![]() |
|
DVB-T rozpadanie obrazuZdravim vsetkych, chcel by som sa opytat. V Drietome chytam DVB-T na takzvane sito sila signalu a kvalita tak 80%. Vsetko ide OK. Byvam pri hlavnej ceste a ked ide kamion alebo vacsie auto tak sa mi na par sekund rozpadne obraz. Cim je to sposobene da sa to nejako upravit ? antenu mam spravne natocenu a v spravnej polohe na vysielac tak ako ma byt. Dakujem za odpovede. |
Dobko30
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 86 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazuna problemu to meni to, ze SN 2500 neni nic... a procenta uz vubec ne. Ja jsem zas videl stupnici pojmenovanou BER na jedne TV od 0 do 10... k cemu to je? k nicemu...Antenu dej tam kde nebude "videt" na auta a saliny a pripoj spektrak a sleduj co se deje. Pripadne tam dej propust jen na zadane kanaly, pokud je pricinou ruseni vznikajici jinde v pasmu, tak to tim orezes. Netusis co je na antene, co vse a jak silne, nakolik to zatezuje vstup tuneru napetove a staci nejaka spicka kdekoli v pasmu a ten tuner prestane diky ni fungovat, zahlti se. Nic z toho ale neodhalis bez meraku a spektra. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazuProblém je v tom, že anténa je na balkoně, odkud je signál z Bukovky, Jedlovky a Krašova, taže jí nelze umístit jinam.Tu propust vyzkouším a dám vědět. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
@davidkrizAle nemusel bys jim dávat takové kapky..... :) |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
netaceJaká Jedlovka .... snad Jedlák, ne. :))) Taky bych se zaměřil na kvalitu koax kabelu. Možná zde by se dalo pouvažovat o 3x stíněném a značkovém. Doufám že nepoužíváš momentálně nějaký levný šmejd ... to bych se jinak totiž nedivil. ;) Belden, Cavel či Draka jsou kvalita R^ |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
davidkrizČoveče jsem nevěděl že neumíš počítat ani do deseti ... :laughing: To SN nevím co je ... asi trhovci přeloženo C/N :) |
Violista
![]() |
|
@ViolistaA co řekneš na CB113? :bomb:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
bl-bá violatypické, ty nevíš co to je, ale mne tu budeš shazovat :D nevidíš si na špičku nosu. Tak si to vygoogli než ze sebe začneš dělat vo-la.A o moje počítání neměj péči, když sám umíš jen do 4, to je přesně tolik, kolik strun má viola, než ti ji někdo narazí na hlavu, diletante. Sám jsi trhovec... i když, to by pro ně byla urážka, ti počítat umí a svému oboru rozumí, ty neumíš nic, jen plkat o technice, které nikdy nerozuměls a nikdy rozumět nebudeš, protože jsi hlu.pák, který nemá na víc, než vrzat z toho, čím ho obdarovala příroda. Být tebou, chodím kanálama a stydím se, ale ty jsi tak drzý a hloupý že pořád všude lezeš a vnucuješ se. Jak strašně musí být člověk psychicky postižený, aby toto dělal...? |
davidkriz
![]() |
|
Tomikon netuší co to je, když si myslí že S/N je špatně přeloženo C/N :D |
davidkriz
![]() |
|
Tomik535Ale jo, to by taky šlo ... :8) |
Violista
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazuNaposled jsem se zasmál v diskuzi na novinkách při sloganu "raději trochu vylít s Parkinsonem, než zapomenout vypít s Alzheimrem" , ale teď opět utírám slzu, tohleto dál nejde :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
davidkrizMusím se Ti smát - hlavně ty tvoje komentáře úplně mimo téma .... :))) |
Violista
![]() |
|
bl-bá violaNo tvoje jsou teda k tématu :-D ty to tu rozryješ blbostma tím svým violistickým rypákem a pak píšeš mně, že nemám komentáře k tématu :DKlidně se chlapče směj, on tě ten smích přejde :D Nesměješ se mně, ale svojí totální demenci... |
davidkriz
![]() |
|
davidkrizAle prosimtě ... na sebe ale zase nějak (jako vždy) zapomínáš. Jediný kdo u není v klidu jsi TY - podívej jaké zase používáš slova a výrazy. Chce se mi z toho zvracet ;P |
Violista
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazuon ví, že to je signal to noise ratiohttps://www.parabola.cz/img_magazin/2010/dreamsky-tsf-40-26.jpg Violista když tak, Chomutov - Jedlová Hora Ústí n/l - Buková Hora Plzeň - Krašov zbytek si přečti zde: http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/dvb-t-v-ceske-republice.html |
netace
![]() |
|
davidesem projel ty úvaly (horno i dolno) a všude to jede na vidleto se Vám to při viole diskutuje! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazunetace: Já to vím, mě to nemusíš říkat. |
Violista
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazuto je dobře, že to víš, když poučuješ,jinak používám kabely Belden a Nordix |
netace
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazupřejdi na DVB-S R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
a teď mudrujteOlomouc Bořivojova ulanténa DAT 45 bez zesiku nastavena na max S/N (pro c 40 Kojál)a min BER 5m kabel pd střechou zesik 20dB pak 3 x rozbočka 1/2 na 4 TV u TV naměřeno C 29=74dmmikrovolt C40=69,C59=59 co je ale překvapující Channel 36=53dBmikro !!!??? kurňa kde je nákej předo zadní poměr??? |
tonek
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazuTo muze byt klidne odraz, on ten Praded ma v olmiku na antene vic nez Kojal na mnoha mistech. A DAT45 je jen takovej predrazenej plastovej modni nesmysl nez skutecna antena. Uz jenom ten rozptyl urovni je uzasnej. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
to jamaš recht ale nic jinýho než ten nesmysl jsem v autě neměl tak šel aspoň do světa.Odraz to asi nebude, spíš ty reflektory nejsou dostatečně HUSTÝ . Škoda že už mě nebaví tančit na střeše a více si s tím pohrát . Jen mě to překvapilo? Zapoměl jsem napsat že BER dle HORIZON bylo všude nulové. |
tonek
![]() |
|
tonek?? moc nechápu, co je na tom k mudrování o předozadním poměru antény když neznáš přesně situaci se signálem u antény...? Stačí přece otočit ant. a porovnat předo-zado-boko poměry co hrdlo ráčí, divit se že v Olmiku hraje dobře Praděd...?? Kdybys čistě teoreticky měl u antény stejnou intenzitu K29 a K36 tak 20dB rozdíl předo-zado mně tedy přijde v pohodě... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
ono to tak vycházíale bez mudrování není parabola fórum |
tonek
![]() |
|
jo jáse nedívím že v olmicu hraje dobře Praděd, akorát že zcela náhodou jsem s tím regionem vydr...! |
tonek
![]() |
|
RE: DVB-T rozpadanie obrazutak jsem si ten zázrak našel (v plasťákách se nijak extra neorientuji) a napadlo mne to samé, tj. řídký reflektor, předozadní poměr bude tragedie... |
davidkriz
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
![]() |