![]() |
|
Ethernet po elektrickej sieti ....Mate stym nejake skusenosti mam doma 3 DM500 a jednu sky link kartu chcem to spravit server a 2 x klinet ale nemam moznost ich pripojit z kablom neda sa nijako knim dostat jedine po elektrickej sieti , mate stym niekdo nejake skusenosti ako funguje pocitacova siet cez elektrcikej sieti aky typ adapterov pouzit potrebujem 3 ks adapterovdakujem |
maxis
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....V zásadě tato technologie "nějak" funguje(záleží na stavu vedení a i to není někdy podmínka!)....,ale nedoporučuji.Není nic jednodušího než kabel 6,-Kč/m ?Případně wifi řešení... R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....ako na wifi ... |
maxis
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....Na wifi: 1x wifi router,2x AP-client....Dle místních podmínek potřebuješ různé antény....obyčejná krátká něco kolem 20m..... Spoj se s někým kdo toto ovládá,případně se poptej u tvého internetového providera..... Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....chces aby ti vyhorel dom?Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....Nedávno jsem o tom četl, nevím jestli ne dokonce tady na parabole. Jediné, co jsem si z toho zapamatoval, že podmínkou je , aby to bylo na stejné fázi. Jak jsou jednotlivé zásuvky pozapojované střídavě k jedné ze tří fází (což je dnes běžné) tak to prý nefunguje. Ale nemám ověřeno.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....Funguje to naprosto bez problému, mám otestováno na DLINK. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena adaptéru, tuto možnost bych btal jako krajní řešení když skutečně není možné natáhnout kabel. Jinak to funguje, dají se pořídit klidně i ty nejlevnější adaptéry, datový tok je prakticky nulový. |
Klokan008
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....Jo Poláci tak před 30 lety vymysleli po 220 V telefonování. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....Přesně Polák dokáže vymyslet neuvěřitelné věci a už od doby Marie Curie-Sklodowske |
RRabbit
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 127 |
![]() |
|
RE: Ethernet po elektrickej sieti ....Funguje to vcelku v pohode, pouzil som to kde nemam moznost natiahnut kabel, viac menej zo zvedavosti, chcel som to otestovat, mam tam tiez wifi , ale wifi je najvatsi smejd co sa tyka spolahlivosti , prenosu atd.. Pouzite topcom powerlan 85Mbit , nie je s tym absolutne ziadny problem k dreamu , ale tiez ako tu uz dakto uvadzal aj v navode upozornuju ze moze byt problem ak je to na rozdielnych fazach a tiez nachylne na zarusenie, co som neskusal. Netreba nic nastavovat, vsetko je riesene hardverovo, spoji sa to samo, kryptovanie 3DES 56 bit, malo by sa dat pouzit do 10 adapterov, do 200m, cena za 2ks sadu asi 60.-Eur. |
razor126
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
@Kamil_k4Než wifi,tak raději po elektrické síti,musí být na jedné fazi, nesmí být v cestě elektroměr.Samozřejmě rušení má vliv na funkci |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
zabudate na jedno ale podstatnetie Powerline adaptery su Point-to-Point - to je bod na bod alias tu vlezes tam vylezes. Nemozes urobit 1 sietovu siet shared cez viac adapterov. alias prepojit 2-3 prijimace by si musel 2-3x DVA powerlinemi k centralnemu routru.Pozri si tu starsie prispevky, uz sme tu spominali aj typy aj konkretne modeli, znacky atp. Kakacky typu Topcom nenastavis nic, neviem co to urobi ked ich bolo viac na tej istej linke - ehm faze. Fakt neviem co by urobila modulacia viac pasiem na jednu nosnu fazu. Mam fakt obavy ze by to slo! Urob si malu wifinku doma alebo je cas natahat uz modernu strukturku ked mas barak takych rozmerov ze 3 satelity (ozaj ako privadzas k nim sat. signal - coax??) K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
@Prosat elektromer mozepravdupovediac to som neskusal ale podla teorie elktromer moze byt zapojeny, to je -pokial dobre viem- len seriove zapojena cievka. Co nemoze byt je transformator.K PS: ale tak co by so zapajal doma za (pred) elektromerom - to akoze zdielacky do elektrarni ci co haha :laughing: |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
to ProsatBohužel neznáme podrobnosti od uživatele.....tipoval bych to minimálně na vícepodlažní dům či dvoudomek,řadovka......někdy to funguje a někdy bohužel NE.....A zkušenost je taková že to může fungovat pár měsíců,potom do okruhu přidáte nějaký spotřebič a už to bohužel nefunguje........ RvFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
Funguje to bez problému1/ používal jsem ethernet via elektrická zásuvka asi rok, funguje v pohodě,běhalo mi tam spojení na internetovou TV od 02 do jiné místnosti . Když jsem chtěl přemístit přijímač do jiné místnostni, stačilo vytáhnout ze zásuvky a zasunout jinde. Co mne ale hrozně rozčilovalo byly 3 intenzivně blikající barevné kontrolky v příjmové místnosti - v noci to blikání bylo nesnesitelné.2/ takže jsem minulý měsíc zásuvkový ethernet zatím strčil do skříně a nahradil ho dalším WiFi na technologii Ruckus. Obraz běhá perfektně po celém baráku a neruší mě žádné blikající kontrolky. I síť rychleji nabíhá než přes zásuvku. Wavefrontier 55 - Octagon SF-4008- 23,5E+19,2E+13,0E+0,8W
|
ivan v
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
![]() |