Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Zlepší se kvalita ?

Ahoj všem,
dneska jsem obdržel sat.přijímač a chtěl jsem se zeptat na následující:
Je možné, že se zlepší obraz, když teď mám Q. a S. příjmu na 70% a po lepším nastavení paraboly se hodnoty zvýším ?

Parabolu mám na 23,5 st. (SkyLink) pr.60 cm (pozůstatek od UPC). Přidáním paraboly pr.80 cm(pozůstatek od DIGI) může dojít k zlepšení signálu a následně i obrazu na TV ?

Ještě uvažuji o novém LNB (nyní je tam od DIGI).

Proč to chci dělat ? Nějak se mi nezdá obraz na plazmě Pnasonic, tak se chci pokusit o nějakou změnu k lepšímu.

Může mít vliv i kvalita koaxu ? Mám ho jednou nastavovaný spojkou.

dík za rady, Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zlepší se kvalita ?

samozrejme ked das vacsiu antenu bude lepsie aj poriadne lnb pomoze

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Na všechny položené otázky

je jediná odpověď - NE!!!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Co máš za přijímač?

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

no já si taky myslím,že kvalita obrazu se ti nezlepší,pokud ti to tedka nekostickuje,tak obraz jako takový lepší nebude

milda1967
Registrace: 12/2009

s větší parabolou dojde ke zlepšení signálu,ale kvalita obrazu zůstane pořád stejná,co je jednou vysíláno jako mazanice,mazanicí zůstane i kdyby jsi to chytal na parabolu 3 metry :)))

rojroj
Registrace: 10/2009

Koupil jsem DREAMSKY NXP256HD, před tím jsem měl kabel přímo do TV (má vestavěná sat.příjem)Ale zdá se mi, že kvalita je o trochu horší než byla.
Možná je DREAMSKY NXP256HD citlivější na kvalitnější signál...

Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

aka stanica?

Jimmy zial jednicky a nuly z digitalneho vysielania ti pridu alebo nepridu rovnako na 40cm tanieri ci 120cm, velkost taniera pomoze len v tom aby sa ten tok dat dostal viac plynule - stabilne.
Pokial sa ti len obraz nekockatie ci nezamrzava-nevypadava to signalom/tanierom nebude. Nemas len nejaku SD stanicu typu co ja viem AXN roztiahnutu na velmi velkej telke.
Zial SD veci sa pozeraju v "obalke" aj na ku... velkej telke mas cierny ram okolo prt obrazu sice kvalitnejsieho. Na velkej telke sa ukazu len poriadne stanice - daj Discovery HD a tam jako?? ;-)
K

krikri
Registrace: 3/2010

:laughing: :laughing: :laughing: no to si snad z nás dělá Jimmy (nevhodné slovo), takovej starej pardál reg. 04/2003 :laughing: :laughing: :laughing:
odpovídat na otázku již nemá cenu, vše bylo řečeno :)))

trouba
Registrace: 3/2007

taky mi přijde neuvařitelné, že člověk registrovaný 2003 se ptá na takový nesmysl...

davidkriz
Registrace: 8/2009

Myslím si Jimmy ako to máš prepojené medzi satelitom a televizorom,ked máš scart a Hdmi tak treba na tel. ovladači ručne prepnút na sat kanál.

puder
Registrace: 5/2008

davidkriz

davide, s tebou je taky kříž..... :)))
ty bys ho taky chudáka snad i vařil, že ti to přijde neuvařitelné..... :laughing:

trouba

Propojený to mám přes HDMI a na dalkovým to přepínám na AV (s výběrem HDMI).
Myslel jsem, že LNB s nižším šum.čísle dá lepší obraz.

No i přesto dík všem (i Troubovi a davidkriz) za odpověď :))

Přesto zkusím nějakou změnu a dám vědět. Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

trouba

no uvařím ho v "troubě" :laughing:

davidkriz

Jimmy

no prostě kvalitou signálu kvalitu obrazu nezlepšíš, lepší kvalitou zajistíš pouze stabilnější signál i při horším počasí, to bys měl jako dlouholetej sat. fanda už znát :8)

trouba

davidkriz

zase chyba, já nejsem mikrovlnej trouba, ve mě se neuvaří, ale upeče :)))

trouba

No fakt jsem si myslel, že se dá obraz nějak ovlivnit příjmem (kvalitou LNB, kabelem nebo i velikostí paraboly).

Těch 70% se mi zdá nějak málo, možná jsou nějaký malý "kostičky" v TV, ale Panasonic se s tím nějak umí vyrovnat (redikce šumu.. nebo na co to je).Kdybych třeba srovnal S. a Q. signálu na 90% tak by třeba pak byl kvalitnější.

Jsem normální laik, tak se nedivte dotazy.

Pěkný sluneční víkend všem, Jimmy
;)

Vždy může být hůř....

Jimmy

vařit se dá i v nemikrovlnné troubě, když tam naleješ dost vody :laughing:

davidkriz

na konkurenčním webu, který se zde nesmí uvádět (nerozumím tomu nesmyslu)je na tento přijímač recenze a kvalita a síla je tam na obrázcích taky dost nízká, takže to je prostě jenom tak nastaveno výrobcem. Jinak co se týče kvality obrazu, tak je tam uvedeno, že SD má trochu horší, příliš přeostřený obraz :8)

trouba

Parabola

výmena UPC60 za DIGI80 môže naopak signál zhoršiť ...

mmc
Registrace: 1/2006

pro Jimmy
S Panasonikem a vestavěným satelitem mám jen velmi dobrý zkušenosti co se týče kvality obrazu , ostrosti atd. . Samořejmě mazanice bude vždy mazanicí , otázka v jaký kvalitě .Někdy se nedá na Skylink ani koukat a můžeš mít satelitní přímač jaký chceš parabola 80 cm (
sport 5 , MGM atd.zlatá DIGI TV ) .
Vyzkoušel jsem svalně už 3 kousky externých přímačů v hodnotě kolem 5000 kč - Skylink - ani u jednoho nebyla lepší kvalita obrazu než na panáku s vestavěným satel. . Na stabilitu byli skoro stejný bez kostiček kromě 12109 HD tam i po několikátém seřízeni paraboly a výměně preventivně LNB to někdy blbne , myslím NOVA HD .Na ostatní HD nekoukám nemám zájem , kromě eurosportu HD tam nic není a o penězích to ale není R^

standa111
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra