![]() |
|
jans monoblock(včrejší téma)Zdravím vás všechny,tak jsem dnes opět zkoušel a zase nic.Ten můj monoblock není schopen vůbec zaznamenat signál z 23.5.Tam vůbec neproběhne náznak signálu,je to mrtvé.Ale 19.2 uplně v pohodě,nevím jak se tohle může stat.A pak když tam dám ten jednoduchý Sharp tak to najdu okamžitě.Dám příklad:kdyz ted jedu jenom na 23.5 s jednou hlavičkou a nebudu hýbat s parabolou a vyměním to za monoblock tak tam ta 23.5 musí okamžitě naskočit ne?pak teprve si stím můžu pohrát a doladit 19.2.Ale když jsem to vyměnil tak to bylo mrtvé,to nemůže byt moje chyba.Tak jsem to vrátil a se.. na to.Pan prodejce je asi kouzelník když montuje 6° monoblocky na 23.5+19.2.To jsou radosti :bomb: |
jans
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 288 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
jansOno to chodí i na 6°, ale musíš si s tím pohrát. Parabolu to chce min 80 cm. Pokud si tam měl singl a šlo to musí to jít i na monoblok. Zkontroluj nastavení Diseqc 1 nebo 2 preventivně zkrať o dva centimetry kabely natoč znova F konektory a musí to chodit. Pokud ne , tak ti tam nejdou povely z přijímače. Jinak fakt nevím. |
Rudolf
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
pan obchodnik ťa okašlal, napriek tomu je chybazjavne u teba.On sa síce potreboval zbaviť nemeckého monobloku 13E+19.2E, ale v momente že tam nemáš náznak signálu sú len dve možnosti: A/ máš úplne blbě nastavené ovládanie Diseq z tvojho prijímača B/ jeden okulár monobloku alebo Diseq je nefunkčný. V prípade, že ti beží parabola na singleLNB 23.5E a vymeníš LNB za monoblok tak na tom okuláre čo si uchytil namiesto LNB je 23.5E - ten je hovoríš úplne mrtvý. V tom momente ale píšeš ide v pohode 19.2E - tzn., že "rozostup" monobloku je akceptovateľný. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
Dagy2Nebylo by lepší když se s tím patlá jakou dobu a výsledek žádný/a nebude/si řekl nějakému technikovi aby mu to "našteloval"?Tam může být xy chyb-od vadného monobloku-špatně nastaven Diseq-nebo nefunkční-bůhví jaký monoblok.Ona otázka je taky co nastavuje či co má nastaveno v "menu"Protože přece víš že v Technisatu je při nastavování LNB několik možností.Ať si zavolá někoho ktrý to má za cca 20min. hotový.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
petr33 (and jans)ja si myslím, že chyba je 99,9% medzi fotelkou a diaľkovým.Ale on má TechniSat? To je prijímač, kde by som si osobne myslel že sa nedá urobiť chyba v nastavení. Mne osobne sa to zdá úžasne komfortné a jednoduché. Jans, čo to máš za prijímač??? |
Dagy2
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)Proč mu už někdo neřeknete, že ten konvertor v ohnisku (23,5°)musí mít nastaven Diseq C na vstup 2, příp. B ? Tak to vypadá, když si kdejakej plpan, který o tom nic neví montuje sat., aniž by si přečetl základní věci kolem montáže. |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
Dagy2+migrJá sem neřekl že má Technisat-to my dvá /i jinde/vedeme řeči o tomto přijímači.Co kdyby se podíval napřed do sekce ABC?Třeba na "videotech" je srozumitelně popsán návod/i pro blbý/ na montáž monobloku a na "Omku " je tuším videonávod. R^O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
![]() |
|
Dagy2+petr33dady2:prosím tě ta 19.2 hraje až když pootočím parabolu ne hned když to vyměnímpetr33:mám Arivu 200,tak mi pšlete odkaz jak ta Ariva má být nastavena jestli o některých stránkách víte,i kdybych měl špatně nastavený přijímač tak když tam dám monoblock tak by ta 23.5 měla hrát |
jans
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)Včera som ti písal ako to mám nastavené si to prečítaj :)VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
to jansPřečti si důkladně Tvé včerejší téma a pokud to nechápeš,tak si na to někoho zavolej.A doufám že zítra tu opět nebude Tvé nové Téma...... RvFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Kamil_k4já se divím,že sem vůbec chodíš když tě to tak obtěžuje,od čeho je forum?tak sem nic nepiš,alespon,že ti ostatní nejsou jako ty,to by se toho lidi moc nedozvěděli R^ |
jans
![]() |
|
jansty kokso, každá tvoja informácia zmení situáciu o 180°.Takže: - single 23.5E nastavíš a hrá v pohode. - namontuješ monoblok a nič. - potom pootočíš parabolu a hrá 19.2E. Teraz je ale 1000ďalších otázok: ktorý okulár dávaš do držiaka? ak dáš do držiaka okulár na 23.5E nehrá teda vlastne nič ? a potom pootočíš anténu až začne hrať 19.2E - ktorým smerom a o koľko? (odhadni cm na obvode kružnice, kde je uchytené LNB) skúsil si nasadiť do držiaka ten druhý okulár - Ten čo tvrdíš že po otočení antény hrá? potom by si mal chytať, keď ma hlava neklame 23.5E a na ten druhý +6°= 29.5E. to by plus mínus mohlo vychádzať na Eurobird 28.5E a tam určite nejaký signál musíš mať. Lenže ty máš na 100% zle nastavený Diseq. |
Dagy2
![]() |
|
Kamil_k4Člověk se snaží poradit a eště nakonec dostane vynadáno že?Ano toto je forum pomoci/někdy/ale už ti tady bylo poraděno dneska i včera. A je vidět že o tom nemáš žádný "ánung" čili vědomosti tak to svěř odborníkům. Je vidět že pro pětikilo by sis nechal vrtat koleno.Apropo když tady chceš urážet lidi kteří se ti snaží pomoci tak ti dám jednu a poslední radu.Múžeš se teda dotazovat na překladovém nádraží na Smíchově tam ti dozajista poradí když ti tady rady /dobré/ nevoní. R^O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)Sem zvědav co se zase dozvíme za zajímavou odpověď.Tady očividně neví která bije-jedmou je to tak podruhý onak Začíná mi to připadat že si tady z nás začíná očividně někdo asi před vánoci dělat srandu.Hodinky nejsou holinky.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
![]() |
|
Dady2-single na 23.5 hraje-namontuju monoblock a nic -parabolu pootočím do leva a hraje 19.2 -z pohledu za parabolou uchytím za pravou nohu,levá je vlevo volně -nezkoušel jsem dát do držaku druhý okulár -ještě se tě zeptám,když u toho singlu mám nastaveny na astru3A diseq na port1 tak když tam dám ten monoblock tak by ta 23.5 měla hrát nebo se to musí v té Arivě přenastavit? |
jans
![]() |
|
petr33to že v tom má jasný hokej je úplne isté.Preto by som všetkým začiatočníkom poradil 2xLNB + Diseq. To musí naladiť aj ožralý vianočný sob :))) Dobrý obraz a funkčný kotol prajem všetkým nám ostatným, čo pozeráme v pohode a v teple. ;) |
Dagy2
![]() |
|
@petr33jsem amater,netvrdím,že tomu rozumím,proto se ptám |
jans
![]() |
|
jans- pootočím parabolu "doleva" znamená smerom protihodinovým ručičkám, t.j. na východ. ano?- ktorý okulár ti vlastne funguje? ten uchytený alebo ten čo je vedľa? |
Dagy2
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)A právě amatéři jsou nejlepší machři.Buď od té dobroty a přečti si všechny!!!Dnešní přispěvky.Snad umíš číst.Tam je to jasně napsaný.Za tu dobu -2dny ti to dávno někdo už dávno mohl nastavit ale pro korunu si nechat vrtat koleno nevím -ty o té satelitní technice absolutně nic nevíš.Tak si sakra vlez do sekce ABC a tam si alespoň naštuduj základní pojmy a už jednou sem ti psal kde jsou návody i pro takové to "amatéry".A jestli si rozes..l anténu tak potěš pánbůch.Včera ti jasně !! psali jak to máš nastavit kam a jak se postavit tak voco de ? Nezlob se na mě to si tak natvrdlej?Anehledě že každou chvíli povídáš něco jiného.To je pak těžko někomu radit když je -ať si každý dosadí či domyslí co uzná za vhodný-předejdu napadání že někoho urážím.Tady to ale jinak nejde. RvO2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)Tak toto tu ešte nikomu nenapadlo : koaxiál musí ísť do monobloku zo spodu nie z vrchu :))) :))) :))) :)))VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
to petr33Kliiiiiiiiiid,ještě dva dny a ono ho to přejde...........................to jans Jak již zde bylo několikrát řečeno máš jenom dvě možnosti!! Buď budeš na 23 šilhat nebo ji dáš napřímo....to znamená(vysvětlení pro ty co neumějí číst příspěvky ze včerejška!)že to buď upneš za pravou a nebo levou část....s tím souvisí i správná volba A či B nebo 1 či 2 a samozřejmě odpovídající natočení paraboly!!! Pokud je jedna strana špatná přijdeš na to za "chvíli".....pokud ti to na 19 jde tak to dej všechno přesně vobráceně a potom musí jít jen 23 !!! Pokud neuspěješ kontaktuj Odborníka !! A příjemné koukání na satelity na obloze...... :laughing: Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
@moje nastavení Ariva 200satelit-(1/2)Astra1LNB Freq----Univerzální(9750-10600) Transpordér----(1/82)10743H22000 DiseqC1.0------zakázat diseqC1.1------zakázat 22k-------automaticky Polarizace-automaticky Int.sign.----------45% kval.sign----------10% Satelit---(2/2)Astra3A----LNBFreq-Univerzální(9750-10600) Transpordér-(41/82)12525V27500---DiseqC1.0-Port1 DiseqC1.1-zakázat---22k Automaticky---Polarizace Automaticky----Intenzita sig.90%---Kvalita sign.76% -takto to mám ted nastavené když tam mám single na Astru 3A 23.5 |
jans
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)A co my s tím.....?Máš to v rukách jedině Ty.Vrať se zpátky do rubriky ABC a znovu študuj!Pokud tomu ani po dvou hodinách nebudeš rozumět,tak už konečně někoho zavolej....třeba kámoše...ten tomu bude rozumět lépe.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)chudák monoblok,žiadne diseqc...ako má vedieť,ktorá družica???Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
to marval450Zopakuj si čtení! :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: jans monoblock(včrejší téma)aha-vidím...ale astra-1 žiadne diseqc,na astra 3 daj port 2!!! Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |