druhý kabel co je od satelitu nevyužitý a pořád to nešlo.
Zkusil jsem zatlačit na parabolu ze všech stran a nic.
Parabola je na straně, že tam skoro vítr nefouká, a určitě se s ní nehlo, vysoko na štítu baráku, ke konvektoru se bez dlouhýho žebříku nedostanu. Zkusim teda až bude venku tepleji.
Ale typoval bych to na chybu v přístroji, třeba v tom konektoru.

novomi

re:Obraz a zvuk

Děkuji za radu.Parabolu mám na střeše.žebřík na půdě.Jen mě chybí ten pomocník.Já na střechu nemůžu.V úterý přijde ten objednaný odborník tak se s tím popere.

marie2

Tak jsem vylezl na parabolu a prohlédl konvertor. Dirka nikde žádná nebyla, ani nevim jak bych se do toho dostal, je to takový celek snad z keramiky nebo čeho :) . Konektory prohlédl a očistil, byli ale v pořádku, kabel zlomený neni. Nejčastěji vypadává signál dopoledne, odpolene jen málo kdy. Je to zajímavý :) . Asi chyba přístroje.
Nebo, mohla by za to větev stromu, je před parabolou asi 5 m, neni zas tak velká.

novomi

2 marie 2

dobrý večer
čo povedali odborník?

tonek

hurá :-D

Tak chyba byla v přístroji, to jsem si myslel nejvíc. Prý tam byl špatný zdroj a to i vlivem tepla rušilo frekvence (po třeba 10 minutách po zapnutí se spustila ČT1...). Oprava za přijatelných 400 Kč, navíc nám navždy půjdou SK programy, dřív nešli (karta Gital Standart CZ) a měsíc placený.

novomi
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra