![]() |
|
Aký dvbt settopboxCasto sa tu prebera,aky dvbs prijimac kupit,ale o dvbt prijimacoch je tu toho dost malo.Je dost zname,ze dobre su technisaty digipal a di box t22.Ale ake dalsie su celkom pouzitelne do miest so slabsim signalom,pripadne s dobrou odolnostou voci ruseniu...Na nete je kopec recenzii,ale v celku nepouzitelne.Najlepsie su realne skusenosti uzivatelov.Keby niekto mal moznost zverejnit "svoj" rebricek dobrych stb,by potesilo mna aj dalsich uzivatelov tu na parabole. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: Aký dvbt settopboxto je k ničemu,stačí zajistit dostatečný kvalitní signál z antény a kup si co chceš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Re :Casto pri menej kvalitnom signale niektore stb hraju bez problemov,niektore s mensimi problemami a niektore vôbec. Samozrejme,ako pises,staci zaistit dostatocne kvalitny signal,ale niekedy to byva problem technicky,casto financny.A ja budem prijimat signal z dost vzdialenych vysielacov a to este cez kopce a s odrazmi. |
Kasr
![]() |
|
RE: Aký dvbt settopboxmám 2 skúsenosti z dvoch rôznych miest v SK. Podľa nich sa obávam, že- cez kopce to bude veľmi chabé. Ja som tesne (asi 10 metrov na výšku) pod viditeľnosťou Kamzíka a je pomerne dosť problém naladiť ho. Rakusky MUX, ktorý je asi o 30km ďalej ale beží úplne v pohode na rovnakú anténu a DVB-T v TV Sony - vertikálna polarizácia by snáď mala odbúrať časť odrazov. Ale odrazy by zase u DVB-T oproti analogu nemali robiť problém pokiaľ nie si v mieste kde súčet signálov bude nulový |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Aký dvbt settopboxEvolve Scorpio R^ |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
RE: Aký dvbt settopboxPokud ti stačí Mpeg2 a nevadí ti trochu větší krabice na stole, poohlídni se po použitém Showboxu S700, je to combo (solidní SD satelit včetně CI a UNI čtečky na CZ/SK máš jako "bonus"), viděl jsem ho prodávat v bazaru i za cenu pod 1000,-Kč, za ty prachy neseženeš nic s kvalitnějším DVB-T tunerem (dokonce porazí i di-boxe T22), je opravdu vynikající co do citlivosti na slabý signál i odolnosti vůči preechu, dokonce výborně škáluje i teploměr kvality takže s ním lze ve většině případů i precizně nastavit anténu, umí zobrazit i velmi slabé nenaskenovatelné muxy.... navíc má lepší obraz a PVR oproti di-boxu... doporučuji co mám ověřeno |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
LanceAsi to fakt bude najlepsie riesenie na mpeg2. |
Kasr
![]() |
|
RE: Aký dvbt settopboxTechniSat je sice značkový ale předražený krám ještě dnes a hlavně to nemá žádné věci navíc Rv Nějaké USB, natož nahrávání ... to je asi písní až v další 5 letce. Jinak souhlasím, je to hlavně o dobře udělané anténě a svodu :) Mě jedou všechny značky a tunery co tu doma mám :) Optibox, Optex, Evolve, Sencor, Aver ... ba jede i ten externí čínský šmejd do USB co se prodává na Aukru za 2 stovky :laughing: Že se občas zasekává neřeším, to je výrobní vlastnost a vada tohoto harapáku :laughing: Aver jede no problém. Ale i tak bych se raději vyvaroval těm nejlevnějším krámům z marketu atd. X-Site, Orava, Oxygen, Gogen apod. Když levnej, tak raději nějakej Evolve, Optex atd. Taky ber automaticky nahrávací PVR ... cena je grátis a využít to můžeš kdykoliv, třeba i později pokud né hned. :8) |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
ViolistaJe to sice pre mamu,ale rozhodol som sa pre evolte z inzeratu.Hlavme mi islo o to,coho sa vyvarovat-gogen,orava,x-site,tiez sencor atd. |
Kasr
![]() |
|
KasrTak tak :8) Jinak je prý dobře citlivý ten Di Box ano, říká se to. Já jej nemám takže nemohu posoudit. Každopádně to chce mít dobře udělanou anténu a svod, to je základ pro jakýkoli STB. :8) Tak atˇ se daří ;) |
Violista
![]() |
|
anténaJinak do kopcatého terénu bývá nejvhodnější husté pzeňské síto R^ (pro půdní příjem také) :))) |
Violista
![]() |
|
anténaJen si hlavně pohlídejte at je ta anténa i pro ty kanály nad 60, které zřejmě v SK přijímáte. Ted jsem na tohle zapomněl ... takže pozor. Já jsem rád, že tomuto jsme se v ČR vyhnuli ... zkoušel jsem ten přechodný 66.k co zde byl dočasně použit z Chebu a mohu potvrdit že v kopcatém terénu katastrofa - nula. Přitom ze stejného stanoviště jel stejným výkonem 36.k který už jel celkem v pohodě. |
Violista
![]() |
|
RE :Ja konkretne mam max 59 kanal a na ten mam jednu optimalizovanu antenu, potom k25-tiez optimalizovanu antenu(obe yagi vlastnorucne urobene z inych anten) a k40 a k54-(obidva kanaly rovnaky smer,ale iny ako k25 a k59) pouzijem asi sito,alebo x colorku.A este niejake selektivne zlucovace.K 40 mi pojde urcite a k25 a k59 som niekedy prijimal v analogu zo stejnych vysielacov(teraz su to nove vysielace,len vysielaju z rovnakeho miesta a na rovnakej frekvencii).Sice je to pre mamu,ale chcem sa s tym pohrat.Ja prijimam uz iba zo satelitov,no,ked u nas dvbt spustili iba pred par dnami a ja som stihol iba asi 5 dni od spustenia byt doma(akurat som kamosovi stihol narychlo nainstalovat jeden multiplex),mozno casom dvbt nainstalujem aj sebe. |
Kasr
![]() |
|
nejlepšíanténa do kopcatého terénu pro půdní příjemje dobře nakalafunovaný SMYČEC a dát si husté Plzeňské. |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Aký dvbt settopboxTonek R^ :))) |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
![]() |