![]() |
|
DVB-T v Novém HrozenkověNazdar pánové a dámy. Potřeboval bych zjistit, jestli tato malá obec na hranicích se Slovenskem je pokrytá signálem DVB-T. Mám tam známou, ale ta těmto věcem nehoví. Akorát hlásí, že blbne televize. Mám cestu kolem, a tak bych tam zapojil set-top box..no ale nevím to podstatné..Každá mapa je trochu jiná. Nemám možnost se tam zeptat někoho jiného. Děkuji za pozornost |
bortak
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 149 |
![]() |
|
RE: DVB-T v Novém HrozenkověJestli myslíš "pokrytá" pro bezproblémový příjem tak to určitě ne. Není v přímém dosahu žádného velkého vysílače, celé údolí od Vsetína na V.Karlovice je ne nadarmo v analogu vykrýváno hustou sítí lokálních převaděčů...! Takže pokud nebudou nahrazeny dokrývači DVB-T (což se zatím asi neví... osobně si myslím že spíš vůbec nebudou) tak musíš mít výhodnou konkrétní polohu abys měl štěstí na příjem nejpravděpodobněji Kojálu K29, vyšší kanály budou problém (a Praděd nebo Zín Tl.hora je zde spíš raritou) - samozřejmě s pořádnou anténou... Možná kdybys specifikoval přesnou polohu někdo z místních Ti napíše konkrétně, v těchto končinách strašně záleží na konkrétním místě příjmu protože je to členitý terén a příjem je přes kopce a odrazy. Jestli to tam budeš chtít prozkoumat, čeká tě spousta zábavy R^ |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
DVB-T v Novém Hrozenkověhttp://dtv.ctu.cz/mapahttp://www.digistranky.cz/dvbt/divaci/regiony/terminy-spousteni-dvb-t.html |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 691 |
![]() |
|
RE: DVB-T v Novém HrozenkověZatím moc dík..je to údolí Brodská..pod vysílačem Humenec..v nějakých tabulkách byl vypnut..tak proto se ptám. No zatím to seřídím na klasiku a na jaře uvidíme.. |
bortak
![]() |
|
RE: DVB-T v Novém HrozenkověNa mapy se vykašli. Podle map bych tady v Bystřici n.P. měl chytat všechny 3.muxy a přitom kde bydlím mi jde OK jen 1mux. 36k. Jeseník-Praděd ze vzdálenosti 94km. V problémových místech kde nešel OK analog jen praxe ukáže zda tam je DVB-T signál (i odrazy se počítají) OK |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
to Standa..tak to změníme..koupím seťák a zkusím..když se odraz počítá..uvidíme. Děkuji |
bortak
![]() |
|
RE: DVB-T v Novém HrozenkověPokud vím, tak se podařilo vypnutí analog. převaděčů (vč. Humence) místním obcím zatím pozdržet, ale kdo ví na jak dlouho..? Takže převaděče které měly pův. primární signál z Pradědu a Kojálu zřejmě přeladili na jiný zdroj prim. signálu a zatím jedou. Nicméně úmyslem ČRA je analog ČT na dokrývačích vypínat (začít s ČT2 ...) a to, že neexistuje v místě žádná náhrada v možnosti příjmu DVB-T je zjevně netrápí..! Tohle byl vždycky zapomenutý kraj, hlavně že kolem Prahy budou stát (už stojí) dokrývače v každé zatáčce...Nechci být špatným prorokem, ale dopadne to asi tak, že zdejší lidi (není jich málo protože se jedná o poměrně velké obce) ačkoli platí stejné daně jako ostatní, budou nuceni namontovat saty, protože jim bez náhrady bude vypnut analog a šmytec... Jinak v té Brodské pokud nejsi někde úplně na kopci tak je 99,99% jistota že nic jiného než místní Humenec nechytneš (a to ještě pouze na kraji Brodské), takže pokud není jisté že se z Humence bude vysílat DVB-T tak v Brodské jedině SAT (nebo stávající analog z Humence dokud ještě jede). Možná má ta Tvoje známá problém právě kvůli zhoršení kvality primárního signálu po přeladění Humence (ČT1) kdo ví... uvidíš. Ať se daří |
lance
![]() |
|
Všem díkno tak jsem trochu v obraze..je to fakt zapomenutý, ale krásný kraj..zima uteče a když je hezky, tož je škoda čučát na bednu..tož synci ještě jednou díík |
bortak
![]() |
|
RE: DVB-T v Novém HrozenkověAno, signál DVB-T lze přijímat jen na vrcholcích okolních kopců (dole v údolí ne) - já na Humenec vidím přímo - asi ze 2,5 kilometru.47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: DVB-T v Novém HrozenkověPak tady napiš jak si dopadl - stránku si ukládám. Kopci se nenech zastrašit. Rodiče bydlí ve velkém údolí (oproti mě) v obci Vír (400m.n.m.) a DVB-T tam jde ze 3 vysílačů! (nejde to ale v celé obci). Přímý signál je jen z Javořice přes kopec (600m.n.m.) a odrazy Kojál a Praděd. A paradoxně skoro bez chybovosti signálu je odražený Kojál 29k. "Měřák" je televizor Panasonic (nevím typ) co v Menu ukáže i chybovost v BER. Obraz je ale vždy OK.Problémové kanály jsou: 30k. a 33k. z Javořice. 30k. někdy nejde OK. Je potřeba aby už z Javořice vypnuli analogovou Primu na 59k. která již vůbec u rodičů nejde. DVB-T signál 59k. z Kojálu tu analogovou Primu totálně zrušil - ale díky tomu DVB-T signál 59k. kolísá a má velkou chybovost. Měl jsem to udělané nejdřív 2m nad zemí u plotu: jen polské síto - ale s předzesilovačem Teroz 26dB a připojené jen do STB Comaq SL 25T. Nedávno jsem ho dal na stožár do rozvodu. Tj. jen jedno polské síto - s předzešilovačem Teroz 26dB ---: koax do zesilovače EMD 03 ---:koax na půdu a pak přes 2 rozbočovače do tří větví (směrů). Přičemž v jedné větvi je průchozí zásuvka (patro-Panasonic) a dole (přízemí-Comaq SL 25T) byla průchozí kterou jsem ale vynechal a dal jsem na koaxiál konektor s kolíkem (IEC). By tam již vysoký útlum (nebo je špatná zásuvka) neboť šel jen 29k. a ostatní ne. V druhé větvi je rozbočovač ale je zapojena jen malá televize na analog (místní převaděč). Třetí větev nyní není využitá. Na jaře zkusím zkrátit 15m koax ze síta do zesilovače. Stačí 4m. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
RE: DVB-T v Novém HrozenkověHumenec analog stale jede, ted jsem to zkousel, vsechny 4 programy. Kolizni byla Nova na 33k, ale preladili to na 34k (par dnu po zapnuti Zlina). Podle clanku https://www.parabola.cz/clanky/4143/ct-k-30-11-spusti-2-digitalni-a-vypne-21-analogovych-vysilacu/ bude na Humenci DVB-T, ale neni znam termin. Dnes pokud neco chytnes, tak musis byt na kopci nebo mit odraz. Ale spis nechytnes vubec nic :( |
mar001
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 100 |
![]() |
|
mar001V tom článku jsem to nějak přehlíd, takže dobrá zpráva pro Valachy - DVB-T Huslenky, Humenec a Kyčerka zřejmě budou :8) |
lance
![]() |
|
![]() |