Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Optobox CX Power Ready Extra

V přijímači jedou jen programy ve ,,vertical" ,,horizontal" jako třeba ČT1,2 atd nejdou.Prosím o radu:Je chyba v přístroji?Přehrál jsem nový soft 1.18.75 a nepomohlo to.Dík za radu.

Kakamyl
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Optobox CX Power Ready Extra

Jé já jsem Jouda,je to přesně naopak! :-) V nejedou a naopak H ano omlouvám se!

Kakamyl

No múže být vadný konverktor nezapojoval si do zapnutého sat.přístroje koax náhodou.Nebo špatná montáž É-fek skrat.V přístroji pochybuji.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

Ne to nebude tím,Golden Interstar 870 jede bez problémů

Kakamyl

Fakt nikdo nevíte?Takže zřejmě asi servis ne? :-(

Kakamyl

spravil si továrenské nadstevenie a urobil nový setink?nejde ti skutočne všetok vertical alebo len niektoré frekvencie?

sumec
Registrace: 1/2008

Změř napětí pro V polarizaci

Je to klasika. Přijímač pošle 14V a LNB je nastaven na 13V pro V polarizaci. Trvale je pak polarizace H. Postup:
1. Změřit voltmetem vývod na LNB.
2. Pokud je to tak, posoudit možnost snížení napětí doma, přepnutím na jinou fázi, případně zapnout žehličku na stejné fázi a znovu změřit napětí.Zjistit, zda příjem nenaskočil.
3. Vyměnit LNB za jiný typ, který přepíná až při 14V.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Boha maria to jsou zase rady.
Rozhodovaci uroven v LNB je 15V +/- 0,5V, takze pri 14V pojede V polarizace naprosto korektne.
Navic napeti pro LNB se bere vetsinou z 23V vetve zdroje a stabilizuje dodatecne LM317kou, coz je levnej a hodne dobrej stabilizator , takze napeti je stabilni a nekolisa pri zatizeni.
Jedina spravna rada pro laika je zkusit tovarni nastaveni (aby se vyloucilo nejake spatne nastaveni) a zkusit znovu naladit. Jinak smer servis, oprava vetsinou za par kacek a par minut prace (nez to nekdo dodkonale rozvrta)

J a
Registrace: 7/2005

Výborně!Prostudoval jsem rady a napodruhé co jsem provedl tov.nastavení vše O.K.! dík všem :-)

Kakamyl

to Ja

Dáš ruku do ohně, že všechny přijímače a LNB jsou v Tebou uvedené toleranci? Pokud ano, přijdu ten oheň zapálit.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra