![]() |
|
SWAN anténa je tadyslíbené odkazy na výrobu antény dle Amatérského rádiahttp://www47.zippyshare.com/v/50261498/file.html http://www38.zippyshare.com/v/15604237/file.html http://www15.zippyshare.com/v/54522392/file.html http://www17.zippyshare.com/v/77319349/file.html |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: SWAN anténa je tadyAslivinisi, Ty jsi měl čtyřče Backfire? To byl můj druhý životní sen hned po čtyřech čtyřmetrových parabolách sestavených do ,,kříže´´ Mimochodem je to má oblíbená anténa UHF už asi 27 let. R^ |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: SWAN anténa je tadyJejda - teď jsem si všiml že to má stránky (myslel jsem že to jen jeden list) - to co pierrepetr dal za odkazy. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
david krizAhoj . U Swan pouzity pouze plexiglas a teflon.Maximum je 12,5db .FM Anténa AR9 dam vedet jak chodi.Potrebuji ji nainstalovat .Nechavam ji privezt EMS /Ceska posta/.Bude u me v sobotu dopoledne .Pokud nebude prset , tak ji hned namontuji.Nainstaluji i opravenou Swan a budu porovnavat .Anteny budou vzdalene od sebe asi kolem 10m.Ve stejne vysce na strese.V lete budu porovnavat na jedinem miste, ale ted v zime je to problem.Budu zkouset na tunerech ReVox a Accuphase T -109 .Ten starej ReVox chodi v dnesnich podminkach /kdy je stanic hodne blizko sebe a nedodrzuji vykony/ skoro lepe nez Accuphase .No uvidime v kazdem pripade dam vedet. Jirka |
vanspeed
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 575 |
![]() |
|
RE: SWAN anténa je tadyAnténa Swan je kombinací logaritmicko-periodické antény a Yagiiho antény. U LP antény jsou fázovacím vedením aktivně buzeny všechny prvky, zatímco u Yagiho antény je aktivně buzen pouze jede prvek (zářič) a ostatní jsou buzeny pasivně. Nahrazení zářiče Yagi antény strukturou LP lze dosáhnout lepšího vybuzení blízkých pasivních prvků a tím lze získat při stejných fyzikálních rozměrech (délce antény) mírně vyšší zisk, větší šířku pásma a tvar vyzařovacího diagramu s lepším potlačením postranních laloků i lepšího zpětného záření v pásmu o něco širším než klasická anténa Yagiho.Lepší vybuzení pasivních prvků strukturou LP, díky jejímu zisku proti jednoduchému dipólovému zářiči Yagiho antény, se uplatní především u blízkých pasivních prvků. Přidáním dalších, od zářiče LP vzdálených direktorů, nebude již mít zásadnější účinky. Důvodem je to, že např. již třetí direktor není ozařován jen samotným zářičem LP jako direktor první, ale soustavou sestávající ze zářiče LP a prvních dvou direktorů. Zisk takové struktury vůči odpovídající Yagiho anténě s jedním aktivně buzeným prvkem je již podstatně menší než zisk samotného zářiče LP vůči jednoduchému dipólovému zářiči Yagiho antény. S rostoucím počtem direktorů se bude tento rozdíl dále zmenšovat. Zisk dlouhé antény Swan, tj. s mnoha (9 a více) direktory, bude prakticky týž jako u odpovídající dlouhé Yagiho antény. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
Standa2nečteš??????????????píšu "v těch odkazech jsou 4 celá čísla AR" |
pierrepetr
![]() |
|
JanoHelsto je hezká teorie,pro mě jsou důležité výsledky,na Swan nedám dopustit,zisk je při stejné,ale ne extrémní ,délce je u swanky vyšší než u yagi,na úkor menší šířky pásma,což pro příjem jedné frequence v pásmu VKV jistě nevadí |
pierrepetr
![]() |
|
To HiFiOKTo ctyrce Backfire byla silena prace, hlavne nastaveni ale na k35 Polaci v Praze to chodilo slusne. Ale jak jsem uvedl stejnych vysledku jsem dosahl jen s jednou Quagi. Souhlas s pierrepetr co se tyce Swanky. K izolantu da se pouzit plexi ale Dentakryl je lepsi. Nejlepsi je podle odborniku teflon. Dnes tu Quagi pouzivam na DVB-T prijem Prahy u Sobotky... ;) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
RE: SWAN anténa je tadyAhoj Aslivinsi. Googloval jsem, ale nenašel jsem návod (výkres) na tu Quagi v pásmu DVB-T. Prosímtě o odkaz na stránky s touto anténou. A nebo pokud nejsem moc drzý (což asi jsem :lookaround: )o výkres na tu Tvoji vyzkoušenou.Že Quagi existuje vím sice dávno, ale jaksi jsem na ni zapomněl. Děkuji. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |