Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

OT: založení paypal účtu pro nákupy v cizině

Návod pro zájemce o nákupy v EU a placení prostřednictvím služby paypal. Nejrychlejší je tohle. Nejdřív založit účet na stránce paypal.com (sign up). Jméno a adresu vyplnit asi bez háčků a čárek? (budou to číst cizinci). Při vyplňování telefonního čísla v mez. tvaru by se nemělo psát předtím to známé "+". Potom až budete na svém novém paypal účtu tak kliknout na volbu "Top Up". Tam jsou informace jak na účet dobít určitou finanční částku. Pozor na to, že číslo účtu je napsaný trochu divně dohromady s kódem Unicredit banky (2700). Takže poslední 4 vynechat. Do poznámky pro adresáta napsat ten dlouhý kód skládající se z písmen a čísel. Částka se objeví na účtu do tří pracovních dnů. Později a časem je pochopitelně možno přiřadit k účtu embosovanou platební kartu (vydá na požádání každá banka). Potom odpadá to dobíjení platebním příkazem a peníze se strhávají rovnou a hlavně okamžitě z karty, respektive spíš vašeho bankovního účtu. A jedna důležitá věc. Ten váš bankovní účet (z kterého se převádí peníze) musí mít stejný název jako je vaše jméno a příjmení (které jste uvedli i při registraci na PP). Běžná věc.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

for vorti

Ještě info - platební karta nemusí být embosovaná !!! Jde přiřadit k účtu jakoukoliv platební kartu - debetní i kreditní a navíc nemusí být vůbec uveden běžný účet v bance. Stačí se jen zaregistrovat a pokud chceš nakupovat musíš přiřadit k účtu Pay-Pal svou kartu. Oni vůbec neznají můj účet R^ R^ R^ R^ :))) :))) :)))

satlama
Registrace: 1/2009

satlama

A jak je to s tím clem, když nakupuješ ze států mimo EU? To funguje jak?

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Zkusenost

Jelikož absolvují měsíčně desítky plateb, musím u PayPalu ocenit hlavně jejich Resolution centrum,které donutí obchodníka s vami komunikovat nebo vám PayPal vrati peníze na účet,což jsem uz mnohokrát využil. Doporučuji využívat platební kartu,protože se vyhnete jakýmkoliv poplatkům,které jinak vzdy nejake platíte. Pozor,nekteri obchodníci vám navysi cenu,když platíte PayPalem.

Kdo je kdo a co je co.

Janik
Registrace: 1/2006

Kdyz

Ceska celnice vidi,ze zboží je určeno pro soukromou osobu, clo se vetsinou neplatí. Z Ameriky jsem při cca 50 posledních zasilkach platil jednou clo u hodinek, protože jsem si nevšiml ze obchodník posila hodinky kurýrní službou. Hodinky ale staly cca 30 tisíc což je podezřele.

Kdo je kdo a co je co.

Janik

RE: OT: založení paypal účtu pro nákupy v cizi...

Aha dík R^
@satlama: Já mám taky už delší dobu přiřazenou k tomu paypal účtu platební kartu. Je to tak nejlepší. Ale schválně jsem to napsal takhle, protože si myslím, že to dobíjení paypal účtu převodem je pro začátek dobrý. Mně to tak vyhovovalo pro začátek.

vortimond

Nově od 1.4.2011 :
- clo se platí nad hodnotu zboží 150€ ( pozor včetně nákladů na dopravu ). Celní úřad nebo pošta 122 si vyžádají i kopii platby přes Pay-Pal :fuming: :fuming: :fuming: Ke clu se pak automaticky musí zaplatit i DPH 20%
- DPH 20% se platí již při hodnotě nad 22€ :fuming: :fuming: :fuming: ( clo až nad 150€ ). Platí pouze při nákupu ze zemí mimo EU ( v EU se DHP neplatí, clo ano )
- clo + DPH se platí vždy při nákupu : alkohol, tabák, parfémy Rv Rv

Snad je to komletně vysvětleno.

P.S. Naprostý souhlas Janíkem ( s Chinou bývá občas problém, kua. )

satlama
Registrace: 1/2009

Při objednávkách ze zemí EU se neplatí nic. Ani clo ani DPH. Evropská bezcelní zóna.

vortimond

Prostě se clem a DPH si nemusíte v rámci EU vůbec lámat hlavu. Jelikož clo se neplatí a DPH platíte u nich úplně stejně, jako kdyby jste nakupovali na výletě zboží někde v sámošce. Je to započítaný v ceně zboží, která je uvedená na stránkách eshopu.

vortimond

RE:

No ano máš pravdu jediné co mě vrtá hlavou je že i v našich přeložených návodech apod. se píše že je skutečně podmínkou mít tzv. embosovanou platební kartu ale da ruhou stranu je fakt že P.P. akceptuje obyčejou electron viza apod.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

To máš jedno. Ta embosovaná karta je lepší a dostaneš jí zadarmo. Akorát jsem musel asi 14 dní čekat.

vortimond

RE:

No tak to jsem dostal informaci z Banky CSOB kdysi jinou,řekli mi že bych musel oproti té stávající Electron Visa platit ročně kolem 8OO Kč ono za zřízení je možná zadarmo ale pak platíš za vedení karty a to pro někoho kdo ji využívá např. pro Ebay kde je to podmínkou na zřízení ůčtu tak se to pokud tam něco prodáš 1-2 krát do roka moc nevyplatí.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

Není to pravda. Musel bych to vědět, tu kartu mám.

vortimond

Na netu je plno návodů k založení účtu PayPal, dokonce i na Bike foru je k tomu diskuse:
http://www.bike-forum.cz/forum/platba-pres-paypal.html

dedafelix
Registrace: 3/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra