Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

ktorý? DIGIT HD8-SX al.Digicorder HDS2X Plus 160GB

Ktorý z tých technisatov by ste odporučili??? Je medzi nimi nejaký rozdiel, okrem toho interného HDD?
Má model DIGIT HD8-SX aj "Upscaling" ?
Je možné sledovať vysielanie aj keď súčasne by sa kopírovalo z interného HDD na externý HDD?
A ktorý CA modul kúpiť, budem používať kartu UPC Direct, tak ktorý CW modul, lebo ten technisat cryptoworks sa akosi vytratil z predaja.
dik za každú radu

Paterliny
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

DigiCorder HDS2 Plus 500GB!

Zdravim,
ked budes mat len 1 CW kartu tak nemusis mat TechniSat modul aj ked v ramci inter-kompatibility je najlepsi. Ja som mal SCM CW UPC-D neskor este jeden pre SkyLink ale trocha sa to bilo tak som vymenil za Mascom easy.TV twinkovy modul a slo dobre. Teraz som ho upgradol na AlphaCrypt TC aby bol schopny obsluzit aj ine nez CW karty pre pripadne buduce Irdeto a dal som do neho aj Conax kartu vsetko ide! R^
K tomu disku no cim vacsi tym lepsi a technika ... :laughing: Co ja viem budes mat tento prijimac 2+1 rok zaruky, nemozes otvorit aby si neporusil zaruku a nahras 1hod HD vec mas to na 8-15GB, staci ti 160? Neviem ako casto nahravas a ci prekopirujes veci na PC ale ja vychadzam z toho ze clovek to tvor lenivy a ci tych plus 340G mat v satelite alebo v notebooku... nehovoriac ze podla mna 160G bolo malo uz vcera... ;-)
Ozaj ten modul maju aj v O..u k Brne fyzicky som ho tam videl.
Ale neboj vsetky su dobre! :8)
K

krikri
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

Paterlini

tak to zoberme poporiadku od začiatku:
1/ medzi HD8SX a HDS2X+ je zásadný rozdiel -
- HD8SX je single tuner bez chladenia, 2xCONAX, 2xCAM, USB, LAN, možnosť použiť aj SD karty. Tzn. jeden program pozeráš alebo nahrávaš+pozeráš ten istý, žiadny iný!
- HDS2X+ je twin tuner s aktívnym chladením a HDD, 2xCONAX, 2xCAM, USB, LAN. Tzn. 2 rozdielne programy naraz nahrávaš alebo jeden pozeráš a iný nahrávaš alebo 2 nahrávaš a tretí z disku pozeráš.

2/ môžeš pozerať a súčasne kopírovať nahrávky z interného HDD na sieťový disk alebo NAS. Takže 160GB je v tomto prípade použiteľné, hlavne ak vidíš ten nehorázny cenový rozdiel medzi 160 a 500GB.

3/ software je u oboch identický, upscaling, kvalita obrazu sú presne rovnaké a oba patria medzi TOP3 na trhu.
1hod HD (zo SkyLinku) ani náhodou nemá 8÷15GB, to je len zbožné želanie.
Bežné filmy SD sú 4÷6GB, filmy HD 8÷12GB.

4/ doporučujem pre HDS2+ použiť jedine TechniCrypt modul, pretože má funkciu DualCrypt, takže umožňuje zdieľať jednu kartu pre oba tunery aspoň na jeden transpondér. Inak potrebuješ dve karty aby si mohol využiť plné twintuner finesy. Z tohto dôvodu je najlepšia kombinácia SkyLinkICE+NEXT alebo SkyLink základ + platená.
U UPC existuje tiež nejaká služba "druhá karta" ale neviem ako funguje. zisti si to než do niečoho investuješ.

Mal som UPC DIrect a SkyLink v dvoch TechniCryptoch, teraz používam 2 SkyLink karty, funguje to bez problémov. Sekanie a mrznutie práve spôsobujú všelijaké CI-moduly od Mascomov a podobných výrobcov.
Osobne by som vrele doporučoval voľbu "originálnej verzie" HDS2+ (nie X), ktorú treba kúpiť v rakúsku alebo nemecku. Má niekoľko celkom pekných funkcií navyše, MTV karta je v cene a navyše sa dá použiť aj pre CI+ karty (niekedy sa môže hodiť pre HD+ a tiež keď ho raz budeš predávať bude mať vyššiu hodnotu).

Zároveň POZOR na výpredaje týchto prijímačov!!!
A/ Objavuje sa ešte verzia Digicorder HDS2X - to je verzia 1xSD/1xHD prijímač s HDD160GB za nízke ceny. Ak to akceptuješ (nemôžeš naraz prijímať 2 HD programy) tak je to OK. Mám tento prijímač ešte z prvých čo sa vyrábali a je zatiaľ OK, pretože na našich HD programoch zatiaľ nikdy nejde niečo čo by stálo za nahratie a druhé za pozeranie (:

B/ niektoré firmy ešte teraz vyhrabali v starých zásobách 5 rokov staré šunty TechniSat Digicorder S2, čo bol úžasný stroj pred tými 5-timi rokmi. Je to 2xSD stroj, tak bacha aby si nekúpil niečo čo si nemal v úmysle.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra