Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala STA

Mám problém, na společné STA nám před 3 měsicí instalovali satelit(thor,Hotbird,astra 1,astra3). Nyni už tyden jede NOVA HD,KINO CS,atd.. čili celý transportér 12109 na astře 23,5 tak že nejede píše žadný signal. Na Arivě teploměry ukazují 45% a 10%. Sem tam se rozjede na cca 15 minut a má to 91% a 77% čili jsem je viděl na střeše že něco dělali říkám OK přijeli rychle po urgenci,atd.. vydrželo to asi pul dne. Pak to vypadlo opět... a od pátku to nejede a psal jsem firmě,že to opět nefunguje, telefonoval,jakmile zjistili co se jedná tak zavěsili, na sms nereaguji a neberou telefon. No a jestli to od toho pátku jelo opět nějakých 10 minut tak to byl zazrak. Typuji že je chyba u nich špatně doladěna parabola,ale to firma nechce přiznat a jak vydím tak ani přijet. Vypadá to,že jsou totiž zatížení na ARIVY a svadí to na ní.Jenže Ariva zkoušena na jiné parabole,a jede to OK. Přinesl jsem domů jiný přistroj Topfield 2050 a hle ten samej problém. Proto můj dotaz zní. Na koho se obratit, že mi firma nechce dovolit sledovat to co chci,že nereaguji,atd... bohužel co jsem zjistil u nás v domě nikdo jiný HD neprovozuje tak nemůže říct zda to má OK atd...

dabi
Registrace: 3/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...

Firma to může zjistit velmi snadno a pak už bude mít pádný důvod, aby si celou opravu nechala do koruny zaplatit Rv

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Thor

A co Thor ? Tohle jede ?
11785 H DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4
11843 V DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4
12015 H DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4
12130 H DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4

Kolik parabol a jakých je na popisované družice použito ?

Pokud není zbytí a parabola se montuje na místo, kde to hodně fouká a svítí, pak se použité komponenty a provedení uchycení významně podepíší na stabilitě signálu a životnosti instalace vůbec.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST..

Řešíte ale neřešitelně, vždyť borec ani neví kde je chyba a hned odsuzujete firmu, v první řadě bych zjistil třebas u souseda (aj kdybych měl zapojit svůj sat) zda-li je problém v celém domě a nebo jestli to není jen tím šrotem co tam má. Samozřejmě je více faktorů co by to mohlo být ale tady na foru vyřešíte akorát tak hov.. , jestli to byla solidní firma tak má ve smlouvě uvedený čas na nápravu.

Rozhodně ale nerýpat a ani nikoho nenechat do toho rozvodu šahat pak jste akorát bez záruky a naser... celý barák.

bryketa
Registrace: 11/2009

davidkriz

žádný náklady na opravu nebudou ,dám to dohromady,bude to chodit ke spokojeností všech zákazníků,a tu druhou firmu si pak vychutnám,věř mi.Né soudně, zničím ji po stránce,že si příště,nikde už dvakrát neškrtne.A né že se do toho co oni zkurví nemůžu hrabat,dal jsem to dohromady,že je to Ok,já za to nic nechci,mě to baví!!!/jinak případná opravnění,včetně papírů o odborné způsobilosti v elektro mám,mohu vždy doložit,vždyť to školím a dávám osvědčení.
Zkus to soudně a uvidíš jak pohoříš,zkušenosti se soudy jako bezpečák mám,a dost velké!!! :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

hery

nic nevíš o tom co je příčinou a jaká je smlouva dotyčného tazatele resp. baráku s firmou. A hned bys práskal a pomlouval!

Jak psal kdosi výše, firma se nemá co bavit s kýmkoli z baráku kromě jednatele/zástupce SVJ, to by asi na každou STA mohli počítat s telefonátem od kohokoli z desítek lidí na ni připojených, by nic jiného nedělali než zvedali telefony!

Jestli máš potřebu škodit a pomlouvat někoho za každou cenu, tak doporučuju si to zkusit vybít jiným způsobem.

davidkriz
Registrace: 8/2009

to davidkriz

Jinak jsem psal že si má dotyčný zaplatit "odborníka" a ten ty drobnosti vychytá......pokud se k tomu ta dotyčná firma nehlásí......potom může vymáhat utracené peníze třeba soudně(třeba i po dohodě vlastníka STA...)Bližší podorobnosti si musí klient zjistit sám.....ty bužel neznáme.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

davidkriz

Ano máš pravdu,nechci nikomu škodit,nejdříve se musí ozvat majitel budovy a pak ta firma,která to dělala by měla na základě toho upozornění na to kouknout!!A pak záleží jaká závada to je!!!Buď to opraví v rámci záruky,nebo,když bude jiný problém,musí doplatit opravu.Tím dnes končím,žena mě už honí,zírta ráno brzo odjíždím na Vánoce k rodině do švýcar,měj te se tu dobře,až se vrátím 29.12. tak se ozvu,čau!!!!

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

teda chlapci nechcem sa vam do toho neako miesat, ale ako prve mala byt spisana reklamacia (doporucene zaslana firme, ktora realizovala dane dielo)

reklamacia by mala byt spisana objednavatelom diela

toto su ale vseobecne veci, najlepsie vidiet zmluvu, pretoze bez zmluvy plavame na vode

nech sa dari, ahoj ;)

hery: adresu na zaslanie tej karty zaslem v priebehu tochto tyzdna, som neako lenivy pisat mail

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Hery a vánoce ve Schweizu

Největší kecálek na netu co jsem poznal je Hery..vše umí vše zná zase ty kecy dnes jak zničí firmu ach joo
si to tam užij v těch švýcarech u těch studenejch čumáků brrr žádná legrace s nima divný národ ale s krásnou zemí...
Mám tam provdaný dvě spolužačky jeee jak těm se stýska a co mi říkají když si dáme skleničku kdyby to šlo hned by tu byli nazpátek..
To musí být legrace když tam přijede takový kecálek Hery na vánoce mezi ty studený čumáky..
a pod stromečkem ve Schweizu budou programátory,gamma karty,speciální náplně a vánoční přání od kámošu z Polska.
Hery už jed....

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

pat

Bambulo!!!mám tam dceru 20 let vdanou,rodina žije V Arose,mám jen Ty nejlepší zkušenosti,Ty však nejsi studený čumák,ale p.i.t.o.m.e.c první rychlíkové třídy a navíc máš inteligenci jak plesnivý švýcarský sýr,víc,k Tvým urážkám nemám co dodat!!!Končím a už se se mnou nebav!!To jsi mě urazil,český maličký chlapeček,který kecá blbosti aniž to ví,že!!!!Těch je tady v čechách na každém kroku 1000

hery

Postupuj tak jak ti to popsal alfasex.Firma nemůže jezdit jen tak když někdo z paneláku zavolá to prostě nejde,reklamaci musí podat správce ,protože to jinak nejde.

pit178
Registrace: 11/2007

To pat

Krásně napsané R^ , snad jen dodat a přát Herymu, ať dorazí i Ital, který tam žije a dá mu na test Liberty card, která mu jede už od jara v servru .... :laughing: :laughing: :laughing:

SG2100A Moteck® + Gibertini 100 SE

4mk
Registrace: 5/2005

hele hery pekny svatky :) pate a tobe taky :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Tak koukám,

že se vám tu podařilo zase vytvořit naprosto nesmyslné vlákno. Několik jedinců se tu buší silácky do prsou jak zatočí s neuměteli. Jiní zase dokáží dát do pořádku i to o čem vůbec nic nevědí. Až na několik málo výjimek tu ovšem nebylo pochopeno, že příčina problému je pravděpodobně zcela v něčem jiném než v nastavení paraboly! Jsem si totiž téměř naprosto jistý, že parabola i celá instalace jsou naprosto v pořádku. Pokud tam byli technici od montážní firmy, tak nastavení paraboly jistě kontrolovali. Jenže se jim žádný problém neprojevil, což je naprosto logické. Dokonce si trofám tvrdit, že ho nelze zjistit ani na výstupu MSW.
Stačí si totiž všimnout, že problém se vyskytuje jen na jednom transponderu, a to ne trvale. Švenknutá parabola by se projevovala jinak. V případě hraničního příjmu by se teploměry nedostaly na takovéto hodnoty. Pánové. Začněte konečně trochu myslet!!! Pokud tedy nevíte, tak raději mlčte.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Enik

Zřejmě narážíš na chybu v SW je to docela pravděpodobné,ale chování té firmy je také zvláštní.
Když my volá zákazník z panelového domu tak mu slušně vysvětlím že pokud má problém a chce uplatnit reklamaci tak at se obrátí na domovního důvěrníka a ten uplatní reklamaci.Nelze lítat jen tak že si někdo něco umane že mu nejde protože to neumí naladit nebo má špatné propojovací káble atd. :bomb:

pit178

Jo a bylo by docela zajímavé co je to za firmu tak nám to pověz třeba je zde někdo kdo to bude chtít obhájit

pit178

To Enik a Pit178: mam Arivu v tom SW 1.07b patch... ariva zakoupena i s kartou skylink. Čili myslíte že je možno chyba v SW? Jakou verzi SW doporučujete?

dabi

Čau.
Už jsem se s tím u Arivy potkal. Většinou je v tom Ariva nevinně - signál ku-vil multiswitch. U modulace 8PSK je totiž vše aktivní na obtíž. Mě to na paneláku udělal msw Schwaiger - vše OK, ovšem 12109 kolísal na kvalitě. Použil jsem EMP Centauri a všechno je v pohodě. Technisaty Gigaswitche taky bez problémů. Věřím, že pro tu montážní firmu je to nepříjemné, ale musí se k tomu hold postavit a dát to do pořádku. Nechej si od někoho odborného změřit 12109 - měřák na to mají asi jen odborníci, za ty prachy, co stojí, si to žádnej Véna asi jen tak nekoupí....

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Diaboltp

to bys viděl co je Vénů s kvalitním měřákem,kteří tomu vůbec nerozumí a myslí si že měřák je pán bůh,který jim nahradí mozek,pak jen machrují na zákazníky a chovají se,jako by sežrali Šalamounovo h.o.v.n.o.,pomlouvají jiné firmy a vyhrožují jak je zlikvidují R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

To mirasat:

zde :A co Thor ? Tohle jede ?
11785 H DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4
11843 V DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4
12015 H DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4
12130 H DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4

Vše jede tak jak má.

Kolik parabol a jakých je na popisované družice použito ?
Jsou 2 paraboly jedna cca 80 cm.

dabi

a co hodit si svoji parabolu na okno?,bude to rychlejší ,než ty tahanice s firmou,navíc jsi jediný ,kdo řve,ostatní jsou spokojeni R^ R^ R^

pierrepetr

pierrepetr: jo kdyby to šlo tak ji tam mám davno. Jenže muj byt je na sever a jsem v přízemí. To že duchodci nemají HD a nájemníci satelit nechcou tak jsem jediný kdo řve.

dabi

a to je problém,já jsem kdysi bojoval taky sám u STA pruhy v obraze,zemní smyčky od sousedů,nikdo je neviděl a byl jsem za v o l a

pierrepetr

Já jednou jednomu známému instaloval Arivu 200HD a na činžovním domě co bydlel byly natáhnuté nové koaxiály a na střeše 1W,19E,23E,28E pozice družic s multipřepínače.Koaxiál byl ALE natáhnut jen 5mm průměr a u toho známého byl problém že fungovalo jen DVB-T a trochu analog.Satelit ani ťuk.Problém byl v provrtání koaxiálu pod zateplenou fasádou.Natáhnul jsem mu to až do multipřepínače na jeho port.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

30bytů za 60 litrů :zombie: tak to museli dělat dobří hladi :)) Tak co si stěžuješ!!...Za byt velká hvězda se bere 1400,-Kč bez DPH a materiálu!..
Dobře VÁm tak :)) Aspoň budeme mít prácí v novém roce :)) ..když takoví všeuměli zdechnou :laughing: ..A to nepočítám LOVE pro pana inženýra!!Který na tuto zakázku zdokumentuje :)) JINAK VESELÉ VÁNOCE :))

exmat
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra