Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.08.2007, 17:45.01

Nekvalitní obraz z Openbox x-810

Koupil jsem po chvále prodejcem Opembox X-810. Vychvaloval to, že to má nějaký lepší zobraztovací procesor Sony a kdo ví co, ale po připojení na TV má obraz CSL docela velký šum. Čím to je? Příjmačem, Scartem nebo TV?
POkud příjmačem, jaký jiný vzít s ohledem na tvalitu výstupního obrazu?
uživatel
SatFanCZ
19.08.2007, 17:57.12

OPENBOX

Takhle na dálku těžko říct neuvádíš jak máš sat. propojen s tv a zda se jedná o lcd či plasmu nebo crt předpokládám že to máš propojeno scartem a v menu av.0 přij. máš navolen na rgb. pakliže ano zkontroluj scart . tam bych hledal závadu ale nevylučuji i jinou závadu v propojení.
uživatel
MON
19.08.2007, 18:59.01

OPENBOX

tak jak píše MON určitě bych hledal závadu u sebe, již několikrát jsem se zde zmínil o skutečnosti, jak dalace je důležitý přístroj ke sledovýní určitých providerů, pokud se jedná o tv CRT chyby bych nehledal je to super i upc kromě novy (digi tv je lepší) pokud budeme hovořit o plazmě a lcd mám takový soukromý žebříček 1. místo Head SD 2500 2. místo Openbox x810 právě stím čipem Sony (prodejce měl pravdu)3. místo fergusony 6018 - 7318 4. místo AZ box 5. Globo 7010 (otřesný obraz) ještě jsem měl doma 6010 philips ale netestováno na lcd či plazmě bylo to super na CRT
uživatel
Babui
19.08.2007, 19:01.22

RE: Nekvalitní obraz z Openbox x-810

Je to na CRT a propojeno scartem.
uživatel
SatFanCZ
19.08.2007, 19:05.22

dole
uživatel
Babui
19.08.2007, 20:03.12

Babui

Posledný okrem tých tebou vypísaných je Illusion. Strašný obraz:)
uživatel
vw1
19.08.2007, 20:10.02

Jakékoliv podobné údaje by měly začínat popisem propojení (video, UHF, RGB, YUV, nebo další možnosti) a pak přesným typem televize. Zejména u plazem a LCD je mnoho rozdílů ve zpracování i jen mezi verzemi, ne tak mezi výrobci.
uživatel
Antonín
20.08.2007, 06:36.09

mozno skus prepnut ci nemas zapnuty secam ak hej skus prepnut na PAL. Ak nepomoze skus sa pohrat s nastavenim vystupu na scart a prepnut inu normu. Bud ti niektoru nepodporuje TV, alebo mas zly kabel, alebo v najhorsom pripade ide len o vadny kus a mozes ho reklamovat. Ale normalne funkcna 810 s procesorom sony ma naozaj skvely obraz.
uživatel
Billysk
20.08.2007, 08:34.55

JEstliže máš propojení tak, že jakékoliv nastavení PAL SECAM má ně něco vliv, pak to máš propojené špatně (z hledaiska maximální kvality) - je pak zbytečné to zkoumat. A nejdříve třeba správně propojit aspoň přes YUV nebo RGB, když to jinak na tomto přijímači nejde.
P.S. Z popisu Babui se dá soudit, že to je možná připojené i přes UHF...
uživatel
Antonín
20.08.2007, 08:57.18

to Antonín

jediné, co lze soudit je, že jsi přehlédl upřesnení, kde jsem psal, že je to přes scart a ostatní nastevení je defautní. Žádné normy atd se v příjmači nepřepínaly. FW 5.07 + keys, pak nahrátá Astra 3A a spuštění EMU. NIC VÍC
uživatel
SatFanCZ
20.08.2007, 09:41.32

Soudit mohu ledacos například z toho, že nevíš, že scartem lze propojit minimálně čyřmi způsoby:
- Video kompozitní
- S-video
- RGB
- YUV
Například soudím, že o tomto problému nevíš skoro nic, protože tohle je zcela základní povědomost, že scart je jenom a pouze označení konektoru. Nic více.
To, že nic nevíš, to problém není, nikdo neví všechno. Ale ultimativní vyjadřovaní se moc nerýmuje k takovým neznalostem.
uživatel
Antonín