Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.08.2007, 16:07.23

nastaveni COM portu v notebooku s Vistou

prosím o radu, kde změnit číslo COM portu, nainstaloval jsem ST-LAB USB to Serial cable a automaticky si vzal číslo 13, toto číslo potřebuji změnit na číslo 3, které používá program pro nahrání firmware do Openboxu. Kde tuto změnu v notebooku s Vistou mohu provést? Ať hledám jak hledám, nemohu nalézt. Navíc koncovku tohoto kabelu "samec" propojuji na kabel RS232 - RS 232 samice, bude mi toto fungovat? Jde o kabel, který jsem dosud používal při propojení Visionet s PC, nyní tento kabel používám jen jako prodlužovací kabel, nebo musím pořídit jiný? Snad jsem to popsal, že mi poradíte :-) Díky předem.
uživatel
Skye17
19.08.2007, 17:07.15

RE: nastaveni COM portu v notebooku s Vistou

Vo WinXp sa to nastavuje: Ovládací panel - Systém - Správca zariadení - porty Com a Lpt - Profilic USB-To-serial Com port - nastavenie portu. Vo viste to určite bude niečo podobné.
uživatel
jaro77
19.08.2007, 20:48.46

hmm...

tak jsem to zkusil a nic....přesto díky za snahu, nepomohl by někdo, kdo má zkušenosti s Vistou?
uživatel
Skye17
19.08.2007, 21:36.05

Mám iné zariadenie, ale snáď to bude fungovať. Tu je postup: Ovládací panelySystémsprávce zařízeníporty (COM a LPT)Tam si nájdeš svoje zariadenie - klikneš pravým tlačítkom myši, dáš vlastnosti, klineš na záložku nastavení portu, ďalej na Upřesnit, a tam nájdeš Číslo portu COM, ktoré zmeníš na ktoré potrebuješ, resp. ktoré je voľné.
uživatel
MilanK
20.08.2007, 10:58.50

super, díky

už jsem to našel
jaké máš jiné zařízení? myslíš tím kabel USB vs. RS 232? pokud ano, jaký druh? to mě hodně zajímá :-) díky
uživatel
Skye17
21.08.2007, 07:50.30

http://mediatip.sk/?cls=stoitemandstiid=1583
uživatel
MilanK