Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nova HD(DVB-S2, 8PSK)

Rád bych se informoval, zda vám dnes taky tak kostičkuje Nova HD? Bohužel jsem dnes musel přeladit na ten hnus od SKY-linku (DVB-S2, 8PSK). Sílu signálu mám 100%, kvalitu 90% a obraz každou chvíli kostičkuje. Navrhoval bych CS-linku odpojit kanál Prima-LOVE dokud se SKY-link nevrátí k původnímu kódování. S tím jejich DVB-S2, 8PSK jsou všude jen problémy. Je mi jasné, že se hned ozvou "odborníci" s tím, abych doladil parabolu atd. Nicméně jsem přesvědčen, že to parabolou nebude. Všiml jsem si, že to blbne i v některých kabelových televizích, které přebírají signál Novy HD ze satelitu. Nechápu, proč se nezvolí bezproblémové řešení s obrazem jako víno, které používal CS-link???

Luboš
Registrace: 1/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nova HD(DVB-S2, 8PSK)

Je to blbé,ale dolaď si parabolu.Nic nekostičkuje.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Luboš

Tvé "přesvědčení" není správné...

polulin
Registrace: 10/2007

u nás je toto riešenie bezproblémové

ľutujeme ak vlastníš TV alebo prijímač ktorý to nevie zvládnuť.
Aj proti elektrickému osvetleniu za čias Edisona bolo množstvo protestov. Bohužiaľ ti zostáva len možnosť zakúpiť plynový horák a UPC kartu. Tak ako CSL hovorí, oni sú slobodná TV, takže ju môžeš slobodne opustiť.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Tak to bude nejspíš přístrojem, mám TV Pnanasonic (DVB-S/S2). Každopádně návrat k původnímu kódování by nikomu neublížil. DVB-S2, 8PSK prostě není dobrá volba. Například na 28E mám na stanici LuxuryHD mnohem horší hodnoty (LNB mám na šilhání) a obraz se neseká.

Luboš
Registrace: 1/2005

Nevím který v-l lidem nakukal, koupit si TV se zabudovaným Sat-tunerem ? Je to s těma Panasama s DVB-S, jak jeden čas s Arivou. U mě vše OK - Technisat a TV Panas.

CES
Registrace: 4/2007

sorry,

Panasonic proste tento druh kodovania nema rad. A zda sa že je skoro jedno či je to model 2008 alebo 2011.

Už tu dnes iného človeka Panasonic nechal "na holičkách" a to bolo DVB-T. Proste hrať na hrane sa niekedy neopláca.

Dagy2

Dnes jsem doladoval u kamarada parabolu 60 cm Technisatem 4 mf-cc astru3.Skylink HD jel ok na prijimaci Vantage 8000s.

HYPER

Luboš

prostě Panasonic je v tomhle ohledu sláč.... já nikdy neměl problém s novou hd u žádnýho přijímače, ale u panasonicu už jsem taky zaznamenal tento problém, jak už jsem psal nedávno v jiném tvojem vlákně. Já mám naštěstí tuner v tv hlavně jako zálohu, jinak si momentálně hraji s clarke-tech ET9000, což jsou kolikrát taky nervy, protože se s linuxem jinak nekamarádím :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Tak to ti mohu portvrdit, že je to Panasonikem. Koupil jsem Dreamsky 256 a vše OK. Akorát ženě se nelíbí, že má další ovladač. :8)
Hlavně pokud by se Skylink vrátil k původním hodnotám, tak by tam bylo o jeden program méně.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Bože, vždyť by to šlo i s FEC 5/6. Co furt máte s těma kostičkama.
A co se týče Panasoniku, tak tam to neblbne kvůli modulaci 8PSK, ale kvůli velké datové rychlosti paketu.

Martin79
Registrace: 7/2008

Jo, takhle to vypadá když se chce srát byť sebevyhlášenější firma pokud možno do všeho.

HiFiOK

HiFiOK R^ R^ R^ :)))

eemil

HiFiOK

Přesně tak. Když po změně na 8PSK přidali Travel Channel, tak šel chvilku volně. A šel. On tam je totiž problém s CI rozhraním.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

NOVA HD

I na zatracovanej TF 7700HSCI to chodí perfektně.PANASONIC bych si po zkušenostech s touto značkou už nekoupil.

Dasty
Registrace: 9/2009

.... i stařičkej humax 2000 funguje na původní fw jako víno :)))

eemil

Mám také Humax 2000 vše paráda ale nová Nova HD mně také nejede.

tatin
Registrace: 8/2007

tatin

zajímavý, mě šla naprosto normálně, CI modul modrej od philipse :lookaround:

eemil

Re: Nova HD

Ahoj,

ja mam stejnej problem - prijimac Topfield - karta CS link.
Pred zmenou vse slapalo OK - ted v HD pouze CT HD a Prima HD - Nova HD na transponderu Skylinku jako by "nebyla" - prijimac ji sice nalezne (i dalsi programy z fr 12109 od Skylinku) ale nerozkoduje se - max obcas hraje zvuk,ale seka se... signal i kvalita cca 90-95% - vsechny ostatni programy funguji bez problemu (krom Nova HD - zbytek nemam jak overit - mam pouze kartu CS link. Nevite,kde muze byt chyba? Diky za informace...

@redakce: Myslim,ze by bylo dpbre kontaktovat Skylink i CS link - viz prijem programu Nova HD z 23.5E - myslim,ze tech lidi kteri maji problem z prijmem pri modulaci DVB-S2/8PSK bude vic - myslim,ze by pomohla zmena parametru (alespon) programu Nova HD na QPSK. Tesim se na Vas clanek... R^

Honza z HK
Registrace: 1/2006

Honzo z HK

majitelia Panasonicov a zopár ďalších prijímačov a abonenti SkyLinku už túto tortúru absolvovali v září 2010.
Takže akýkoľvek kontakt SkyLinku a CSlinku ti pravdepodobne nepomôže. Je to proste problematické na pár prijímačoch a väčšina majiteľov Panasonicov, ktorí píšu na fórach skúsenosti doporučeným továrnym upgrade dopadli úplne špatne - mnohým nejde už ani SD bez sekania.
Tento probém rieši 99 zo 100 STB.

Dagy2

Dagy2
Nevím kde jsi to sehnal o těch Panasoniku . Ano v 2010 byl problém s HD po přeladění na televizorech Panasonik jen na modelu 2009 , ostatní byli OK . Panasonik během 3 neděl udělal nový SW a vše funguje jak má . SD se vůbec neseká nekostičkuje a jen Nova HD se někdy 2-3 x za týden u mne zakostičkuje , ale měl jsem setobox satelitní svalně půjčený a dělalo to taky při horším počasí . Musím mít jinou parabolu , mám od DIGI TV 80 cm a ta je asi nekvalitný + monoblok včetně 3x seřízení od firem každý jiný.
R^

standa111
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra