![]() |
|
Parabola NO NAME a příjem pozic 7W a 7,2WJak jsem již dřive psal (https://www.parabola.cz/forum/topic-55699/), pokusně jsem nasadil na motor HH-120 lehkou hliníkovou parabolu "no name" o rozměrech aktivní plochy 123x137 cm s LNB IBU Twin, sat. rec. Ariva 200. Dnešní podmínky (Liberecko, 7h až 10h dopoledne, jasno, mírný opar, teplota -1 až +1st.C)jsou opět ideální pro příjem programů z této pozice.Atlantic Bird 4A at 7.2°W - program Top Movies-10834-V-27500-3/4 (obraz i zvuk OK) Nilesat 101 at 7.0°W - program Fox Movies Middle East-27500-5/6 (obraz s nepatrným občasným trháním, zvuk OK). Dotaz: Nevíte náhodou někdo, co je to za parabolu? Fotky současně odesílám do redakce, aby je umístila na Upload. Díky za každé info. |
Ládys
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 305 |
![]() |
|
LNB IBU TwinLNB IBU Twin robi zazraky ;)Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
LNB IBU Twin robi zazraky, ale ...... jak jsem již dříve psal, ne na každé parabole. Porovnával jsem 3 paraboly kolem OFF 120cm a na každé jsem vyzkoušel a prohodil asi 6 - 7 LNB. Na Gibertiny 120x130cm nejlépe pasoval Singl LNB TechniSat 0,6 dB. Na Prodelinku 122x132cm od Jirky z Jablonce s originál Feedhornem pro tuto parabolu jsem napasoval přírubový UNIVERSAL SINGLE C-120 LNB SC-1 a na tu neznámou parabolu 123x137cm vyšel opravdu nejlépe IBU Twin, ač na těch dvou zmiňovaných parabolách nebyl nejlepší. |
Ládys
![]() |
|
RE: Parabola NO NAME a příjem pozic 7W a 7,2WTak se zeptám znovu na asi nepopulární otázku, na kterou mi nebylo odpovězeno minule.A co 12476H na 7.2W? Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Parabola NO NAME a příjem pozic 7W a 7,2WBtw, očekávám negativní odpověď, a to ze dvou důvodů.1) IBU twin příliš "nesedí" horní pásmo 2) podmínky příjmu AB4 jsou velmi rozdílné napříč republikou a konec horního pásmo by měl mít ve středu-serveru Čech signálové minimum, zatímco spodek pásma jde zase velice dobře oproti zbytku republiky. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
Pro: AlesHavelOmlouvám se Ti, myslel jsem že jsem Ti to minule napsal. Tak tedy: 12476-H, např. program Modern Sport na tuto parabolu ani ťuk. Ale pro Tvoji informaci, byl jsem tady na liberecku obhlédnout jednu OFF 245x270cm nastavovanou profíkem a na ní jde tato frekvence jen za hezkého počasí. Přitom tam je přírubový LNB Invacom SNF-031 Singl. |
Ládys
![]() |
|
@LádysDěkuji Ti za informaci. Je to velmi problémový kmitočet. Jinak je tu celkem velká pravděpodobnost, že používám tutéž no-name anténu, rozměrově by seděla.Tu, je foto, které jsem tu umísťoval v létě během povodní: http://img198.imageshack.us/i/dsc00285tw.jpg/ Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
Pro: AlesHavelAlesi, nevím jak to trvá s tím Uploudem ale po 1 a půl hod. tam stále nejsou. Pokud chceš, tak Ti je pošlu. Napiš kam. Podle tvaru zepředu by to mohla být ona. Ty víš co je to za značku? |
Ládys
![]() |
|
@LádysNetuším, co to je za značku.Maximálně Ti můžu potvrdit jestli je to tatáž anténa nebo ne. Fotky můžeš umístit třeba na imageshack.us nebo mi napiš na mail ales.havel@vsb.cz. (Starý mail d2mac.eurocrypt@seznam.cz mi zahltil nějaký šikovný spammer asi 100 000 zprávami a ještě jsem ho neměl čas pročistit) Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
@LádysAno, máme stejný typ antény. Ostatní viz. mail.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
Pro: AlesHavelZedničina hotová. Tak jsem Ti tam poslal ještě 2 fotky.Ten typ společné paraboly náhodou nevíš? Pokud bys měl možnost dát tam IBU Twin, zase to bude o trošku lepší. Alespoň u mne to tak bylo. Ahoj. |
Ládys
![]() |
|
Pro: AlesHavelTak jsem ti tam poslal ještě 2 fotky. Ahoj. |
Ládys
![]() |
|
@LádysDíky za fotky. Zkusím ještě ten twin, pokud přidá nějaké drobné na A2D, bude dobře, ať je to stabilnější.O anténě fakt nic nevím, dostal jsem ji za odvoz po likvidaci jedné TKR. Jeden Polák, tuším že nick Jollyjoker, měl podobnou, ne-li úplně stejnou - bohužel jeho foto už nemůžu najít - a říkal o ni, že je to MABO offset 125x140cm. Může to být ona, ale nemusí... Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
@LádysNevyzkoušel jsi ještě "otočit" na 28.2°E, jak jsi psal v pátek? Amatérsky a bez měřáku mám nastavenou parabolu exponovaně na A2D. Zatím se mě nedaří kompromisně vyladit příjem na polohách Nilesat resp. AB4 a A2D. Buď to nebo ono. Ale ty, s profi vybavením, bys mohl, myslím, uspět. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
to: ládysprosím co je to za parabolu na obrázku č1. vlevo?dík |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Parabola NO NAME a příjem pozic 7W a 7,2Wmabo: http://www.mabo.pl/antenam,site,99.html ;)Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: Parabola NO NAME a příjem pozic 7W a 7,2W@marval450: to je ta parabola podle fotek AlešeHavla, jasně. Jsi šikovný! |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Parabola NO NAME a příjem pozic 7W a 7,2WNení to úplně ona, zadní úchyt i držák LNB je jiný. Nicméně na menší velikosti: http://www.mabo.pl/antenam,site,98.html jdou rozpoznat podobné prvky.Takže s největší pravděpodobností to bude MABO, ale nějaký starší model, který se už nevyrábí. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
Pro:knawi - ...profi vybavení to ještě není, ještě to chce pořádnej měřák co měl Saxon, ale to bych musel dělat montáže od rána do večera, než bych na něj vydělal. Odskočím na chvilku od NETU a jdu to otočit na těch 28.2°Etonek - je to Gibertiny 124 x 133 cm marval450 - ten výlisek je hodně podobný, ale to uchycení té mé odpovídá této: http://www.mabo.pl/antenam,site,98.html Parabola je stará cca 10 a více let a je možné, že se dříve vyráběla s tímto jednoduchým zadním úchytem. Ten výlisek je skutečně z hliníku. Je to měkotina a lem se dá tvarovat lehce prsty. |
Ládys
![]() |
|
Pro: AlesHavelKoukám, že máme společný úsudek. Jdu to otočit na 28.2°E. |
Ládys
![]() |
|
Pro: knawiA2D = NULA! Dalo se to čekat, protože tady to má hodně slabý signál. Snad až rozchodíme tu velikánskou středovku, na Jaře 2011 ... Přetáčím zpět na 7W a jdu spát. Dobrou noc všem. |
Ládys
![]() |
|
Ládysdík za info |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
![]() |