Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Panasonic NeoPDP: kostičkování obrazu

Rád bych se zeptal uživatelů TV-Panasonic s DVB-S tunerem, zda se jim neobjevila závada v podobě kostičkování a rozpadu obrazu??? Dříve jsem měl starou CRT a satelit PremiumX. Všechny kanály CS-linku a SKY-linku šly v pořádku a bez chyb i za špatného počasí. Před měsícem jsem zakoupil TV-Panasonic TX-P42GT20E a po krátké době se začal sekat a rozpadat obraz. Nejdříve jsem vyměnil modul Diablo za originál modul Cryptoworks-Irdeto (od Masconu). Tato investice se mi moc nevyplatila, jelikož jsem utratil 1.300,- Kč a obraz kostičkoval dále. Poté jsem zakoupil novou parabolu 85 cm, ale ani toto nepomohlo. Zkusil jsem ještě nový LNB a zakoupil dražší kousek s nízkým šumovým číslem 0.1 dB. Bohužel žádné opatření nepomohlo, pouze jsem o nějaké 3.000,- Kč chudší. Už jsem z toho nešťastný, tak se ptám, jestli se někde nesetkal s podobnou závadou??? Domnívám se, že se jedná o poruchu přijímače, ale něvím jak to dokázat prodejci, protože se závada neobjeví hned po zapnutí přijímače, ale třeba až za dvě hodiny. Někdy pomůže, když se dotknu rukou zadního panelu TV, ale po chvíli se závada zase vrátí. Předem děkuji za radu.

Luboš
Registrace: 1/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Panasonic NeoPDP: kostičkování obrazu

A co takhle kabel a konektory na něm tím jsi mél začít R^
signál ti kolísá a nebo drží standartně nějakou ůroveň a stejně to kostičkuje?

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

no tak v tomto případě, než si zbytečně vyhodil už tolik peněz, jsi měl raději pozvat nějakýho odborníka na změření signálu a vyšlo by to (snad) levněji a bylo by jasný kde je chyba. Takhle si investoval do zbytečností a závada klidně může být v té TV. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Panasonic NeoPDP: kostičkování obrazu

Zkusit přehrát firmware.

vencamar
Registrace: 5/2008

Síla signálu je 100%. Kvalita u Astry 3B je 100% u Astra 3A je asi 85%. Konektory jsou v pořádku, taky jsem je zkusil přehodit za nové a zároveň jsem asi o 1m zkrátil kabel (samozřejmě to nepomohlo, jen mám kratší kabel). Externí satelit to nedělá, tak by mi odborník na ladění paraboly nepomohl, jen by stál další peníze. Je to nejsíše v TV, proto mne zajímá, jestli se nějaká podobná závada u těch z Vás, kteří mají TV Panasonic, již objevila. Jinak jsem laborováním zjistil, že kostičkování a rozpad obrazu ustane, pokud se rukou dotýkám zadního plechového krytu TV. Bohužel bych takto musel neustále sedět s rukou na zadním krytu TV.

Luboš

Tak podle tohohle ti asi nedrží moc tuner na zákl. desce tak bouchni pořádně a ono to něco udělá ;)
trochu hni f-kem na tv

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

to Luboš Externí satelit to nedělá, tak by mi odborník na ladění paraboly nepomohl, jen by stál další peníze. Je to nejsíše v TV, proto mne zajímá, jestli se nějaká podobná závada u těch z Vás, kteří mají TV Panasonic, již objevila.

Ten odborník,by vám hlavně změřil signál u TV-na konci a hned by bylo vidět,zda je závada na vedení či v TV. A pokud v TV,tak by vám dal dobrozdání s měřícím protokolem pro následný servis.
;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

to Luboš

Problém Panasonicu a DVB-S je predsa známa vec.
1/ Zkus na webe SkyLinku, kde je o tom písané, či náhodou tvoj TV nie je na čiernej listine
2/ prejdi si tvfreak kde je k tomu dlhočizné vlákno - niektorým pomohol upgrade FW, iní dopadli tak, že im už nefunguje vôbec nič.

DVB-S v telkách je lotéria. Zaujímavé na tom je, že niektoré TV bežia (aspoň to tvrdia ich majitelia) a niektoré majú neriešiteľné problémy. Je tam zopár ľudí, ktorí to po márnom boji so spoločnosťou Pana zabalili a kúpili SAT prijímače.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Bude to nejspíš tím kontaktem DVB-S tuneru s motherboardem. Pomáhá při kostičkování, když jsem se dotknul F-konektoru. Bohužel to vypadá, že kvalita Panasoniců šla s příchodem do ČR prudce dolů. Kolega má Panasonica z Číny už rok a zatím žádná závada. Přitom má starou 60cm parabolu a obraz se ještě nesekl. Tragédie výroby v Plzni je, že na výrobní lince je 3x méně zaměstnanců, než v Číně. Všichni jsou nekvalifikovaní a z valné většiny z úřadu práce. Navíc jsou špatně placení a musí provádět mnohem více operací, než dělník v Číně, který například pouze zašroubuje jeden šroubek a tím jeho práce na jedné TV končí, proto si může dovolit provést tuto operaci kvalitně, ačkoliv je taky nekvalifikovaný, ale aspoň si práce váží. Dělník v ČR již šroubuje například tři šroubky, zapojuje kabely, lepí nálepku atd. Bohužel se při tom lehce stane, že tento dělník, kterého práce navíc nebaví, lehce zapomene tu něco zašroubovat, tu správně dotlačit kabel do motherboardu atd.

Luboš

Pro Dagy2

1Prosím tě na černý listině byly jen modely 2009 a jednalo se jen o HD programy ( ostatní bez problémů ) které nešly chytit vůbec na Skylinku po ůpravě HD 12109 a po přehrání SW to chodí výborně ( 1 měsíc to trvalo než to opravili SW )
2. on má model TV 2010 a tam závada už nebyla a sám to píše , že chytí HD , ale kostičkuje .
3. Doporučuji si půjčit SATELIT HD, připojit se na anténu a propoj HDMI do televize a zjistíš hned kde je závada . Pokud to bude blbnout dále , špatně je parabola vedení atd. , pokud ne tak je to v satelitu v televizi .
Já mám model 2009 s vestavěným satelitem na Skylink + DIGI TV externí a velká spokojenost jinou kombinaci bych nechtěl .
R^

standa111
Registrace: 11/2009

RE-LUBOŠ

Nemysli si že v Číně montuje dělník 1 šroubek na rozdíl od Čecha,který v Plzni namontuje 3ks šroubků.Je tam určitě nějaká výstupní kontrola na funkci zařízení TV přístroje.Ty budeš asi ING nebo kandidát věd.Takový jak si ty jenom blbě kecají,ale odborníka na sat.montáž si neobjednají.A pak se zde na fóru vyplakávají že ti něco nefunguje jak má.Já osobně jsem montoval asi 20ks různých TV přístrojů se sat.tunerem(většinou Panasonic,Samsung,Sharp)Radit ti ale nic nehodlám,protože jsou to těžce získané zkušenosti,které bys asi nezaplatil penězi.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Panasonic NeoPDP

Chybu máš v tv.Nutná úprava odstínění na zadním krytu většinou pomůže.Dělá to asi 1 z 20 prodaných kusů Panasoniků s DVB-S.

zalka
Registrace: 1/2008

To Zalka

Díky Zalko, že jsi mi potvrdil, co jsem již tušil, když jsem zjistil, že problém ustává, pokud se dotknu rukou zadního panelu. Na 80% jsem si byl jistý, že je to v TV, ale na 20% jsem to přikládal přiliš citlivému DVB-S tuneru. Na externím SAT přijímači mi to fungovalo bez chyby, i když byla Astra 3A nastavena v multifokusu na šilhání. U interního DVB-S tuneru mi nepomohlo ani vytvoření nového multifokusu s Astrou 3A ve středu. Jsem rád, že se ozval někdo, kdo se již s uvedeným problémem setkal a potvrdil mi, že se nejedná o vyjímku, která se stává jednou za 10 let. Bohužel se někdy ozývají i rádoby odborníci typu BARON, kteří umí jen urážet, že někdo blbě kecá a oni by to určitě naladili. Budou tvrdit, že v továrně je výstupní kontola u každého kusu atd. Milý BARONE, pokud jsi doposud jako odborník nainstaloval 20 kusů přístrojů, tak je to zoufale málo na to, že tvrdíš něco o těžce získaných zkušenostech a podobné bláboly, které bych údajně ani nebyl schopen penězi zaplatit. Abych Ti rozšířil obzory, tak Tě obeznámím, jak to funguje. Montážní linka v ČR vyrobí denně +/- 1000 TV za jednu 8 hodinovou směnu. Operátor pracuje s CT (cycle time) = 30 sekund. Manpower je asi 75 operátorů. V Číně je CT = 15 sekund, ale Manpower je 230 operátorů! Již v sama tato skutečnost nahrává tomu, že jsou schopni při tak velkém Manpoweru vyrábět mnohem kvalitněji. Navíc to čemu říkáš výstupní kontrola, provádí oddělení s názvem OQC (Output qvality control), toto oddělení je schopno provést kompletní kontrolu, včetně zátěžového testu atd. v ČR pouze u každého 50-tého kusu (v Číně u každého 25-tého kusu). Všechny ostatní vyrobené kusy projdou pouze krátkým testem na testovací části linky. Vlivem nízkého Manpoweru v ČR je nucen operátor provést třeba i dva, nebo tři testy současně(například otestovat analogový, kabelový i satelitní tuner). Samozřejmě i tento operátor musí v ČR dodržet výrobní takt linky (CT=30 sekund), proto není v žádném případě český operátor schopen odhalit závady typu špatného odstínění, studeného spoje atd. V Číně jsou dokonce na testech zdvojené pozice pro každý tuner, což jim umožňuje dokonce i při CT=15 sekund testovat každý tuner až 30 sekund. Mohou si to dovolit, jelikož i při 3x větším Manpoweru mají poloviční mzdové náklady!!!

Luboš

RE-LUBOŠ

Pokud ty mě si nazval rádoby odborníkem,tak já tě nazvu odborníkem na výrobu u Panasonicu v Plzni.Ty si asi nějaký VŠEZNÁLEK,který ví vše u velkosériové výroby TV přijímačů.Já osobně dělám sat+DVB-T na své IČO a pro mě je to i koníček.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

@Luboš

...a máš tú "telku" pripojenú aj k anténnemu vstupu? Potom by mohlo pomôcť galvanické oddelenie.

brga
Registrace: 9/2009

NeoPDP - zkušenost

Dobrý den, jen přidávám do tématu svoji zkušenost - mám NeoPDP s integrovaným satelitním tunerem již cca rok a čtvrt a v souvislosti s kostičkováním nereportuji žádný problém, vše je bez chyb. Asi je to opravdu trochu smůla, že člověk narazí zrovna na vadný kousek.

yamaco
Registrace: 5/2010

Smůla to opravdu je, ale asi nejsem jedinný. Jinak mám TV připojený i na anténní vstup, ale domnívám se, že by měla korektně pracovat i za situace, že bude připojen satelitní i anténní vstup.

Luboš

To Lubos

Ještě jednu radu.Na to modulu od Mascomu si přehrej verzi 1.20.Je to nejstabilnější,mám vyzkoušeno.Tv reklamuj a nenech se odradit od Panasoniku.Chyba se stane i v lepších rodinách...

zalka
Registrace: 1/2008

Mám taky model 2009 jako STANDA111, taky jsem řešil Skylink při vysílání HD programů. A jsem s ním nadmíru spokojen. Mrzí mne, že někdo má smůlu a narazí na vadný výrobek. Ale od toho je záruka. Jako první krok, když se přesvědčím, že mám sat signál OK...VOLÁM NA SERVISNÍ LINKU PANASONICU! A jak tu píše ZALKA, že to dělá každá 20tá,tak to na PANASONICU určitě vědí a rádi poradí. Protože kdyby to dělala každá 20tá tak je to výborná reklama pro ně ;). Ale překvapuje mne, že někdo tak znalý poměrů v PANASONICU si vůbec takovou televizi koupí :((

rodra
Registrace: 10/2010

Ten modul od Masconu mám dokonce přeprogramován na FW 1.21b. Bohužel zatím nejde u této verze download ze satelitu. Verze FW 1.21b již umí Cryptoworks i Irdeto (čisté Irdeto, ne ICE karta!). Jinak Panasonic na tom není hůře, než jiné značky, špíše lepší průměr. Pracuji pro konkurenční Toshibu a vyrábíme LCD a LED TV. V České republice se prostě nedá dosáhnout při dnešních klesajících cenách kvalita, jaká tu byla ještě před rokem. U nás je to s kvalitou ještě horší, než v Panasonicu, ale zboží je z 90% pro Ruský trh a Ti akceptují i horší kvalitu, pokud dostanou dobrou cenu. Například u DVB-T tuneru jsme přestali testovat i funkčnost CI slotu. Pravděpodobně v Rusku ještě dlouho stejně nebudou kódovat DVB-T signál, když v ČR s tím ještě ani nezačali.

Luboš

...predsa len skús vytiahnúť ten anténny prívod a pozoruj, či sa to nezlepšilo. Ak áno, kúp si mnou vyššiespomenutý galvanický oddeľovač (izolátor), nakoľko je pravdepodobné, že sa ti vyrovávajú potenciály v tom TV a potom to môže blbnúť!

brga
Registrace: 9/2009

Je nas omnoho viac

U mna je to ine, ale na druhych forach ten samy probem-42GT20 z decembra minuleho roka-free HD OK, vsetko DVBS2 zo Skylinku-rozsypane. Je tomu tak az posledny mesiac. Vyskusal som asi 5 modulov-to iste. Na HD STB Opticum super.Skusim vyhodit zlucovac s DVBT, ale neverim, ze toto je problem. Apropo-Panasonic odfiltruje Discovery HD zo Skylinku ako kodovany kanal, aj ked si ho platim. Vsetky ostatne su volne. Pekne, ze?

Antonello
Registrace: 4/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra