![]() |
|
Propojení HD PVR UPC s TV a DVD RekorderemDobrý večer, potřeboval bych poradit od někoho znalého věci. Mám TV LCD Sony s DVB-C tunerem ve kterém je vložen spárovaný CA Modul s kartou UPC, čili TV jako samostatná jednotka přijímá všechny předplacené kanály a k tomu připojen DVB-T DVD rekorder Samsung. Všechno fungovalo jak má do doby než jsem se rozhodl k tomu pořídit ještě jejich HD PVR. Ve čtvrtek dorazil technik z UPC který vše zapojil, oznámil že vše bude fungovat a že to mám teď 2 hodiny nechat než se postupně odemknou všechny kanály a suverénně odešel. Po dvou hodinách jsem se vrhnul nový STB vyzkoušet a hle vše funguje zcela jinak než jsem očekával. Je pravda, že STB s TV komunikuje a hraje, ale to je tak všechno. Pokud STB vypnu tak mám smůlu a přes TV bez STB mi to vyhodí žádný signál a hotovo. Jinak karta v TV je funkční a není deaktivovaná ( mám vyzkoušeno, že pokud vytáhnu anténu z STB a vrazím jí do TV tak TV normálně funguje ) další problém je v tom, že DVD rekordér mi v tuto chvíli funguje pouze jako přehrávač protože DVB-T signál také najednou není. Pokud je STB zapnutý tak na TV můžu libovolně měnit kanály a vše funguje. Jde mi, ale o to aby to fungovalo i přitom když chci koukat pouze na TV a STB mít vypnutý. Volal jsem tedy zpět technika co s tím, ten mi oznámil že se poradí a zavolá a samozřejmě se už neozval. Dle mého laického názoru to vypadá tak, že STB pokud je pouze ve standby prostě nepouští dál signál nebo se pletu? Vyřeší to nějaký rozbočovač nebo něco jiného? Prosím o polopatickou radu pro laika a za případný tip co s tím předem děkuju. |
rotvajler
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 65 |
![]() |
|
kabel od UPC mas kdekabel ti ide tam alebo onam ale asi nie do obidvoch tunerov, nie?!Doteraz ti DVB-T/C privod siel do tunera v telke, teraz ti kabel ide len do externeho HD prijimaca, tak jasne ze do tunera telky neide... - chapem to zle?! Inac vec: k prijimacu ako predtym k modulu v telke je SmartKarta od UPC tu mas tiez len jednu a uz v extermon HD boxu... Alfa otazka: myslis si ze mas 1 UPC "SD" kartu do TV-modulu A este 1 do HD boxu ergo 2ks?? K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD RekorderemDěkuji za odpověď. Nemyslím si, že mám 2 karty UPC to vím. Jednu v CA modulu v TV, druhou v novém STB kterou přinesl společně s settopboxem.Doteď mi šla anténa do DVD rekordéru a odtud do TV to fungovalo, nyní je to propojené všechno se vším a nefunguje. Ano anténa vede do nového STB a odtud do TV a samostatně to funguje nebo spíše nefunguje jak jsem popsal. Jak jsem již psal, pokud odpojímanténu od STB a zapojím jí přímo do TV tak to normálně funguje, to bylo první co jsem zkoušel, právě kvůli možnosti jestli mi náhodou ač jí platím nedeaktivovali kartu v TV. |
rotvajler
![]() |
|
vsechno se vsimak to mas spravne do serie zapojene malo by to ist...takze teraz pride kabel do -vstup- HD boxu a odtial -vystup- dalej do -vstup- Rec a -vystup- potom do -vstup- TV; minimalne mozes dat poradie najprv Rec potom HDb a nakoniec TV. Tak by si mal mat moznost nahravat na Rec nezavisle co dalej s HDb Ine ma nenapada... Ozaj, obrazovy vystup z HD boxu mas Scart ci HDMI, tam ma napadlo ze ked zapnes HDb tak ti to telku prepne na externy vystup co ja viem Ext ci HDMI ine ako ked mas naladene kanaly v TV a moze byt ze ked HDb vypnes tak sa z toho Ext nevrati k beznym kanalom a len ukazuje cierny obraz mozno logo "Ext" a este ten "No signal" myslene v ramci externeho zdroja ziadny signal a ak by si dal na DO volbu 1-9 ci analog a pod. (byva rozne) tak TV ukazuje dalej volby ako si mal... K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD RekorderemVše nasvědčuje tomu,že je PVR neprůchozí po vypnutí.Nejjednodušší je rozbočit kabelový rozvod.Nejdříve bych připojil kabel do DVD(kvůli kvalitě signálu),pak do HD boxu a pak do TV. Tedy použít 2 rozbočovače. .......
|
jito
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD Rekorderemto máš DVD s DVB-C?,nebo DVB-T, R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD RekorderemDěkuji za odpovědi. DVD rekordér je DVB-T jak je psáno hned v prvním příspěvku, osobně nevím o tom, že by nějaký DVD DVB-C rekordér byl někde v obchodech k mání. Jinak co se týče toho rozbočovače myslel jste např. toto: http://www.alza.cz/hama-antenni-rozbocovac-d110106.htm. Děkuji za odpověď ještě jednou. |
rotvajler
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD Rekorderemale nepíšeš,že máš kabelovku i anténu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrUPC ve svém rozvodu šíří i signál z DVB-T........
|
jito
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD RekorderemDěkuji za odpověď. Čili pokud koupím 2 x toto tak to pojede? http://www.alza.cz/hama-antenni-rozbocovac-d110106.htm |
rotvajler
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD RekorderemZrovna já mám s rozbočovači Hama dobrou zkušenost,a mám dva použité v rozvodu kabelové TV UPC.Také záleží na kvalitě použitých kabelů a konektorů.A každý spoj něco ubere na intenzitě signálu. .......
|
jito
![]() |
|
RE: Propojení HD PVR UPC s TV a DVD RekorderemDěkuji, jdu objednat a snad to zprovozním. Ještě jednou díky. |
rotvajler
![]() |
|
rotvajlerjeden rozbočovač bude stačit, anténu do rekordéru, na výstup z rekordéru dát ten rozbočovač a jeden výstup propojit do televize a druhej do toho krámu od UPC :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
jitojak, kde R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |