![]() |
|
TV nad 101 cm uz len plazma?Zdravim vsetkych.Rozhodujem sa medzi dvoma tv-plazma Panas.P46S 20E,pripadne P46 G20E a lcd Samsung LE46 C650..Predavac v Nay mi povedal ze od 101 cm je lepsie brat uz len plazmu,vraj lcd "nestiha".Mam sa toho drzat?Popripade mi skuste poradit pre ktory sa rozhodnut.Budem pouzivat Skylink,zatial este v sd a obcas nejake dvd si pozriem.Dakujem za pripadne dobre mienene rady. |
novitz
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 104 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
Je tu někdo,kdo může napsat které naše programy vysílají HD1080?Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: TV nad 101 cm uz len plazma?Klikni si na tyto stránky http://www.autohificlub.cz/forum/13/1387067tam se dozvíš trochu více, A v obchodě mají na TV nastavený mód obchod, Doma jsou pak úplně jiné podmínky a jiné nastavení. Nejsou to ty omalovánky, jako na prodejně. Mám plazmu 106 full a obraz je přesně takový, jako je v reálu. Žádné neónové dresy ani zářivě zelený trávník. Prostě jako bych na tom fotbale byl. |
rodra
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 251 |
![]() |
|
rodra.Dik..a prezrad este aky to mas model.. |
novitz
![]() |
|
RE: TV nad 101 cm uz len plazma?Mám Panasonic TX P42G14 model 2009. Ale teď bych asi šel do G20 |
rodra
![]() |
|
rodraja tiez,ale z ekonomickych dovodov som rozmyslal aj o tej S rade.. |
novitz
![]() |
|
Enikjako myslíš 1080i? |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
rodraA to fakt nevidis, ze ti ta pdp blika?Mozno nie, mozno to vidim iba. PLS nic v zlom, ale fakt aj ta NeoPDP blika ako blba :( |
ivovi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 158 |
![]() |
|
novitzjenom se omlouvám, myslel jsem GT20(je trochu dražší), ale i S-ko má slušný obraz.Ale stále platí, že u těch levnějších modelů(lcd,led i plasma)cena trochu kopíruje kvalitu.(připouštím i výjimky) |
rodra
![]() |
|
ivoviProsím, popiš pojem bliká podrobněji, Netuším co máš namysli. Nebo jsem opravdu slepý. |
rodra
![]() |
|
ProdavacV Nay ma pravdu. Ale nekteri majitele LCD melou furt to svoje. Já mám taky dvě LCD, ale i dvě plazmy...nekupuj tu nejlevnější.Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
rodraSlepý nejsi. Jen máš normální fyziologické vidění. Pokud Ti někdo tvrdí, že plasma bliká, tak pro změnu nevidí, že LCDéčko je rozmazané. To máš naprosto fuk. Snímkový rozklad plasmových TV je dnes daleko přes 50Hz. Jejich blikání je tak naprosto nemyslitelné. Pokud na nich něco bliká, tak je to způsobené přenosovým řetězcem, a ne TV.LCDéčko je prostě lenošné, tak nebliká i když by blikat mělo. To je celá potíž. Někdo vidí blikání, někdo mazanici! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
EnikDík za vysvětlení, já už myslel, že nevidím co bych měl vidět. |
rodra
![]() |
|
BlikáníA máme tu opět debatu LCD vs. plasmy :)Enik - že LCD rozmazávají o tom žádná, nicméně zjevně patříš k těm šťastnějším co nevnímají blikání plazem. Já, stejně jako mnoho jiných, bohužel to štěstí nemám (dřív jsem nevydržel sedět ani u CRT monitoru s obn.frekvencí pod 85Hz). Jsi určitě odborník a Tvoje příspěvky většinou sednou jak prd..l na hrnec, ale s tím, že "blikání plazem je naprosto nemyslitelné" jsi teda ujel :lookaround: . Obzvláště PDP Panasonic totiž blikají jako kráva a to je prostě realita. Marketingové kecyprdy o 600Hz dopočtu mezisnímků atd. a skutečná funkce (myšleno hlavně skutečná obnovovací frekv. obrazu) jsou zjevně dvě rozdílné věci. Tomu kdo má bystřejší oko doporučuju srovnat si třeba řadu S20, G20, GT20, VT20 (všechny jsou "600Hz") zapněte si u všech 600HZ dopočet a uvidíte mezi nimi rozdíly ve 2 věcech 1) schopnost dopočítat mezisnímky v pohyblivých scénách 2) samotné blikání panelu (patrné zejm. u statických světlých ploch) Pro testování bodu 2 je vhodné třeba zobrazení šedé tabulky menu, ovšem samozřejmě čím světlejší plocha, tím výraznější blikání. Jakž-takž dostatečně (pro moje oko) umí potlačit blikání pouze GT20 a VT20 (možná V20 ale tu jsem nezkoumal) takže bohužel můj osobní výběr je takto omezen :-/ Ovšem nikomu nic nedoporučuji, je to na vkusu každého soudruha ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
proc nemuze LCD ukazovat to co plazma ? leda LSDpri mereni tech nelepsich DTP LCD panelu se ukazuje ze naprikalad prechod zelena zelena trva i vic jak 35ms (to sou i horsi casy). to jak si jiste kazdej spocita, nemuze probehnout pri frekvenci 50Hz tolikrat kolikrat by melo. ja chapu ze se obraz nemeni kazdym frejmem, ale pri takovejch casech dochazi k tomu ze pri rychlejch pohybech dokazi k takovymu jakoby rozmazani. si to schvalne zkuste na ty nejlepsi LSD televizi co mate doma. pustte si do toho quaka3 FPS 200 a otocte se. uvidite rozpliznutej obraz. na CRT nebo plazme takovej hnus neuvidite. oboje totiz kreslej nasobne rychlejc nez LCD.jinak tady je jeden fajn clanek o tom jak laska zvitezi nad lzi a nenavisti :) http://www.tvfreak.cz/art_doc-57379DEF9893EEF9C12577E50048CFAB.html Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: TV nad 101 cm uz len plazma?já jsem měl řidičák na PIONÝRA už v roce 68ale televizi se snímkovým rozkladem 85Hz jsem ještě neviděl :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonek- to nevadí, při Tvém věku už máš asi nások na sklerózu (to existovala dřív taková zvláštní věc - vypadalo to jako stará televize ale nebyla to televize, říkalo se tomu CRT monitor k PC... a tam ti šlo nastavit frekvencí, to bys nevěřil... :8 ) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: lance:))) :))) :))) R^90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
lancepan bystrozraký? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
lancaJamám už tretiu plazmu a mne nič nebliká. Otázka znie: kto má vadné oči? Ty že to tak vidíš, alebo ja že to nevidím.Toto je napísané celkom správne: Slepý nejsi. Jen máš normální fyziologické vidění. Pokud Ti někdo tvrdí, že plasma bliká, tak pro změnu nevidí, že LCDéčko je rozmazané. To máš naprosto fuk. Snímkový rozklad plasmových TV je dnes daleko přes 50Hz. Jejich blikání je tak naprosto nemyslitelné. Pokud na nich něco bliká, tak je to způsobené přenosovým řetězcem, a ne TV. LCDéčko je prostě lenošné, tak nebliká i když by blikat mělo. To je celá potíž. Někdo vidí blikání, někdo mazanici! |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: TV nad 101 cm uz len plazma?to blikanie pekne vysvetlil na tv freaku rastr tu je jeho vysvetlenie ale bolo to k diskusii o 600Mhz plazmach:1 cast: Presne tak, komercni LCD umi tak maximalne 3ms B-W prechod, coz je s bidou 300Hz, ovsem realistictejsi bude 10ms pro G-G prechod, a to staci tak pro 100Hz! Zlata CRT zobrazovadla s realnymy 120Hz ! OLED nebo SED prakticky neexistuje (az na 1 dva vykriky ze tmy s trapnym rozmerem a astronomickou cenou) a 600Hz Plazmy je pouze nejnovejsi krasozvast Panasoniku a spol. Pokud by to nehodou nekoho zajimalo, tak jsem studoval servisni dokumentaci a prislusne patenty Panasonicu a zde je me zjisteni: 1. pro rozsveceni pixelu se pouziva system, kdy v 1. kroku je pixel inicializovan (tj. bud je nabit el. nabojem, ci neni, podle toho zda ma ci nema svitit v nasledujicim kroku pomoci dvou ze tri elektrod). Ve 2. kroku je na jine dve elektrody (resp. jedna stejna, druha jine nez v kroku 1)vsech pixelu privadeno stridave napeti (obdelnikoveho prubehu), ktere pouze v prednabitych pixelech vyvola vyboj (protoze toto napet samo o sobe nestaci k zapaleni vyboje v pixelu, pouze tam kde jejiz nejake napeti na seriovem kodenzatoru tvorenem elektrodou a izolacni dielektrickou vrstvickou, se tato napeti sectou a presahou potrebne zapalovaci napeti), ktery sviti UV a to se pote premenuje v luminoforu na stenach bunky na viditelne svetlo patricne barvy. 2. celkova delka trvani faze 2 se se v jednotlivych opakovanich lisi, pro 10-bitovy panel trva ruzne casy, ktere jsou nasobky dvou, jedna se tedy o variantu PWM modulace. Po ni nasleduje faze 3. kdy je ze vsech pizelu odveden veskery akumulovany naboj, tj. tzv. vymazani. 3. pro danny frame je tak neprve inicializovan cely panel podle hodnot v 1. bitu jasu, pote nasleduje 2. faze delky t, po vymazani se cely cyklus opakuje, ovsem nyni se inicializace ridi hodnoutou druheho bit jasu a 2. faze trva 2t, nasleduji treti bity (sub-)pixelu a delka "sviceni" 4t, atd az po finalnich 512t pro desate bity. Tim je dokonceny cely frame a muze se zacit zobrazovat dalsi frame. |
PEPE8989
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: TV nad 101 cm uz len plazma?2 cast:Z vyse uvedeneho vyplyva, ze pro 60Hz frame rate a 10ti bitove barvy je frekvence jednotlivych bitu (nazyvanych sub-frame) 600Hz, ovsem zobrazovana scena se nesmi v prubehu zobrazovani techto 10 subframe zmenit, cili to nema nic spolecneho s realnym frame rate tak jak je znam z CRT nebo LCD. Jeste jedna poznamka, jedna se o panel tzv. AC typu, cili je nutne jej budit stridavym napetim, ovsem toto napeti ma kmitocet v radu stovek kilohertz a obdelnikovy prubeh takze plazmovy vyboj pri zmene polarity prakticky nemeni intenzitu, ovsem mezi jednotlivymi sub-frame, dochazi k zhasnuti vyboje, cili plasma displej skutecne blika, a to frekvenci 600Hz maximalne, predpokladam, ze pro nizssi frame-rate nez 30 se framerate jednoduse nasobi 2x a relna frekvence subframe tak bude nejmene cca 480Hz pro 24fps. Tento pricip zcela jiste vyuzivaly plazmy Panasonicu z roku 2008, ovsem krasozvast 600Hz se objevil tusim az letos ! Jediny rozdil je v pokrocilejsi elektronice, ktera umoznuje presneji tvarovat inicializacni, mazaci a "zarici" pulzy, a tale pak rozdeleni cele plochy displeje do samostatne rizenych zon, coz umoznuje provadet inicializaci paralelne a tak zkratit celkovou dobr trvani inicializacni faze a odpovidajicim zpusobem prodlouzit dobu trvani "svitive" 2. faze, coz prispeje ve vysledku ke zvyseni jasu a kontrastu displeje. Perlickou na zaver je, ze hlavnim prevratem v technologii PZD bylo zavedeni metod pro "rekuperaci" el. naboje z pixelu pomoci ridici elektroniky, coz umoznilo dramaticky snizit spotrebu techto displeju. |
PEPE8989
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: TV nad 101 cm uz len plazma?Pěkně jsi to napsal Pepe. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Tahle plazma je nejlepšíhttp://mirabelle.bei.funpot.net/d.php?id=9e6d2ef76b1c83d9jen se nesmíte dívat na horory nebo válečné filmy. :laughing: Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
PEPEty nejsi 8989ty jsi JEDNIČKA ! :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
bublajs,PEPE..oba tie prispevky mi nieco dali,vdaka..dnes som stal dlhsiu dobu pred plazmou aj lcd a musim byt objektivny-rychle sceny u lcd je vidno lahky rozmaz a u plazmy zasa je postrehnutelne jemnucke blikanie..je asi na kazdom co mu bude menej prekazat. |
novitz
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |