![]() |
|
Zatienenie susedovej parabolyPosledny vikend som u rodicov namontoval na logiu na spalni na konci bytu parabolu Gibertini. Sused o dve poschodia nizsie si tiez nedavno nechal na kuchynsky balkon namontovat parabolu. Dom je nasmerovany priblizne sever-juh a obe paraboly (u rodicov aj susedova) prijimaju 19,2E a 23,5 E. Pred par dnami ma zastavila suseda rodicov, ze kto montoval tu parabolu u rodicov, ze im uplne prestal ist ich satelit a musel ho na balkone posunut. Pozrel som na ich balkon - vysunuli ho dalej od fasady.Chcem sa spytat, ci sa niekto stretol s takymto problemom. Tie paraboly su dost daleko od seba - vyse 20m. Nikdy by ma nenapadlo, na taku velku vzdialenost mozem niekomu znemoznit sat prijem. |
Robert
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 728 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolySpatně jsem si přečetl co psal Robert, a nedalo mo ti tak jsem si to nakreslil v autocadu jak by to vypadalo a je možný, že by taková situace mohla nastat. (nic není nemožný) :))) |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyPotom by tie taniere nemohli byt len pod sebou 2 poschodia ale aj posunute od seba do zakrytu vzhladom k druzici,co by bola velka nahoda ale o tom pisatel nic nepise.Tak by sa mal jasnejsie vyjadrit.Ale 20 metrov sa mi zda aj tak vela.Nieco v tom popise nesedi.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyMusela by přímka zdi baráku být kolmá k satelitu pak by paraboly byly v zákrytu. |
slapet
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolySamozřejmě pod ůhlem těch 32 stupňů |
slapet
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolySouhlasím se všemi, kteří tvrdí, že tento případ může teoreticky i prakticky nastat. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 943 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyjá jsem to pochopil hned,né že by mě to tak rychle pálilo,ale bydlím přesně ve stejně situovaném domě,směr sever jih,poslední družice,kterou chytám (mám motor) je 23.5E,pak už jedu do zdi,jinak celý západ až do 45°W,na cs link jsou na domě všechny paraboly přesně kolmo a musí být vystrčeny kvůli vyčnívajícím balkonům |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyurcite je to mozne. ak sa anteny prekryvaju pod "spravnym" uhlom a sused to mal uz predtym horsie nastavene (napr. nepozeral ani pri silnejsom dazdi) tak ste ho mohli parabolou v ceste "odrovnat". |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyZdar synci,vidite jake vasne v diskuzsi mohou nastat pri nespravne iterpretovanem vykladu tazatele:).Jeden jediny obrazek nebo foto,by znamenaly jeji uspesny konec s politovanim "spodniho" souseda,ktery musel ten "strom urezat" :). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Ono stačilopár čar se situací na papíru,musí to být šílená náhoda ! :8)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolySused o dve poschodia nizsie :dvě patra-rozdíl 20m.Divné. |
habanero
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 207 |
![]() |
|
RE:blbost,ziadne tienenie problem je ,alebo bol urcite niekde inde... |
vantom
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyJe to sranda, jaké tu píšete nesmysly ! Těch dvacet metrů není ani vzdálemnost mezi dvěma patrey, ani do strany ani na výšku, ale šikmo v úhlu 32°mezi nimi, to je tak těžké pochopit ?Samozřejmě, že jedna parabola může tu druhou zastínit ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyJasne,že tento prípad môže nastať.Napr.paraboly sú umiestnené na východnej stene paneláka,spodná môže byť umiestnená v severnej časti,vrchná južnejšie. Ak sú na jednej priamke družica-Robova parabola-spodný sused,tak sused má smolu.Ale ako píše hdpe,stačí jeden obrázok,alebo lepší popis a je po diskusii. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
Skusim to este raz popisatPri pohlade na fasadu domu (zapadnu) instalacia vyzera nasledovne:Oba byty su nad sebou. Kazdy ma zlava doprava nasledovne: kuchynsky balkon, 2 x okno, logia. Su to dlhe strudle s oknami na jednu stranu. Sused (5. posch.) namontoval parabolu na kuchynsky balkon. Ja som namontoval parabolu u rodicov (7. posch.) na logiu. T.j. pri pohlade spredu na fasadu domu susedova parabola je vlavo dolu a parabola u rodicov vpravo hore. Tym, ze dom je takmer presne sver-juh, parabolu prijimajuce Astru "pozeraju" takmer rovnobezne s fasadou. |
Robert
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 728 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyMusel si najst zrovna miesto kde uhol astry sedi na obidva taniere.Mozno stacilo keby jeden z vas posunul tanier o 1-2 metre dalej alebo blizsie.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyHery uz se neztrapnuj, ta situace je tak jednoducha a jasna, ze ji nepochopi pouze ........ Vem si papir tuzku a pravitko. Nehlede na to, ze uz jsem tento problem resil nekolikrat. Ale vzdy jsem nastesti byl ten spodni.takze stacilo prejit na druhou stranu balkonu. Pokud je panelak v ose s prijmem, je na problem zadelano hned.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
Zatienenie susedovej parabolyJe to možné-mi to dělá taky když letí letadlo a zrovna má přestávku a zastaví se na blbem místě ve vzduchu tak mi to taky nehraje :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) |
donkarlos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 432 |
![]() |
|
RE:Zatienenie susedovej parabolyPre tych co si to kreslia doteraz davam do pozornosti este jeden oriesok :) . Co v pripade: spodna parabola ASTRA 3, horna THOR ;) . |
sat2008
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
Robertno to je přesně ono, co jsem si myslel, v takovém případě je to zastínění té spodní paraboly reálné.Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
sat2008jednoduchej oříšek, může stínit taky a je jedno že čumí jinam, prostě na tu spodní "vrhá stín" :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |