![]() |
|
kdo poradí?Dobrý den,mám následující problém.mám plaznu PANASONIC TX-50G20E a potřebuji vymyslet příjem v domě v RD dvoupodlažním.Dole v obýváku chci mít dvoutunerový satelit a nahoře ve třech pokojích chci mít normální pozemní příjem.Nahoře nemusí být hd přijímače.tak se ptám,zda by jste mi poradili jaký satelit dolů a jak vyřešit příjem nahoře? Dole jsem uvažoval o technisat digicorder hd s2x 500GB /jde mi o to,abych mohl nahrávat dole a dívat se na něco jiného/,nahoře jde jen o to,aby bylo pár stanic. poradí někdo,jak to vše vymyslet?Chtěl bych ponechat i možnost,kdybych někdy vbudoucnu chtěl nahoře například také instalovat sat.přijímač,aby tato možnost s ohledem na parabolu byla.dole bych chtěl skylink /pokud je to dobrá volba/. a jakou parabolu? děkuji moc za odpovědi..Láďa |
G20E
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 12 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
RE: kdo poradí?A bohužel nevíme jak to má dispozičně "natočené".....třeba bude potřebovat paraboly dvě....ale to už záleží na technikovi,který to přijde oblédnout před případnou montáží....a toto se opravdu On-line řešit nedá. RvFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?Co sem pleteš monoblocky....?Já něco psal o monoblokách..?Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?ON doposud nenapsal odkud je.Ale vypadá to že je z ČR a tady bohatě stačí 80tka a má dostatečnou rezervu.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?"To 105tku bych nedoporučoval kvůli konvertorům které jsou většinou uspůsobeny na 80tky.Měl jsem problém u člověka který sundal ze 120tky motor a dal tam monoblok a ono mu to "fixlovalo"Takže ve finále tam šla 80tka. Toť moje skušenost.Tam zaleží hodně na vzdálenosti konvertoru od paraboly." - Nebolo rozumnejsie dat na tu 120 dva konvertory a multifocus, nez ju menit za 80. |
PEPE8989
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?Zdar,nechej si to strihnout po kulkach trochu velkoryseji,jak radi Bublajz.Predne,podle polohy kopyt,uvazuj o moznosti prijmu z vicero pozic - aspon 19,2-23,5-13-1W.Je to samozrejme otazka financi 1)Parabola multibeam T85 - 2 000,- Kc, 2)Stozar,drzak atd...(zalezi kde,jak,co,kdy a DVB-T) cca 1 500,- Kc, 3)LNB Inverto black QUAD 2 ks 1 880,- Kc, 4)LNB ALPS uzke hrdlo QUAD 2 ks 2 200,- Kc, 5)DISEQ EMP CENTAURI 4/1 4 ks 1 200,- Kc, 6)DVB-T antena dle prijmovych podminek 1 ks 700,- Kc, 7)Zesilovac domovni DVB-T dle prijmovych podminek 1 ks 1 000,- Kc, 8)Rozbocovac pro DVB-T 1/4 1 ks 135,- Kc, 9)TV/SAT slucovac 4 ks 640,- Kc, 10) Zasuvka TV/SAT/R jednoducha 3 ks 480,- Kc, 11) Zasuvka TV/R/SAT TWIN obyvak 1 ks 195,- Kc, 12) Konektory kompresni - set 300,- Kc 13) Koax.BELDEN H125 Al - 140 m 1 600,- Kc, Tak to zhruba zakladni material pro rozvod pro 4 druzice do 3 mist(jedno dvojite) a DVB-T do 4 mist cca 14 000,-Kc, montaz tak aspon 4-5 000,- dle narocnosti. Dale si jiz pri tom natahni strukturovanou kabelaz aspon UTP CAT 5e,ke kazdemu koaxu,pridej toto UTP-cko,to uz Te nezabije (naklad cca 2 500,- Kc vcetne montaze). No a budes mit pripraveny rozvod pro volbu prijimacu - s tim nespechej,pocti si fora a pak se rozhodni.Postupne Ti bude jasne proc sit LAN,proc vhodne prijimace s LAN vstupem a moznosti koncepcni spoluprace s ulozistem dat po siti atd.Neplaceny SAT prijem muzes osetrit SKY LINKEM a placeny napr. i DIGI TV prijimacem (Premier league). Toliko naprosto tragicke rady.Solidni firma navrhne konkretneji. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?no ty ceny ... :) jen sem tak kouknul na webE-85 za 1209 LNBcka mu budou stacit 3 twiny, koukam diway za 294 inverto black premium 320 diseq EMP 4vstupy 188 muze to pojmout i tak ze treba tu 23 bude mit twin a ten zbytek singly. to je jen o tom co vlastne chce a jetli to vyuzije. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
Téma: kdo poradí?Koupil bych si přístroj Vantage 8000S s HDD,zjistil bych si v hospodě jak kdo dělá sat,jejich pověst v okolí,pak bych obešel konkrétní odborníky/ka na sat a zadal,protože je v tom záruka.Ometat sníh z paraboly mohu sám,ale na odbornou práci to chce někoho kdo má o věcech kolem satu vědomosti,prostě kdo to umí. ;)2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
PEPE8989NE, protože majitel měl starou parabolu schovanou a nemínil investovat další peníze do dvou konvertorů a multifocusu.O tom sem taky ale u něj uvažoval.OK? :)O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
to G20EDoufám, že už jsi pochopil, že na diskusním fóru Ti nikdo kloudně neporadí. Jen se tu všichni předhánějí v krkolomnostech. Ty chceš přijímat Sky-Link, a někteří Ti tu na to radí Multibeam parabolu za 2000,-. Tak trochu mi uniká smysl takovéto diskuse.Jelikož mi není známá konkrétní specifikace problému, neporadím Ti ani já. Rozhodně jsem si ale jistý tím, že je možné takovouto věc vyřešit celkem jednoduše a levně. Podstatné je, mít představu o tom, jak budeš celé zařízení využívat. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?ale já mám jasnou představu....dole chci mít dvoutunerový sat,abych mohl na něco koukat a klukovi třeba nahrávat fotbaly,nahoře do tří pokojů mi stačí klasika pozemní s nabídkou cca 11 progamů,nic víc.Chci mít jen jistotu a rezervu s tím,že kdybych náhodou někdy chtěl nahoře dát sat,tak že to nebude problém.....protm myslím ten quad nebo jak se to jmenuje.proto jsem chtěl vědět zda je technisat co jsem psal dobrý s tím,abych mohl nahrávat aniž bych měl dvd rekorder. proto jsem chtěl vědět jakou parabolu atd... děkuji moc |
G20E
![]() |
|
RE: kdo poradí?ale já mám jasnou představu....dole chci mít dvoutunerový sat,abych mohl na něco koukat a klukovi třeba nahrávat fotbaly,nahoře do tří pokojů mi stačí klasika pozemní s nabídkou cca 11 progamů,nic víc.Chci mít jen jistotu a rezervu s tím,že kdybych náhodou někdy chtěl nahoře dát sat,tak že to nebude problém.....protm myslím ten quad nebo jak se to jmenuje.proto jsem chtěl vědět zda je technisat co jsem psal dobrý s tím,abych mohl nahrávat aniž bych měl dvd rekorder. proto jsem chtěl vědět jakou parabolu atd... děkuji moc |
G20E
![]() |
|
RE: kdo poradí?U Technisatu je nevýhoda v tom, že potřebuješ dvě dekódovací karty a většinou i dva dekodery. Celá sestava se tak docela prodraží. Značka je to ovšem dobrá, takže pokud Ti jde víc o kvalitu než o peníze, tak je to dobrá volba.Pokud jde o parabolu, tak 80 nebo 85 ocelovou nebo hliníkovou. Pokud to nebudeš dávat na motor, tak klidně tu ocel. LNB je jasná volba. Monoblock QUAD. Jeikož se jedná o příjem z A1 a A3, tak to zvládne téměř jakýkoliv LNB. Inverto je jistá volba. Jen podotýkám, že existuje určitě i jiné, levnější a jednodušší řešení. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?tak jeste ti jednou poradim ze pokud chces premiove kanaly, tak skylink neni nejlepsi volba.driv nez vymenis twin za quad zjistis ,ze 23 a 19 nestaci. a ze tech par stovek co si mohl dat navic te bude tedka stat nasobne vic. ale kdo chce kam .... Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: kdo poradí?když všude tak se vseru i semdle mého pohledu G20E ví co chce, ale bublajs ví že mu to nebude stačit! co teď ???já bych napsal Sally! :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: kdo poradí?a to vis jak ze vi co chce ? stejne dobre ja muzu vedet ze nevi co muze mit za svoje penize.kdyz uz nekdo chce vysypat tolik chechtaku za technisata tak uz mu litr navic za lepsi antenu podle me ruce neurve. ale jako kdyz je tady preskylinkovano, tak budou vsichni kopat za skylink i kdyby ja uz nevim co :))) a vono to pro montaznika bude lepsi akce, jednou tam narve monoblok udela hogofogo sfoukne kacky a za rok tam muze znova kuli UPC a za dalsi rok tam stejne toho multibeama da pac zadavatel uz nevi co roupama. to se urcite vyplati vsem . Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: kdo poradí?já jsem si myslel,že se tady mezi sebou nebudete hádat,ale že poradíte....fakt si myslím,že jsem napsal co chci....a vím,že mi to bude stačit,rád koukám na fotbaly,to jo,ale jinak nic víc nepotřebuji.pokud dokáže chytnout z 19 i eurosport tak bych to viděl jako dostatečný,ze skylinku bych si dal hd abych měl nova sport,nic víc nepotřebuji,tak pokud je to špatný,tak mě napiště co je lepší....jinak už nevím jak to napsat,prostě já tomu rpozumím mála a myslel jsem,že někdo naprsoto odborně poradí co koupit,co ne....že mi někdo napíše,že technisat je blbej,že potřebuju dvě dekodovací karty,moc mi to neřené páč nevím proč a jak.....jak jsem říkal,dole chci na něco koukat a nahrávat něco jiného,nahoře do tří pokojů normální bežný dog.příjem,to je vše....děkuji všem kdo si to přečte a vážně poradí.Láďa. |
G20E
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |