![]() |
|
Převod audio kazety do digitální podobyVelice se omlouvám za téma, které se ani okrajově netýká sat.příjmu.Hledám někoho, kdo by mi mohl zdigitalizovat audio kazetu-typ Sony HF normal.Jedná se o záznam, který má pro mne jistou cenu.Bohužel už řadu let nevlastním ani žádný Deck, nemám žádné vybavení a ani povědomost jak toto provést.Kontakt na mne:petrsnejdr@seznam.czDěkuji a omlouvám se za téma... |
Hanex
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyTo Hanex:No poradil bych - není to nic složitého, jenže pokud nemáš nic na čem by ta kazeta hrála tak to je složité. Obecně stačí: - kazeťák - PC (zvuková karta se vstupem "audio IN") - propojovací kabel (typicky typu jack - jack) Postup: 1) propojit sluchátkový výstup kazetového přehrávače s Audio IN vstupem zvukové karty na PC 2) použít nějaký program, který dokáže zaznamenat zvuk (stačí sice i "Záznam zvuku" integrovaný přímo ve Windows, ale dají se použít i speciální SW aplikace na přehrávání/nahrávání zvuku) 3) nastavit základní parametry (podle toho co SW umožňuje - typicky cílový soubor, kodek, kvalitu (bitrate)...) 4) spustit nahrávání na PC - následně spustit přehrávání na kazeťáku (nikdy ne obráceně, nebo bude chybět část na začátku - to co se na začátku nahraje "navíc" se pak dá v PC poměrně snadno "ustřihnout") 5) po ukončení přehrávání (tedy až se požadovaná část přehraje na kazeťáku celá) zastavit nahrávání v PC a vypnout kazeťák (tady je pořadí libovolné) 6) uložit nahraný soubor - pak je možné se k němu vrátit a různě jej upravovat (stříhat apod.) - vždy doporučuji pracovat s kopií souboru (když se podaří ustřihnout něco co nechci apod. TO JE CELÉ ! Ještě možná poznámka - pro začátečníka doporučuji si to nejdřív zkusit na kousku... než sedět 30 nebo 45 minut ... a pak zjistit, že se to nenahrálo, je to moc potichu nebo něco takového. Když se "pokus" zadaří - pak se do toho dát. Druhá poznámka - pokud je audiokazeta opravdu velmi stará a záznam nekvalitní (šumy apod.), dá se pak finální nahrávka v PC částečně vylepšit, ale 1) nečekejte zázrak, že ze starého záznamu plného šumů bude krystalicky čistý zvuk... 2) tato činnost už většinou vyžaduje trochu vetší znalosti a většinou lepší SW aplikace než ty co jsou integrovány přímo ve Windows Poznámka poslední - u nahrávání z audiokazety není třeba volit bitrate 384 kbps apod. - záznam se tím nijak nezkvalitní - myslím, že úplně stačí tak 128 kbps (popř. 192)- víc nemá smysl.... Mnoho zdaru |
vahač
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 148 |
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobypokiaľ ,ale chceš mať nahrávku 1:1 tak musíš na zvukovej karte v ovládacích paneloch ,kde máš zvuk dať zobraziť skryte zariadenia a aktivovať STEREOMIX a potom v príslušnom programe na konverziu zvoliť ako vstupne zariadenie.Skoro každého PC je tato možnosť ,len je zamerne skryta koli Nelegálnemu kopírovaniu ,pokiaľ tuto možnosť nepoužiješ ,tak sa ti Stereo stopy neprekrivaju.Ešte ten vstup Audio IN ,myslím Jack na PC ostáva povodní ,nič sa tam nemení. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyPISTOK153:Díky za doplnění - jen nerozumím poslední větě - co znamená, že zůstáva "původní" jack???? |
vahač
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyJa som tým Jack myslel ten AUDIO IN Modry vstup na Pc ,Ešte som zabudol aj ja dodať ,že Ten STEREOMIX treba vybrať ako PREDVOLENÉ vstupne zariadenie. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyEšte jedna vec ,treba si potom skontrolovať pri napr.Skype či sa tam nepreplo vstupne zariadenie z Mic na ten Stereomix a ak áno ,tak prepnúť naspäť na Mic alebo veb kameru ,lebo Inač ak pustiš v PC hudbu ,tak by hrala na Skype tomu skím hovoríš a nešiel by ti mikrofón.Zdoraznujem ale ,že toto není návod na nejaké nelegálne šírenie hudby a rozmnožovanie ,všetko sa môže použiť iba pre vlastnú potrebu ,Inač je to Trestne a je za to Basa. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyVelice děkuji za vaše rady, ale bohužel nemám opravdu na čem tu kazetu přehrát a disponuji pouze noťasem.Přes PC jsem wemeno, takže se do toho nechci ani pouštět.Stačí mi vytvořit jakýsi master,třeba na flash.Upravit se dá i dodatečně.Kvalitu už z toho nikdo nevyčaruje.Stereo neřeším vůbec.Nahrávka je 25 let stará a byla vytvořena na přenosném kazetovém mag.Sice stereo,leč přes interní mikrofony toho tehdy Tuzexového stroje.Takže o nějakém stereo efektu nemůže být řeč, leda by se snad podařilo mírně odstranit šum analogové kazety, pomocí nějakého programu.Děkuji a přeji hezký večer všem... |
Hanex
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyJó kazety, to byl materiál. Na kvalitním tape decku, s použitím chrom pásku a Dolby C vznikla nahrávka, před kterou by se každá empétrojka studem červenala.Slabý šum člověk nevnímal, ale ty dnešní plechové středy a cvrdlikající výšky... no, škoda mluvit. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@Martin79a to je ještě nic,když si mněl třebas už i cd přehrávač a nahrávku si provedl v systému *Dolby dbx*-měl jsem Tape deck Aiwa 808 -double deck a ten měl právě onen systém nahrávaní(mimo jiné Dolby B,C..)Ale dbx byl nejlepší.Měl nejvyšší dynamiku a šum si tam žádný neslyšel,ani v pauzách.Používal jsem také chromky většinou Maxell a nebo Tdk... Tape deck sloužil přes 10 let,ale pak se mi odporoučel... :)))_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 958 |
![]() |
|
mimochodemco si pamatuju,tak před "koncem éry" zmiňovaných mašin,vyšel ještě systém Dolby S.To měl můj známý,ale měl jsem pocit,že ten systém dosti "oškubal" vyšší tóny..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@Hanexještě malá zmínka o audio systémech,které Ti udělají RIP z kazety,nebo desky vinilu a nebo cd.Tyhle Retro věci se dají v lepších šopech koupit.Cena není nějak závratná cca 2500Kč.Je to vlatně "bedna",která má vše v jednom a uloží ti to na USB flash ve formátu Mp3 ...éto vsjo :-D_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96Já měl tape deck od Sonyho, dvourychlostní, typ už nepamatuju. Kazety TDK. Byl na tom přepínač Dolby B/C/off. Lepší zvuk byl "v céčku". Nahrávky byly tak všelijak, z FM tuneru ze stanic z SRN a z našich, potom z CD, občas z kamarádova Hi-end gramofonu nějaké to rockové album.No, dobré to bylo. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyNa jednu kazetu nemá cenu nic kupovat. Existují firmy, které ti to za pár kaček udělají, pohledej na netu nějakou v tvém okolí. |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
@HanexZdravím Petra!!Jesti Ti to nehoří vem to na nějakej srázek až zas pojedeš,já myslím takovej Jirka by ti s tím pomohl tape decky ještě má a pokud to nebudeš chtít nějak upravovat pomocí EQ jestli teda jde jen o mluvené slovo jak píšeš tak je to otázka reálného času 45 min side A a side B hodka a púl,rád bych ti chlape helfnul taky jsem to před pár lety dělal ale žel bohu nemám ten deck,programy asi ještě jo ale jak řikám na srazu to po osmém pivu určitě vyřešíme ;) a pokud to není něco přímo tobě vlastní tak už to možná má někdo převedené a může ti udělat copy..tak nezoufejFerguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 1 330 |
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyA nebo jak píše vahač nějakej ten deck nebo walkman propojit audio out nebo sluchadla jack a nahrát v nezměněné podobě na stolní vypalovačku,myslím tedy dvd rekordér s hdd a budeš to mít analogově na dvd bez použití pc to bys možná zvládnul né :)))Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyskohy: jo jenže on bohužel nemá ten tapedeck ... takže buď někde vypůjčit, nebo je možná řešení nějaká ta firma co to udělá - jen je třeba asi volit, aby to ta firma vůbec uměla (někteří "odborníci" stojej za vyliž p... ) :-/ |
vahač
![]() |
|
@vahačHele když teda tady nepochodí tak jsem si vzpoměl že mám v garáži ještě jedno starý dvojče který má určitě nějakej ten výstup cos tady psal,tak mu to z nejhoršího hodím na nějaký slp dvd do vypalovačky a pak si to může různě převádět dál,znám ho osobně takže o penězích nemůže být ani řeč,jen jestli ten kamasonic něco takového vůbec má,zejtra na to mrknu ;)Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyKluci všem moc děkuji.Už je to pořešené.Míval jsem před lety řadu HiFi hraček.Tape Deck odešel jako první ke kamarádovi-už ho taky dávno nemá.Zahálí mi tady MD, tehdejší náhrada za Deck.Nevzdal jsem se gramofonu, těch LP mám docela dost a pořád si jich považuji.Tehdy to byl kumšt, něco sehnat.Dnes to není problém sehnat, tak si toho nikdo nepovažuje.Lidi to jen povrchně zhltnou a rychle něco nového.Kvalitu nikdo taky moc neřeší.To už jsem zase out,ale aspoň jsme zavzpomínali.Všechny zdravím a skohy-ho zvlášť.Velice si cením vaší odezvy, mějte se hezky... |
Hanex
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyJojo, digitál se s analogem nedá srovnávat. Kulhá za ním ;) |
rodra
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 251 |
![]() |
|
Mám domavěž panasonic +hdd recorder ,takže není problém-na fleš a vypálit !!!/ellion 700a/HavířovNe všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Převod audio kazety do digitální podobyNo, už jsem zdigitalizoval několik MC kazet ... ale je s tím práce, uf - ono se to nezdá. Pokud je to navíc obyč HF, tak to asi moc valný výsledek nebude - horší by ale neměl být :))) Z kvalitních MC je to ale hned znát, že je to kvalita. :8) Hanex: V jaké cenové hodnotě si to předsatvuješ nechat udělat? A kolik času na to udělání necháváš? |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
převodníkonehdá jsem narazil na tohle - http://www.nej-ceny.cz/319824/prehravac-kazetovy-usb-software-konig.htmlale zkušenost s tím nemám. |
brudr
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
![]() |