Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jaký =spolehlivý= quad ?

Zdravím.Chtěl jsme poprosit hlavně montážníky o doporučení nějakého quadu který minmimálně reklamují.. i když je mi jasný že je to problém a říct s určitostí se to dá těžko.
Během pul roku už měním druhý Quad na střeše.Byl to vždy edison a vždy odešel jeden výstup kde šla jen jedna polarizce.
Rád bych tam před zimou něco dal a měl aspon během zimy klid od lezení na střechu...
Děkuju

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký =spolehlivý= quad ?

já používám IDLR-QUIDL 40EXTND-OPP
je to sice INVERTO ale jako vše Made in CHina
jinak no problém
možná že u Tebe je chyba někde jinde, bludné proudy nebo co?

tonek
Registrace: 1/2009

Ja mam Silver Sky (ktory som vlastne ani nechcel povodne kupit) a zatial som spokojny, ziadny problem aj signal ma OK.

terrible

S Inverto úplná spokojenost.
Jen pozn. Nedešel náhodou v obou případech výstup ke stejnému přijímači?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

tonek má kus pravdy, zkusil bych pátrat jiným směrem

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

vetsinou davam inverto premium, zatim vsechny ok

milanm
Registrace: 3/2006

ja som napríklad veľmi spokojný aj s GI :))) , zatiaľ bez problémov a jeden velkosklad sat techniky na SK ktorý začína na prvé dve písmena abecedy ho má momentálne za velkoskladovú cenu 10 euro, ale každý máme svoje skúsenosti. :lookaround:

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami

Na každom desiatom GI za dva roky a dva dni praskne ten ohavný žltý kryt na feedhorne.
Edision ( nie Edison! ) dokáže zničiť iba živelná pohroma alebo zákazník ,nemajú žiaden problém.

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222

P 222, tak to s tebou nesouhlasím, právě na Edisionu praská kryt na feedhornu. A to ještě bývají v záruce.
Montuji už několik let Inverto Black Ultra a vše je o.k. R^

HiFiOK
Registrace: 12/2006

HIFI

Black Ultra se krátce, nejspíš máš na mysli INVERTO Silver Tech. Ty jsou výborné, taky je rád používám.
Jinak montuji i GI, ty žleté kryty opravdu praskají,a le také kvuli tomu, že se upínací oko utáhne zbytečně moc.
Jinak jsem jednou zaregistroval i posunutý lokální oscilátor. LNB fungoval, ale TP bylo třeba scanovat na uplně jiných frekvencích, než bývá obvyklé.

Nebál bych se ani Quada od DI-WAY.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Inverto, Alps

J a
Registrace: 7/2005

Děkuju všem za názory.No já jsem přesvědčen na 99% muže být problém už jen v tom quadu.Udělal jsme vylučovací metodu.
Tento výstup je na přímo do přijímače jedná se o pozici 23,5.Dcera má na něm Dreambox 500 vyzkoušel jsme ještě další 3 kusy DM 500 + DM 500 HD + DM 800 kostičkujou všechny.Tedy závada přijímače odpadá.Vyzkoušel jsem i jiné napájecí zdroje (někdy dělají problém) je to pořád stejné.Další 3 výstupy quadu po baráku hrajou v pořádku.
Takže mi napadá už je ten quad a jeho výstup (na kabel radši nemyslím to mi přechází chut to zkoumat a tahat..)
Závada se projevuje tak že na pozici 23,5 sky link vertikál jede normálně ale horizontál začne po chvilce kostičkovat nebo někdy kostičkuje po zapnutí hned.
PS Saxon shodou okolností mi ted kámoš půjčil ten DI WAY tak ho zkusím.Stejně mi nic nezbude než na střechu od PC to nevyřeším..Hlavně at je to v tom quadu a nee žádná záhadnost
díky všem

pat

já bych ještě zkusil prohodit výstupy na QUADU
ten Quad může být dobrý , pouze nevhodný v dané konstelaci

tonek

Saxone, mám na mysli pouze Inverto Black Ultra. Ale ty další řady také nejsou špatné. I ty bych doporučil.
Škoda že se nedělají Octa Black Ultra (tedy alespoň o tom nic nevím).

HiFiOK
Registrace: 12/2006

"Další 3 výstupy quadu po baráku hrajou v pořádku."
Tak ich nachvílu všetky tri odpoj priamo u LNB a nechaj len ten štvrtý a uvidíš , všetko bude OK.
A záhada bude rýchlo odhalená..

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222

@p222

No zkusit mužu a co tím testíkem odhalím ?? nebo co to bude znamenat když ty 3 výstupy přímo u LNB odpojím a ten čvrtý(asi špatný) bude hrát?

pat

P 222

mám ho cez 4 roky x dní x hodín x minút x sekúnd a drží.Ale tiež poznám ľudí ktorí nedajú dopustiť na Nokiu, a sú s ňou spokojný, ale vždy ked som ja nejakú mal v ruke nikdy nešla tak ako treba. :lookaround:

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami

2:pat

když se nechceš vyvětrat tak to odpoj u přijímačů

tonek

Jasně ale mě hlava pořád nebere (sorry) co si tím pomůžu nebo co mi ten "test" ukáže ?

pat

nemáš se za co omlouvat, prostě jsou případy kdy jsou všechny výstupy LNB (QUAD, OCTO, TWIN) v pořádku ale při zapnutí více přijímačů se tyto vzájemně ovlivňují, řešilo se to tu mnohokrát, v podstatě jde o to zjistit zda ti odešel jeden výstup nebo je to tento jev. Já jsem s tím strávil mnoho hodin a přesnou příčinu se mi nepodařilo zjistit, vždy však pomohla výměna LNB kterážto tě tak jako tak čeká!
dej echo!

tonek

Test Ti ukáže , že LNB je v poriadku !!!
Nesmieš predsa zatracovať značku Edision , ktorá má takmer nulovú poruchovosť konvertorov!!

No a potom konečne začneš uzemňovať a uzemňovať , princíp a príčinu Ti vysvetlia skutoční odborníci , ako Enik a spol.

P 222

ALPS,Inverto

Promax
Registrace: 12/2005

Jasně pánové děkuju už jsme to pochopil co mi ten testík ukáže ;)
Takže zítra až budu doma sám ráno a všichni vypadnou z baráku..odpojím ty 3 lnb co jsou v "pořádku" u přijímačů a když to na tom čtvrtém bude zlobit dál je to vadný výstup quadu když to dělat nebude...mám v baráku záhadu a skřítky..
No ok každopádně děkuju za pomoc a rady.

pat

Instalace Quadů s sebou poměrně často přináší zdánlivě nepochopitelné problémy. Kolikrát je to nesprávně připisováno samotným konvertorům, většinou to je ale jinak.

Zrovna dnes jsem jeden takový problém řešil. Quad MB, Quad TV/Sat slučovač - na jednom svodu Mascom, na dalších dvou Showboxy S300, propojeny navíc přes RS232. Pokud byly oba Showboxy zapnuté, startovaly ze Stand-by bez prodlevy, pokud byl jeden vypnutý, tak druhý startoval s cca 15 sec prodlevou/než naskočil obraz/. Signál vynikající, chybovost bohatě v normě. Nový barák, nová instalace, kvalitní koaxy Cavel...
Zítra budu laborovat se zaměnou obou Showboxů, výměnou za třetí kus Showbox, nebo Openbox, přehození výstupů z MB, dodatečné přizemnění slučovače TV/SAT, zkusit odpojit terestrickou anténu ze slučovače, dodatečné proklemování koster obou Showboxů pořádným měděným vodičem.

Tohle jsou zkušenosti k nezaplacení, docela mě to baví, hlavně že zákazník je v klidu... :)))

On Air!

Saxon

A tím se také liší montér a fušér.
Zdravím do J.Čech.

J a
Registrace: 7/2005

@Ja

Taky zdravim, dnes jsem se rozhodl, že s konečnou platností končim s přijímačema Showbox a najíždim i v SD na Vantage.
Už toho mám plné zuby...
Pochopitelně, že cpu lidem přednostně HD model, ale když někdo na SD trvá, pak mu dam 211.
Mam funkční SetEdit, takže neni co řešit.

Čau do Ždárné.

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra