![]() |
|
Rušení obrazu sat. signáluMám propojené 2 setoboxy do další TV v koaxiálu společně se Skylinkem, kde mám partnerbox Digi na scart kabel. Při sledování Digi vidím matně v obraze program ze Skylinku. Někde jsem vyčetl, že tomuto rušení by mohl pomoci galvanický článek. Poraďte mi prosím, zkušenosti s tím nemám.Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
Nikoliv.Pomůže kvalitní SCART kabel.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signálupánové !ó NIKOLIV !!! INTERMODULĆNÍ ZKRESLENÍ a JINÉ PASKVILY způsobené nestejnými úrovněmi signálů, přebuzení a jiné atd. bla- bla -bla asi propojeno vtup 1zařízení a jeho výstup do vstupu druhého zařízení atd atd že ano??? třeba slučovače , případně laděné a vybrat vhodné kanály atd atd asi zajít aspoň na radu k místnímu expertovi! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluladenej slucovac scartu ??? to jaky experti montujou ? :)))))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signálubublajsi co bublešpropojené 2 setoboxy do další TV v koaxiálu společně se Skylinkem |
tonek
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluAbych to upřesnil, žádný slučovač v cestě není. Signál DVB-T a Skylinku je vyveden v koaxu z videa do další TV, kde je Digi připojeno scart kabelem.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
Ještě se chce někdo hádat?Jasně jsem řekl, že problém je ve scartu, a mám pravdu!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluhádat se nechciale máš stoprocentně pravdu? Signál DVB-T a Skylinku je vyveden v koaxu z videa do další TV, |
tonek
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluKlidně to může mršit to video :lookaround: |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
to : slapetklidně můžeš mít pravdu |
tonek
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signálus 90ti % je to nekvalitní scart kabel. To se dá vystopovat na místě. Na dálku je těžko radit. Nech třeba digi přes scart a skylink přes HDMI. Určitě se to dá odstranit. |
Rudolf
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
Možná hloupá otázka,ale jak poznat kvalitní scart kabel od nekvalitních, kterě jsou normálně v prodejnách elektro ?Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
Pánové čtěte.Problém nastává při sledování DiGi přes SCART. Tohle je naprosto jasný případ!!! Úplně zbytečně to tu plevelíte.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluPokud tomu rozumím dobře tak má na tý druhý tel. partner box digi a koaxem DVB-t z videa. Tak bych to tipnul na to video ptože samotnej part. box to asi nedělá. |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signálutak to bude asi takto a všem se omlouvám asi jsem špatně pochopil zadání ale rozhodně to není chyba ve scart kabelu,televizor totiž při přepnutí na AV vstup (SCART) také přijímá (=PŘESLECH ) signál z TUNERU což některé TV dělávaly proto prosím ať zkusí kvašňák přepnout TV na nějakou předvolbu s vyšším číslem kde nemá nic naladěno aby byl na obrazovce čistý šum a pak ať přepne na AV a hin sa UKÁŽE |
tonek
![]() |
|
Jak myslíte pánové!Přeslech ve scartu to dělá běžně. Ale tazatel jistě může dělat i hloupé pokusy. :-)))Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
EnikuNejedná se o žádný pokus, prostě jsem si takto připojil 3.TV do pracovny a zjistil problém.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluVe scartu pokud je nekvalitní dochází mezi in a out ke kapacitní vazbě a tím se v pozadí objevuje jiný obraz. z vlastí praxe musím potvrdit to co říká enik. R^ |
Rudolf
![]() |
|
Ruda s Enikemjo chápu a omlouvám se trochu mne zmátl ten koax(kabel ne nick) ale to přepnutí na volný (nenaladěný kanál by mělo i tak pomoct) |
tonek
![]() |
|
tonekPo přepnutí na prázdnou předvolbu zmizí ten fantomový obraz, a objeví se zrnitá struktura pod obrazem. To taky není zrovna ideální věc.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluTak poraďte, chlapi, jak poznat kvalitní scart kabel či nějaký odkaz na něj. DíkySkylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
Kvalitní SCARTSe dá poznat podle průměru. Problematické kabely jsou tenké. Jen kolem 5-8mm. Kvalitní kabel mívá průměr kolem 15mm. Každá žíla musí být samostatně stíněná. Většinou tak nebývají propojené všechny piny, ale jen ty, které se používají.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluzpravidla čím tlustčí tím lepši a tím dražší ale jen orientačněty vem štípačky a na straně televizoru ustřihni piny číslo1,3,19 a uvidíš!?!? |
tonek
![]() |
|
Eniku díky,pochopiljsem R^Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signáluVelice dobré jsou ploché scart kabely a každým stíněním vodičem. Cena okolo 150,-Kč a dobře se s nima manipuluje, snadno se ohne a nepruží. |
Rudolf
![]() |
|
RE: Rušení obrazu sat. signálupokiaľ je to v TV, tak s tým neurobí nič. boli totiž také rady od panasonic, sony, philips a samsung čo ja mám skúsenosť... a keď som vytiahol koax z tunera, tak pri pozeraní cez AV som na sony (typ si nepamatam) videl dokonca aj šum! Nepomohli ani extra drahé a kvalitné scarty (monster, neutrik...). Jeden zákazník takto reklamoval telku a bolo mu povedané, že to je normálne, ...že tie vstupy scart a analog tuner sú už len pre občasnú spätnú kompatibilitu a treba používať už len HDMI :O .Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 501 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |