Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Názvy satelitů v stelitním přijímači neodpovídají

Mám asi hloupý dotaz, ale nedivte se prosím sedím před svým prvním satelitním přijímačem. Koupil jsem si před třemi dny Topfield 2411. Když jsem chtěl naladit CS-link tak jsem jej logicky hledal na (označení v přístroji) Astra 3 na pozici 23,5°. Přístroj mi však našel pouze 11! nějakých stanic. Nakonec jsem CS-link (po experimentech) našel na družici označené v přístroji jako Astra s pozici 19,2°. Je tohle normální? Dělal jsem něco blbě? Všude čtu, že české programy jsou vysílany z družice na pozici 23,5° já je přijímám z družice na pozici 19,2° tedy alespoň podle Topfieldu.

ivang
Registrace: 11/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Názvy satelitů v stelitním přijímači neodp...

si mimo o par stupnov :sly:

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

@wwwe

:sly: zkus si to přečíst znovu :)))

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Tady nahoře je sekce ABC, přečtěte si to !

Tondach
Registrace: 3/2004

No tam toho asi moc k tomuto problému nebude, jestliže má v STB špatně pojmenované družice - tak to alespoň chápu já. Talíř má nasměrovaný správně, vybral družici Astra 3 na 23,5° a našel pár "nějakých" stanic. Pak vybral v STB družici Astra 19,2°a CS Link naladil - tedy doufám, že fráze "jsem CS-link (po experimentech) našel" znamená naladil a že mu jedou.

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal

@ivang

napíš názvy tých 11 staníc čo ti naladilo na 23,5E. A napíš či máš motor na natáčanie

lubomir63
Registrace: 6/2006

@ivang 2

a napíš aký máš konvertor - (nie náhodu taký dvojitý na 19,2 + 23,5 ?)

lubomir63

Jackal: nejsem si jistý, že vůbec tuší o co jde, když tvrdí, že přijímá čekslé programy z pozice 19,2 !

Tondach

On tvrdí, že je to "alespoň podle Topfieldu". A jestli opravdu našel všechny správné frekvence v menu přijímače pod 19,2° a šlape mu to, tak tipuji na přejmenované družice. Alespoň já jsem ten jeho příspěvek tak pochopil.

Jackal

ale na vyjasnění si musíme počkat, pokud se uráčí reagovat :)))

Jackal

Anebo to doma testnu (pokud se mně bude chtít :))) ), natočím parabolu na 23,5°, vypnu motor a dám proladit frekvence na 19,2°, které jsou společné s CS linkem a uvidím

Jackal

V Topfieldu nemusí byt všechny frekvence Astry 3A.Dopiš si freqvence Cslinku.
Freqvence pozice 23,5 a 19,2 mužou byt totožné.Podivej se do přehledu.

Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db,dreambox 500+ , dreamsky nxp256hd, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, 62°E-31,5°W

Kubik
Registrace: 1/2006

To mě taky prvně napadlo - ale napsal "11 nějakých" a ne "jen nějaké stanice", tak jsem to zavrhl, protože nevěřím, že by mu tam chyběly všechny frekvence.

Jackal

Nejlepší je nahodit dotaz a utéct...

Někdo mu to snad musel nainstalovat, tak proč mu nenaladil i receiver?

Martin79
Registrace: 7/2008

Podle toho,jak je položená otázka,je pravděpodobné,že si tazatel dělá legraci.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

iz405

Přestože jsem měl kdysi podobně špatně pojmenované družice (tuším na 1110 CrCi) a tudíž to není nemožné, asi máš pravdu a já v ů l na to nalítl.

Jackal

To co je první ,si dám do pořádku názvy družic a pozice,potom se pustím do TP, viz přehledy.Někdy jsou v přijímači TP,které už neexistují a pak teprve prolaďuji.Jako první Astru 3 23,5E.Jinak příští týden bude mrznout. R^

Ji.sat

Re:Názvy

Chlapi,netrapte ho,pravděpodobně to dělal úplně poprvé.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

Copak mrznout,

ale bude sněžit...

Martin79
Registrace: 7/2008

Re:Názvy

Pokud máš jednoduchej kovertor, pak jsi na jiné družici,pokud dvojitý,záleží co je to zač a jak je uchycen v anténě.v Menu nastavení LNB je pak pro A3 v řádku diseq 1.0 2ze 4 a pro A1 nebo jen A diseq 1 ze 4. Pokud máš Inverto blak konvertor,tam je nastavení přesně naopak,pro zmatení. Standart je při pohledu zezadu antény směrem ke snímači tak, že pravá čočka je v ose antény a levá mimo osu vlevo.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

Pepa 3: jestli to opravdu dělal poprvé, tak teď ho "opravdu netrápíš" !

Tondach

@pepa 3

toto kto písal? Chlapi,netrapte ho,pravděpodobně to dělal úplně poprvé. :laughing: :laughing: :laughing:

lubomir63

Nezapomeňme že nekdo chodí do práce i odpoledne.
Mno uvidíme zítra,jestli se vubec ozve :)) .

Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db,dreambox 500+ , dreamsky nxp256hd, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, 62°E-31,5°W

Kubik

Určite tomu málo rozumie.Prístroj bude dobrý.Keby aspoň trochu do toho videl,tak si hravo poradí a zistí,kde je problém.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

ten přístroj ladí podle parametrů a né podle družice,pokud se ti nelíbí astra 3A,můžeš si ji přejmenovat třeba P:O:L:I:B: M:I P:R:D:E:L

pierrepetr
Registrace: 5/2006

dvopetr

dvojpetr to napsal přesně a má pravdu

tonek
Registrace: 1/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra