Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Mimo mísu

Můžu vést např od paraboly 400-500m koaxialu k přijímači ,máte někdo vlastní zkušenost? Samozřejmě to můžu vyzkoušet sám, ale je to dost neprostupný terén a ten kopec je taky docela stoupák tak se chci zeptat jestli mi nakonci zbyde nějaká šance ,že to bude fungovat ,předem děkuji za reakce.

nec3
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo mísu

Zkuste to bez drátů, Markoni :)))

mik9
Registrace: 1/2011

Pri 400-500m uz bude uplne jiny problem nez utlum kabelu, ktery se da vykompenzovat zesilovaci. Bude to prenos 22kHz, diseqc povelu a obrovsky ubytek napeti.
na tuto vzdalenost idealni opticky kabel.

J a
Registrace: 7/2005

Nebylo by snazší ufiknout pár větví kolem a v rámci ekologického chování vysadit nějaký ten stromek opodál? :))

mik9

Z mapy jsem vyčetl,

že se jedná o obec Řeka na západní straně Gutského vršku, poblíž místní komunikace. Ze satelitního snímku na daných souřadnicích není vidět žádný objekt. Pokud tedy existuje, je zcela zakryt korunami listnatých stromů. Jihovýchodním směrem od uvedených souřadnic je nejktratší trasa na okraj mýtiny. Odměřeno z mapy, je to pouze 84 metrů a žádných 500. Na okraji mýtiny lze vztyčit stožár nebo si partyzánsky pomoci. Samotná mýtina bude mít menší spád, než je elevace 32 stupňů, to jsem z vrstevnic nezkontroloval, ale vzhledem k mírnému místnímu terénu to lze předpokládat.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

mik9

si nikdy nebyl vlese na severní straně kopce ???
těch pár větví by mohlo znamenat několit naložených vagónu
fůr Esteraich

tonek
Registrace: 1/2009

Tonek: V lese jsem byl na různých stranách a myslím, že se tam dají dělat zajímavější věci než čučet na satelit :))) V tomto případě je ještě zajímavé, jak to bude s nějakými případnými povoleními, pokud to celé není nějaký soukromý les.

mik9

děkuji za reakce soused zdá se na protějsší mýtině dignál chytil tak to dalsí týden ověřím , ta pozice přibližná nejsem super exper nA MAPY ,ALE JE TO TAM SAMÝ STROM

nec3
Registrace: 11/2010

Expert nemusiš být,

stačí, když na fotomapě www.mapy.cz najdeš svou pozici a pak klikneš na Měření, GPS, klikneš na vlaječku a své místo. Tím získáš GPS souřadnice. Pak se Ti dá radit docela dobře.Ta mýtina vypadá zemědělsky obdělaná, to znamená, že nemůže mít bůhvíjaký spád.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra