Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.08.2007, 16:45.37

SkyStar2 -ako na EMM pre zapisy?

Neviete prosím prečo sa EMM pre zápisy na karty SL cez Phoenix nedajú už nikde odlogovať?
Mám SS2 a zapisy som nahadzoval pomocou Cardreader-a, keď som predtým EMM odlogoval cez CWCamEmu. Pred poslednými zmenami na SL/CL to problém nebýval, no teraz sa mi podarilo odlogovať zápisy už iba pre Cslink-kartu a zaujímavé je, že iba na kanáli Nova (na oboch kanáloch ČT už EMM nešli). Na kanáloch Skylinku sa už EMM takto odchytiť nedá nikde.
-súvisí to so spomínanými zmenami v kódovaní?
-nie je možnosť odlogovať EMM pre zápis iným spôsobom, ako cez CWCamEmu?
-dá sa očakávať, že sa nebude dať takto odchytávať EMM aj na Cslinku?
Dosť ma to štve, lebo mi zatiaľ SS2 stačilo (mám už iba Nokiu 9600 + starý nefunkčný modul CW).
uživatel
jah
19.08.2007, 17:01.43

RE: SkyStar2 -ako na EMM pre zapisy?

Neřeším, ale:
1. EMM chodit musí, že.
2. Pomocí cwcadmemu jdou lognout všechny přenosy, je jenom otázka, jestil to umíš v tom najít - to mi přijde být nejpravděpodobnější problém. Jak to v tom logu vlastně hledáš, rukama nebo nějakým softem? Tady by možná mohl být ten problém...
uživatel
Antonín
19.08.2007, 17:19.15

Antonín, nájsť EMM v logu problém nie je - to spravím pomocou Cardreader-a, to mám viackrát overené.
Problém je pri zachytení log-u. Robím to cez CWCamEmu. V *.ini to mám nastavené na zachytenie EMM:
[log]
set=0
ecm=1
emm=1
...
No pokiaľ pri nastavení na Novu sa do logu zapíšu EMM v poriadku:
EMM: 18 BE 94 A1 4F 61 94 .....atď
-pri nastavení na ostatné kanály Cslinku + celý Skylink sa zapíše do logu (okrem zopár ECM) iba toto:
Filter DATA: PID=1551, DataLen=184, Name=ECM Filter 1551
...
Filter DATA: PID=1551, DataLen=184, Name=ECM Filter 1551
...
Ostatné nastavenia v CWCamEmu.ini (provider) mám OK, lebo všetky kanály CL/SL mi cez CWCamEmu idú. SL-zápisy mi ale čoskoro skončia... :-(
uživatel
jah
19.08.2007, 19:13.53

Takže ten log je vlastně úplně prázdný?
uživatel
Antonín
19.08.2007, 19:34.04

V podstate je prázdny - nie je tam ani jedno EMM.
uživatel
jah
19.08.2007, 19:41.06

Keď zakážem zápis ECM a nechám zapisovať iba EMM, tak zapíše iba toto:
CWCamEmu ver. 0.1.3 start
MDAPI (=8.2) 03.00
Api:MD-API Version 03.00 - 1.06 Version:MD-API Version 01.03 - 1.06
PROGAPI: 01.06
error ReadFile ATR len
WR ERR NO ACK
WR ERR NO ACK
uživatel
jah
19.08.2007, 20:23.31

Já už jsem dlouho cwcamemu nepoužil tak si nepamatuju úplně, ale kouknul bych, co máš v cwcamemu.ini u těch kanáů jako údaje, jestli to je správně (uvidíš to v Channel Property).
Tamtéž bych kouknul, jestli tam je nastavené 0D03 nebo 0D0F...
Taky bych pro jistotu vymazal všechy ostatní pluginy aspoň na chvilku.
Taky bych to resetnul, myslím, že cwcamemu čte ini jenom po startu.
Mslím, že jsem se s tím setkal, že to nezapisovalo EMM, ale už nevím, co je toho zdroj.
uživatel
Antonín
19.08.2007, 21:53.37

Antonín, tak to vôbec nebolo v CWCamEmu - zistil som, že ten zapisuje EMM do logu nezávisle od nastavenia časti Provider (zapisuje aj keď sa tá časť úplne vymaže), takže nastavenia kanálov, ako aj ca_typ=0D03 (0D0F), nemajú na logovanie EMM vplyv.
Problém bol v prostriedku, kde som CWCamEmu použil - v playeri Dvbdream! A to mám spoľahlivú a overenú verziu 1.3c. O probléme v playeri som vôbec neuvažoval preto, lebo na tej Nove som zápisy CL odchytil a aj som ich korektne na kartu zapísal. Tak som predpokladal, že musí ísť aj SL.
Napokon keď som vyskúšal všetko možné aj nemožné, skúsil som ProgDVB a tam CWCamEmu logoval EMM aj na SL!
Prečo Dvbdream Novu zapisoval a iné nie, je pre mňa záhadou.
Veľká vďaka za ochotu a mrzí ma, že som to neobjavil skôr.
uživatel
jah
20.08.2007, 08:40.25

Tak si to zjisti, v čem jsi měl problém.
Budeš lépe rozumět.
Vysvětlení bych hledal někde okolo nastavení PIDů, asi budeš mít něco pro Novu jinak, než pro ostatní kanály.
Určitě to není vlastnost DVBDreamu, v tom se mýlíš stejně, jako když jsi na začátku podezříval CSlink, že nevysílá oprávnění na některých kanálech.
uživatel
Antonín
20.08.2007, 20:32.21

Rád by som zistil, v čom bol problém, no zatiaľ sa mi to nedarí. ECM PIDy v nastaveniach som skúšal meniť, v tom to nie je. Všetky ostatné nastavenia mám rovnaké v oboch prehrávačoch, tam by tiež chyba nemala byť. Fakt neviem - moje znalosti SS2 sú stále iba užívateľské. Popýtam sa ešte na skúsenosti iných používateľov DVBDream.
uživatel
jah