Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vzádlenost paraboly 200m od přijímače

AHOJ

Mohli by jste mi poradit, jaký použít kabel na vzdálenost 200m? Jde o příjem z ASTRY ,,,
Má smysl nějaký zesilovač?

Díky!

Nick1612
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Bez zesilovače to asi nepůjde.

Ale jinak by to nemusel být až takový problém. Pokud bys ovšem použil opravdu kvalitní kabel, tak by to šlo i bez toho zesilovače. Jenže cena by asi byla hodně vysoká. Pokud použiješ CB113UV, a zeilovač, tak to bude fungovat taky.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Vzádlenost paraboly 200m od přijímače

Pro délku 60m jsem použil místo 80cm větší parabolu např. 105cm.Na 150m zákazník použil zemní kabel,ale jaký typ tak nevím/ dělala to jiná firma/.Jinak k tomu se použil zesilovač spaun a chodilo to ok.Větší délku jsem nedělal.

Fanyn
Registrace: 11/2007

A stacil by v kombinaci kabel jako napr. BELDEN 125 Cu, nebo by bylo potreba dat nejaky RG11?

Doporucite kdyztak nejake zesilovace?

Nick1612

Zvětšování průměru paraboly

nemá smysl!!! Zdvojnásobení průměru paraboly nahradí ztrátu v kabelu o délce asi 20metrů. To nemá valný význam. Nehledě na to, že to už nemusí LNB korektně zvládnout. Lepší je opravdu zvolit kvalitní kabel v kombinaci se zesilovačem.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Já už mám cca 5 let v provozu bez sebemenšího problému 180metru koaxu Belden H-126 R^ Mám tam motor SG-2100 sloučené DVB-T dole zásuvku bez zesíku parabola 80ka. ;)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Jak velký vliv má kabel na odstup signálu od šumu? Samotná síla signálu se dá snadno vykompenzovat, tohle těžko.

LubosD
Registrace: 7/2010

Zdar,pokud bys pouzil na uvedenych 200 m koax H125 bude nominalni utlum trasy pri 20°C na 2 150 MHz cca 2x32=64 dB.
Pokud pouzijes kabel RG11 bude to cca 2x21=42 dB.
Z kovertoru "vytlacis" obvykle na 85 cm parabolu pro ASTRU 3A nejakych 78 dBuV nejslabsiho a 85 dBuV vykonu nejsilnejsiho TP.S jistou rezervou je dobre na vstupu prijimace mit aspon 52 dBuV vykonu.Kdyz tedy pouziji koax RG11 dostavam 78-42=40 dBuV a zesilovac +15 dB=55 dBuV.
Toliko teoreticke resume,pokud kabel ulozis do zeme budou jeho parametry (utlum) jeste nizsi (zde uvedene je pro 20°C).
Zaver-pokud mas moznost odzkouset zarazeni kluba 200m tenciho kabelu a SAT zesilovace +20-25 dB odzkousej a uvidis.Kabel RG11 by mel znamenat v kombinaci se SAT zesilovacem +15 dB jistotu.

hdpe
Registrace: 11/2007

A co ubytek napeti pro napajeni LNB ci motoru?

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

niektore prijimače umožnuju zvyšiť napajanie osobne by som daval priebežny zosilovač len ak je to nutne zbytočne pridava vlastny šum do cesty hlavne kvalitny kabel z malim utlmom to je ta najzhodnejšia cesta

jopo166
Registrace: 1/2009

Zesilovač mohu nabídnout,

leží mi v šuplíku. Doporočuji vyzkoušet bez zesilovače a teprve až pak zvážit, zda ho vůbec potřebujete. Zesílení má také své mouchy...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Takze pokud mozno radeji vetsi parabolu + plus minimalne kvalitni kabel, tedy napr. Belden nebo radeji treba nejaky RG11... Pripadne zesak, pokud to nebude stacit.

Tak to taknejak spachame ;-)

Diky!!!

Nick1612

Nebo použít něco takového, ale cenově to bude asi trochu mimo.
https://www.parabola.cz/clanky/4126/opticke-kabely-na-tv-a-sat-rozvodech/

KamilZ
Registrace: 11/2010

Větší parabolu zkomentoval Enik,

tudy cesta nevede. Spíše bude záležet na použitém konvertoru, jaké bude mít zesílení a úroveň signálu na svém výstupu.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

na větší parabolu zapomeň,nemám rád zesilovače pro sat.,ale tady jinak nelze 200m kabelu není běžná věc,ještě by bylo dobře skusit tu parabolu dát blíže,200m je mrakodrap,jinak nechápu proč je tak daleko.

pierrepetr
Registrace: 5/2006

to radsej lnb

Zameraj sa na lnb,ako pise samorost.Su aj s vyssou vystupnou urovnou,+ podla moznosti kvalitnejsi kabel.(samozrejme kvalitny zosilnovac je zhruba to iste,ako lnb s vyssou urovnou).

Kasr
Registrace: 8/2008

Muzete nekdo poradit jaky typ zesaku by to mohl byt? Konkretne ,,,
Je to v lese mezi vysokymi stromy,parabola by byla na kopecku kde je "videt" na druzici, proto ta vzdalenost ,,, Bliz to nejde.

Diky

Nick1612

Nick1612

Dej na mne dej tam Belden H-126 v kuse a nebudeš potřebovat zesilovač vubec.

Ale pokud ho tam mermomocí chceš zakomponovat tak třeba Chess Zesilovač SAT, TV signálů 18dB

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra