Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Sloučení VKV+UHF

Ahoj, potřeboval bych poradit se sloučením VKV (FM) s DVB-T. Po sloučení slučovačem (viz. příloha) DVB-T hraje stále OK, ale VKV se mi tam pořád nedaří dostat. Kruhový dipol (lepší než ni :-)) na střeše je osazen zesilovačem a uvedený slučovač má přemosťující tlumivkou vedeno 12V druhá tlumivka v něm je na druhý vývod slučovače pro DVB-T zesilovač - společný adaptér klasic 12V. Chová se to podivně..tuner hraje jen když oddělím u jednoho vstupu antény zem..zisk jak na kus drátu tj. účinnost ani o trošku lepší než drátová tkanička..Tuner je solidní a měl by určo hrát lépe.. poradí někdo jak na VKV?.. přiznám se že mám zkušenosti s DVB-T/DVB-S ale s VKV jsem nikdy moc neválčil.. děkuji za radu nebo doporučení vhodných komponentů...

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sloučení VKV+UHF

Slučovač:
http://www.ivo-pt.cz/antenni-slucovac-sl18-i2598.htm

Pájík

prvni a zasadni vec je vyhodit predzesilovac pro VKV, dalsi vec pouzit poradnou antenu pro VKV a nikoliv kruhovy dipol. Idealni je pouzit sva samostatne svody.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

TO: Saxon, vím že je to anténa-neanténa, ale určo by to mělo být lepší než ta tkanička.. jsem limitován místem a VKV antény jsou trošku větší.. je opravdu nutné tahat svod extra?.. ztrácím tolik na sloučení a rozbočení že výsledek je 00nic?..díky za trpělivost a pomoc..

Pájík

Slucovanim a rozbocovanim stratis par decibelu, ale mnonem vetsi pruser je prebuzeni vstupni jednotky VKV tuneru. Citlivost slusnych tuneru je dostatujici, ale prebuzeni od ruznych preampu ve spojeni s mistnima vysilacema je dilem okamziku. vstupni jednotky maji sice fungujici AVC, ale to pracuje pouze v omezenem rozsahu. V drtive vetsine pripadu plati, ze nejlepsim zesilovacem je vykonna antena. Proste, poradna VKV antena, kvalitni koax a rovnou do tuneru. Zadny VKV predzesilovac nepouzivat!

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

O.K. děkuji...

Pájík

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra