Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

ferguson FK 6900 cr

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, dnes jsem po cca 2 měsících zapnul tento přístroj a žádné české programy mě nějdou, kromě ČT 24, Public atd...Mám kartu CS link, zkoušel jsem i Skylink a také nic...Na přijímači Technisat běží vše v pohodě. Prosím o info jak nastavit přijímač Ferguson. Díky

mirfia
Registrace: 12/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ferguson FK 6900 cr

...kartu vkladáš dobre ?? ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

Technisat karta naruby, FERDA také karta naruby jak píše Patko máš to správně.???

pak už jedině soft ale když to dříve jelo měl by být OK

ale i tak si dej poslední (124) ta žere všechno české.
ahoj

tonek
Registrace: 1/2009

volal jsem chlapovi kterej mi to dělal a že prý to CS link dělá, ať vezmu kartu a dám to do jiného přístroje a nechám to tam aspoň 15 min na ČT 1, tak nevím...Každopádně to zkusím...Ten poslední soft mají asi na stránkách, že jo?
Kartu dávám dobře, respektive jsem ji tam měl po celou dobu, jen když jsem zkoušel Skylink, tak byla pryč

mirfia

chlápka kopni do koulí
schválně co tam máš za soft?
stáhni na www.ferguson-digital.eu sw 124 rozbal a hoď na flashku, tu vraz do ferdy a v menu systém aktualizace z USB modrým tlačítkem USB to REC a máš pokoj,

tonek

soft jsem stáhl, dal na flešku a když strčím do přístroje, tak při aktualizaci systému USB mi napíše žádný soubor a modrý tlačítko nedělá vůbec nic :(( . Myslím že soft tam mám 121

mirfia

tak software jsem tam dostal, tu 124, a ještě bych potřeboval poradit jak naladit programy - hlavně české - jaký satelit (astra1, 3), případně co další se musí nastavit. Díky

mirfia

salám taky rozbalíš než ho začneš ...!
tak základ máme seting si také můžeš stáhnout z uvedených stránek, nevím jaký je ja si dělám vždy na každý stroj svůj tak že pro ASSTRU (3) na pozici 23,5 v menu instalace dej SAT / TP edit TP a pak přidej a napiš 12525 V 27500 a pak hledej TP a pozor hledaní NIT dej zap a najde Ti celou síť CS/SKYlink
pak už v editaci si poskládáš jak chceš!

nemám ten stroj před sebou ale čti obrazovku nějak tak to naozaj bude

ať se daří :8) R^

tonek

Když dám Astra 3 tak mě ukazuje jen sílu signálu a kvalitu ne, nevím, jestli nemám ještě nastavit LNB typ atd ( prostě to co je na obrazovce vpravo), na Astra 1 signál i kvalita je, jinak mám monoblok na 2 družice a na jiném přijímači to jede v pohodě, tak nevím kde je chyba...Asi ve mně :(

mirfia

jj! v Tobě!!!!!
Víš co je to DiSEC to je určitý protokol pro ovládání pomcných zařízení pro tebe konkrétně pro přepínač nebo relátko v monoblocku který přepíná cestu signálu (i napájení pro jedno či druhé čidlo=LNB=Konvertor.Pokud to nenastavíš tak většina přijímačů i monobloků si najde cestu do LNB č.1 to znamená pokud máš anténu v pořádku tak při vyhledávání na ASTŔe 3 musíš nastavit LNB Disec č2 !!!
a máš to nezapomeň ovšem nastavit na Astru 1 =DiSEC č1.

najdeš to v Menu instalace pokud to nezvládneš napiš někde v regálu je ferda tak ho zapojím a popíšu přesně ale myslím že jsi "malej ale ŠIKOVNEJ"

a né že u toho (až to bude OK ) budeš SPÁT !!!!!! :8)

jo a o SKEW ti napíšou jiní !!!!!

já v Tvém případě veřejně prohlašuju VYKAŠLI SE NA NĚJ !!! :ogre: :ogre: :ogre: :bomb: :zombie: :scared: :dead:

tonek

tak jsem vše nastavil tak jak jsi říkal a jde to!!!! Stačilo si opravdu pohrát s nastavením DiseqC ;)
Teď budu asi za blba ale SKEW je co a proč by ses na něj vykašlal?

Díkec :-)

mirfia

4:mirfia

proč by jsi byl za blba , nikdo nevíme všechno, jsem rád že jsi to zvládl, určitě tě to i chytlo tak si pročti rubriku ABC zde na fóru.
obecně v satelitní technice SKEW znamená určité natočení rovin anténího systému na družici a v místě příjmu závislé od vzájemné polohy. Stejně jako u antén pro pozemní příjem se používá horizontální a vertikální polarizace a ty musíš nastavit dipol v anténě rovnoběžně s dipolem na vysílači k zajištění kvalitního příjmu a oddělení signálů z opačné roviny protože se užívají blízké kmitočty které pouze filtry neoddělíš. Pokud tento vysílač je nad rovníkem a nad stejným poledníkem tak H rovinu vidíš ve vodorovině ale když přijímáš i družice na východ či na západ a nejsi na rovníku tak se ti úhel pohledu na dipól nad rovníkem jakoby sklápí a to je ono SKEW.(natočením LNB obě roviny dáš do zákrytu)
je to navíc předmětem mnoha veselých i vážných diskusí a někteří si na něm léčí komlexy.
Jistě je to důležité ale v Tvojem případě NIKOLIV
no sem se asi zbytečně rozepsal, oni to za mne dokončí jiní
vysvětlovat moc neumím ale někteří zde sežerou vše i s navijákem.
něco počti něco i polaď a něco se zase zeptej
ahoj

vem si balón a jakoby nad rovníkem pojížděj sirkou a jakoby na tu sirku koukej jakoby z Evropy
R^

tonek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra