Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Maxim E85 rozšíření příjmu

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s rozšířením sat příjmu doma. Mám starší parabolu 60cm (půjde dolů), single LNB na Astru 3 a Arivu HD200.
Naposledy mi z akce zbylo několik konvertorů GI 201 a chci rozšířit sat příjem doma o několik družic. V plánu mám vyměnit parabolu za Maximum E85 Multifocus s pěti pozicemi na LNB a spolu s ní dokoupit diseq přepínač P168 V1 od EMP. Mělo by to chodit. Teoreticky.
Problém mi nastává v tom, že nevím, o jaké družice nejlépe rozšířit příjem, chtěl bych zachovat Astra 3 a k tomu určitě přidat Astru 1. A jaké dál? Kde je programová nabídka nejlepší/nejširší? Pokud to má 5 možných pozic, tak bych je chtěl využít všechny nějakým rozumným způsobem. Navrhnete pět nej družic, které se hodí přijímat? Víc neplánujem.
Dál bych potřeboval pomoct s určením pořadí konvertorů, který kam a v jakém pořadí zhruba, který do ohniska a které na okraje, zbytek si doladím. Single, případně monoblock umím naladit lehce, to není problém, ale pět družic jsem ještě nenastavoval ani u sebe.
Poradíte mi? Uvítal bych i názor Saxona, zdejšího satelitního guru, pokud to bude možné. Děkuji všem a přeji klidné svátky.

malluk
Registrace: 12/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Maxim E85 rozšíření příjmu

Nejsem sice Saxon,ale poradím ti.Tvé Goldeny Interstár si nemontuj.Praskajím jim krytky konvertorů.Ta žlutá barva jim vydrží cca.1/2 roku a sluníčko jim udělá díru do vlnovodu.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

5 družic na E85?

28,2E - 23,5E - 19,2E - 9E - 5E - tohle se radí blbě, každý máme jiné zaměření. Dalšími možnými pozicemi mohou být 13E, nebo 0,8W. Ale pozor na dostatečnou úroveň signálu pro DVB-S2 transpondery. V tomto případě je velmi důležité o tomto pouvažovat.

Arivu vůbec neznam, takže si nejsem jist, že ti bude chodit zrovna verze V1. Raději bych pořídil tu poslední verzi, která umožnuje měnit režim povelů DiseqC 1.1.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Arivu už taky nedělám od té doby co Skylink přešel na Ice karty.Zlatá SatElita.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Těžko se radí bez znalosti místních podmínek. Těžko lze vyslovit které družice jsou pro tebe ty vhodné, když nenapíšeš jaký jazyk je pro tebe prioritní.
Doporučit ti mohu parabolu T90 družice naservirovanou 8 druzic (Diseqc 8x1 VIPER P.168-W V2 PROFI) 28,2 (Angličtina)- 23,5 (České) 19,2 (klasika) 13 (polské a jiné)16 eutelsat (jizni evropske staty) 9 eurobird (doplnek) (4,8 Sirius (Ukrajinci) 0,8 Thor (české)
Přijímač ARIVA velkým obloukem a když něco z těch levnějších tak klidně AMIKO SHD8000 LAN

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

No, jako amatér se do montáže T90 teda určitě nepouštěj, maximum je maximum, hezké svátky všem...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Jestli to je na jeden přijímač...

musíš počítat s tím, že multifeedem utrpí kvalita signálu, problém může třeba být na 23E - 12109 H, kde nebude žádná rezerva.
Hromada konvertorů a DiSEqC relé Ti vyjde dráž než motor.
Zajímavé pozice pro Tebe mohou být:
53E, 39E, 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 5E, 1W, 4W, 5W, 12,5W...
Jaké programy na těch satelitech jsou, najdeš třeba na http://kingofsat.net
Výběr programů je rozhodně lepší, než omezení multifeedem.
Multifeed s DisSEqC přepínáním má výhodu při koncipování anténního systému pro více účastníků.
Pro zajištění spolehlivosti = dostatečné rezervy signálu, se na zájmové pozice používá třeba druhá parabola.

bob.r
Registrace: 1/2006

Jak zde všichni znalí víme, tak kdo je nedočkavý tak si raději pořídí diseqc s X porty a má přepnutý program hned, než čekat XX sekund pro najetí motoru z bodu A do bodu B.

netace
Registrace: 12/2008

Tak to shrnem

Pojďme na to tedy mrknout, jak by to mělo vypadat dle požadavků:
Parabola jedna.
Motor ne.
Jazyk čeština, angličtina, němčina.
Jeden přijímač.
Amatér tak úplně nejsem, jen nevím, jaké družice jsou výhodné pro obyč člověka (zprávy, dokumenty, filmy, příroda, sport), nechci žádné fanatické stanice, náboženství apod.
5 družic, ne více. Dokupovat nechci.

2Baron
Jojo, to jsou ty LNBčka s tím žlutým krytem. Hele, leží mi doma zbytečně, vyhazovat je nechci a až odejdou, prostě se koupí nové. Když jsou v poho, proč je nepoužít?
Jinak Arivu 100HD mají rodiče už asi rok a v poho,mají od prázdnin novou HD ICE kartu Skylink, stejně jako já na Arivě 200HD,kterou tu mám asi od září.
Oba stroje jednou spolehlivě a nevím o nich. Zápis chodí spolehlivě. Navíc před nedávnem HD200 dostali další zákazníci a nestěžují si (ne, nemáme ani jeden CRT TV,namátkou můžu zmínit LED TV od Samsungu, LCD Panasonic a LG...vše bývá propojeno HDMI kabelem, ovšem ne z Lidlu,že jo).

2tukan:
T90 nee, to mi stejně neprojde, ale tak každý jsme se to učili někdy,ne?

Děkuji všem za snahu pomoci.

malluk

i kdyby si to mel spojeny kabelem z lidlu tak to stejne nepoznas. tebou zminovane lcd muzou byt dobre. dobre je ale za 3, takze zadna velka vyhra ani s tim LED.
28E 23E 19E 13E (9E nebo 5E) 1W 5W
jak vypada HD karta ? a jak vypada ta neHD ?
GI fakt praskaj a dokonce i bez praskani odchazej. sou tupy na polarizaci , ale vcelku to jde. na svareckach behal ale i 10let stary kousky uplne stejne.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

2Baron
nevím co máš proti GIčkám, kam jsem je dal tak šlapou jak hodinky už nějaký ten rok. Používám vzásadě jen GI a Inverto, pokud si zákazník nekoupí hotový set například s mascomem, nebo strongem a jinými typy

netace

netace

joo proste praskaj. jestli to u tebe nikomu neprasklo, tak si to spis poresil nejak sam. me prasklo i jedno, co sem nevytah z krabicky. za ty prachy bych ocekaval lepsi kvalitu

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

2 bublajs:
Tak jestli chceme slovíčkařit, tak novou kartou myslím nový kus karty H. ICE, měli předtím klasické TTčko. Já myslím, že si rozumíme,že jo? ;)
Ohledně těch TV-promiň, ale nevím jak ty, ale osobně za TV 50 litrů nedám ani omylem. I ta za 50 litrů může být dobrá, ale dobrá je za 3, chápeš to? Mám normální LCD a jsem spokojen, nehodlám měnit. A piš si,že poznám i kabel HDMI od kabelu HDMI typu shit. Dělám v oboru elektrotechniky a nějaké znalosti si myslím, že mám.

O to tu ale vůbec nešlo, v tomhle tématu, takže to je jedno. Otázka zněla jinak přece...

2netace:
Inverto používám taky,ale prostě teď mám ty GI-no řekni, mám je vyhodit jako a kupovat nové?? To se mi nechce.

malluk

i kdyby otazka znela jinak, tak mi schvalne vysvetli , jaky jiny jednicky a nuly chodej po tom kabelu z lidlu oproti tomu kterej ty uznavas jako kvalitu, ty jeden odborniku v oblasti elektrotechniky ??? :))))

bublajs

2 bublajs.
Nastuduj například revize HDMI rozhraní (1.2, nebo novější 1.3),poté pixel takt vzhledem k jednotlivým rozlišením a mohli bychom se pak dohadovat, který kabel kam použiju, i vzhledem k délce a kvalitě stínění. A propo-o odbornících tu mluvíš jen ty, ale zatím to tak ničím nenaznačuje.

malluk

a preco neplanujes viac LNB, ked budes dokupovat 8 portovy prepinac, tak dokup aj dalsie lnbecka,
ak si fanusik tak ti to bude neskor mozno chybat, takze
28e 23e 19e 13e 9e 5e 1w 4w
je celkom dobra kombinacia a vyuzijes tu antenu na tak ako sa vola (Maximum)
ked ti to prestane stacit tak potom uz len T90 :-)

bleskone
Registrace: 12/2009

2 bleskone:
Díky za tip, nějak tak (28e 23e 19e 13e 9e) bych to zatím chtěl mít, po tom, co jsem četl, co na jaké družici je.
Takže na tu parabolu maximálně 8 LNBček,je tak?
8 portový Diseq proto, protože buďto je 4 nebo 8 portový a já chtěl využít pět pozic na parabole, když už teda bude nová.

malluk

Maxim E85 rozšíření příjmu

Zdravím,mám taky tuto parabolu a jsem s ní nadmíru spokojený.Mám dotaz,momentálně mám nastaveno 1w-4,8e-9e-13e-19,2e-23,5e.Dá se přidat ještě 31,5e,kdyby se posunula lyžina ještě trochu doprava z pohledu za parabolou? Nebo je to blbost? Díky

bora
Registrace: 10/2009

malluk
vyzkoušej a poznáš sám ;) , můj názor znáš

bora
jestli je ta parabola nastavena na 13°E tak s ní hýbat nemusíš

netace

@netace

Nemyslel jsem hýbat s parabolou.Mám ji na 13e,ale jen posunout lyžinu,protože krajní pozici 23,5e je asi 5,6 cm od konce lyžiny.Tím pádem by tam bylo víc místa co?

bora
Registrace: 10/2009

Dobré ráno všem,
tak tedy uvažujme družice 28e 23e 19e 13e 9e a 5e. Celkem 6 kousku LNB, myslím že nám to postačí.
V jakém pořadí to poskládat na parabolu? Je jedno, kterou družici umístím do ohniska paraboly? Nebo dám Astru 3 na 23,5e do ohniska a otatní šilhají?

malluk

13E na střed, spolehlivě tam dostaneš i 4W.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

Dobrý den,
děkuji za názor. 13E na střed? Neměla by být na středu prioritní družice? Tím myslím ta, co mi na ni nejvíce záleží? ebo u tohoto řešení je to jinak?

malluk

Tohle je právě hlavní nevýhoda těchto rádoby multifokálních antén. Pořiď si toroidní anténu T-90, tam tyto problémy řešit nemusíš. T90 má vyrovnaný zisk cca 20 orbitálních stupňů na každou od ohniska včetně.

On Air!

Saxon

mám vyzkoušeno, stejně asi jako Saxon, že jde bez problému na E-85 od středu 20°E,W. Standartní rozsah je od 28,5°E - 7°W

netace

28,5E až 7W ti na E85 hrát bude, ale chybovost už bude dost špatná.
Pro tento rozsah je vhodnější už T90. Krom toho se okrádáš o 3stupňové rozestupy. A že jich tam pár je...

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra