Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

výpadky HD na Skylinku - pokračování

Omlouvám se, že pokračuji v tomto vlákně
https://www.parabola.cz/forum/topic-62578/
ale provedl jsem další "výzkum" na základě doporučení nicka koudelky.
Včera večer ve 21:20 mi opět vypadlo kódování na šestici placených HD kanálech. Na kartách má tato šestice programů oprávnění 0BBA. Po výpadku jsem počkal 5 minut a když se to nerozběhlo, tak jsem kartu vyndal a dal tam Nextku, abych se mohl dívat dále (byl tenis na ESP HD). Dnes ráno jsem obsah oprávnění na kartách porovnal.
Na od večera nefunkční kartě (dále ji budu označovat Master) chybělo 0BBA (všechna ostatní oprávnění byla s datumem od 3.6.) oproti funkční (dále jen Next), ale počet oprávění byl stejný. Tak jsem provnával dále a zjistil, že na Master kartě je 07D5, které na Next není. Přitom jsem zjistil, že se na Master rozběhlo HBO, které nemám zaplacené. Jestli se rozběhlo něco dalšího jsem nezkoumal.
Nechal jsem tedy přijímač s Master kartou zapnutý na ČT1 a po chvíli zjistil, že se objevilo oprávnění 0BBA (s platností od 4.6., ostatní zůstala od 3.6.) a tedy se rozběhla ta šestice programů, která večer vypadla. A oprávnění 07D5 (tedy HBO) tam zůstalo.
Následně jsem z netu provedl reautorizaci karty Master a po chvíli oprávnění 07D5 zmizelo a všechna ostatní získala platnost od 4.6.
Ještě mám věřit tomu, co mi tvrdí Skylink, že důvodem výpadků kódování je nějaká nekompatibilita mého zařízení? A určitě nejen mého, určitě nás bude víc. Otázka je, jestli u někoho jiného takto nefixluje jiné oprávnění zastupující jinou sadu placených programů.
V pondělí toto napíši na Skylink (s čísly karet) a jsem zvědav, co mi odpoví. Teď už se snad nemohou vykrucovat těmi svými naučenými odpověďmi.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 97
Odpověď v diskusním vlákně

RE: výpadky HD na Skylinku - pokračování

Stejně tak se všech týká problém s HD programy :)

mispi
Registrace: 1/2009

joscer

Diky za dulezita zjisteni! Myslel jsem si to, ze to opravneni zmizi, navic "samovolne" naskoci opravneni na HBO+HBO Comedy. To je naprosto nepripustne. Na skylink si psat nemusel ...

Takze se to srovnalo, kdyz si dal refresh. Je to jasna chyba v odbavovacim systemu, bohuzel velmi tezko dohledatelna a je kuriozni ze se to deje jen na nekterych kartach. Box ani modul s tim nemaji nic spolecneho, to jsem potreboval vyloucit, prave diky kontrole opravneni na karte.

Pevne verim, ze se problem co nejdrive odstrani.

koudelka
Registrace: 4/2009

mispi

Třeba je to příliš choulostivé téma pro Skylink, tak je lepší ho nechat přirozenou cestou "odkráčet" na další stránku přes klidný víkend než aby to v pondělí vidělo podstatně více lidí.

joscer

koudelka

Proč myslíš, že jsem na Skylink psát nemusel? Máš snad možnost něco podniknout sám ke zjednání nápravy?

joscer

joscer

Neboj, vse se resi, chce to byt jen trpelivy. Snad jeste jedna otazka, pri KAZDEM vypadku "6 HD kanalu" se ti pridal zapis pro HBO? A mozna jeste jedna otazka, kazdy den vypadek neni treba v nejakou pravidelnou hodinu? Je to opravdu nahodne?

koudelka

Mě nejvíc vadí, že zápisy chodí zřejmě jen na ČT 1. Já mám běžně digitální kabelovku UPC a u Skylinku předplacený jen balík CS TV. Takže když 1x či 2x týdně něco sleduji na Skyliku na CS programech musím nejprve povinně čučet na ČT 1 kvůli zápisům, jako by to nemohli posílat na všech programech, které distribuují.

lis
Registrace: 9/2006

@mispi, všichni ti co sem chodí, mohou přijímat HD programy, těchto 6 konkrétních si připlácí a ještě všem vypadávají?

Asi mám podivnou logiku..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Pridam sa aj ja.
Az tak hlboko a podrobne som to nesledoval, ale obcas vypadky HD-ciek mam, po reflashi to nabehne. Ci mi v tom case ide HBBO som neskumal, nemam ho predplatene a teda ani naladene.
Mam iba ICE vymena, zaplatene na rok Multi HD. Kartu NEXT nemam. Prevadzkujem to vo VU+, BH 1.6.1, v UNI-citacke s OSCAM-om

vado
Registrace: 6/2006

lis: EMM stream skylinku je na vsech tp, staci si vzit logger

Tomik535: velmi sporadicke vypadky jsou POUZE u 6 vybranych HD programu a u minimalniho poctu lidi, nicmene i to musi operator resit

koudelka

najskor si vylucte, ci sa chyba tyka parovania kariet master + next. Je rovnaka chyba aj pri single kartach , alebo vylucne parovanych s next ?

grantec
Registrace: 3/2007

vgrantec, to už jsme vyloučili :) je to i při single.

Tomik535

to Tomik535

máš zkreslenou představu o zastoupení klientů Skylink na tomto foru
podle mně je na foru tak 5% max 10% uživatelů Skylink a to jsou většinou lidi s odbornými znalostmi
ostatní jen doma zanadávají , nikam nevolají a nepíší , nejspíš se svěří jen kamarádovi
já osobně znám více jak několik uživatelů , kteří ten problém zde řešený mají , ale oni to nijak neřeší

bobl
Registrace: 11/2007

No mne momentálne ide Cinemax, HBO 2,HBO ,HBO Comedy mám kartu NEXT a platím si Kombi R^

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

markus - https://www.parabola.cz/forum/topic-62638/

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

tak mám taky kartu výměna přijímač Ariva 200 po prvním výpadku části HD jsem si od kolegy půjčil Amiko IRD-7800 s certifikaci skylinku a výsledek po pár dnech totéž co s Arivou část HD nešla a HBO sd neájednou zázrakem jelo i když ho nemám placené takže výmluvy typu nemáte certifikovaný přijimač......jsou jk ničemu vážně uvažuju jet osobně do ostravy a požadovat zrušení předplatného a vrácení peněz

mirafei
Registrace: 11/2009

tomik (joscer, petr33, mirafei....)

tomik, podľa môjho názoru joscer na základe popudu od koudelku, urobil dôležité sledovanie a zistenie. Koudelka zrejme tušil, že v sw skylinku je podobný bug. tento sa asi dá len zistiť tým, že presne zistíme, ktoré zápisy sa menia a ktoré tam chodia navyše. To joscer zistil. Zrejme by koudelkovi ešte pomohlo keby vedel čísla kariet ktoré to robia.

Zdá sa že postihnutých je pomerne veľa. Len nevedia čo hľadať - tak ako to objavil Joscer.
Preto je tu denne sto príspevkov: "SkylinkHD zase tma", "SkylinkHD refresh", SkylinkHD už nikdy více" a pod. A stačilo by proste povedať, skontrolujte zápis ten a ten, pokiaľ chýba a je tam naopak HBO pošlite toto info s číslom ticketu xy na skylink.

Ale na tomto fore sa radšej prezentujú múdrostí typu "zase pláčou", "já jim říkal, dve uničtečky".

Proste toto forum nie je ani o pomoci užívateľom a teda ani o pomoci Skylinku.
A ty si tomuto foru Tomik ešte naložil. Správa o stretnutí zopár predajcov s CSlinkom (a pre mňa za mňa aj so Skylinkom) je skutočne dôležitá. Tá totiž rieši úplne všetko.

Joscer R^ R^ R^
tomík Rv Rv Rv
ale čo už...

Dagy2

Dagy2

Ty cisla karet jiste bude operator vedet, predpokladam ze kdyz lide tam pisi, musi povinene vyplnit i cislo karty. Mne by k nicemu fakt nebyli :)

O rozhodnuti admina se nediskutuje, je ho plne pravo rozhodovat, setkani parabolaku se vzdy prispendlovalo nahoru.

koudelka

nejde opět nic

Od rána nejde NS-ESP-SPEKTRUM-TRAVEL-NG WILD-MTV VŠE HD.Nepomohlo ani 2kráte reautorizace karty.Jinak NovaHD+čtHD JDOU,balíček kombi.n -Abych pravdu řekl začíná mě to s.r.á.t.Napíši jsem zápisy které jsou od 5.6 do 5.7 2011:03E9-03EA-03EB-03EC-03ED-07D1-07D2-07D3-07D4-07DB A 1711.Poslední zápis je do 15.7 a je 0BBC.Skusím znova reautorizaci a jestli to nepomůže tak si zítra nebudu brát žádné servítky na hotline Skylinku.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Já nevím, někdy si tu připadám jak v pomocné škole. Hned na začátku jsem napsal, že není vůbec důvod vlákno mazat, protože je to zajímavé.
Jen jsem odmítl vlákno připnout, protože se dle mého názoru tento konkrétní vypozorovaný problém s 6HD/HBO týká hrstky(odhadnu do 5%) uživatelů skylinku, kteří mají možnost přijímat hd a navíc si tyto programy připlácí. Jednoduchou matematikou je nasnadě, že výsledné procento ze všech uživatelů paraboly.cz (jsou zde ještě i ostatní platformy) bude tedy ještě o dost nižší, odhaduji do 1%. Ostatní ten problém prostě nemají. Buď mají jinou platformu, nebo Skylink, nebo jen základ, nebo si připlácí, ale jim fungují. Takže pro tuto skupinu nebudu vlákno špendlit, aby ho zbylých 99% uživatelů paraboly.cz muselo přeskakovat. Vlákno na tento problém navíc nenabízí ani žádné konkrétní řešení.

Nějaká zpráva o střetnutí, nebo co to sem pleteš v posledním odstavci se tohoto tématu vůbec netýká ani sem se k ní nijak nevyjadřoval, je úplně OT.

Tomik535

Naběhlo to až po třetí reautorizaci karty.Tak ať mi nikdo neříká že v tom máme b.o.r.d.e.l.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

koudelka

sorry, ak som odhadol, že pracuješ niekde v SkyLinku a dotklo sa ťa to.
To je práve ten problém. SkyLink nevie podľa mňa že u niektorých kariet majú bug v SW pretože vidíš sám, ľudia píšu "skylink zase nejede". Problém, ktorý joscer spolu s tebou objavil je známý jemu a 3÷4 ľuďom, ktorí toto vlákno čítajú.
Tí čo nevediac o podstate problému vypisujú do Skylinku že zase niečo nejde a nereferujú problém ako identický s joscerovým sú odpálkovaní slečnou na hot-line (vypnúť, zapnúť, resetovať, refrešovať a podobné nezmysly)
Tí odpálkovaní píšu sem a tu sa dozvedia, že majú na nič prijímač a nemajú uničítačky (teda aj majitelia Arív).

Tomíku, ty sám si napísal, že toto je nezaujímavý problém lebo sa týka hŕstky ľudí. Hŕstky, preto, lebo Zvyšní ľudia sú tu každý deň pod vláknami "tma", "nejede" a podobne. Nevedia o tom, že sa treba pozrieť do zápisov.
V minulosti neexistovala rakovina, pretože ľudia umierali na mizerere. Až keď niekto objavil problém, dal sa pomenovať. Joscer ho objavil. Ale nie je taký závažný ako rakovina. týka sa len 10 informovaných a 1000 neinformovaných.
Je mi jedno, čo tu prišpendlíš a čo nie. Je to naozaj len a len rozhodnutie admina. Férové by ale bolo do hlavičky fóra napísať "forum len pre tých čo sa živia sat technikou, problémy si riešte inde".

Dagy2

Se s tebou nehodlám dále hádat. Když napíšu, že problém je zajímavý, ale bohužel(bohudík) jen pro hrstku uživatelů, tak ty napíšeš, že říkám, že je problém nezaujímavý. :((

Tomik535

Zaujimave. Vcera som mal zapisy na ICE karte pre dobu platnosti od 4.6 do 4.7. Dnes su uz od 5.6 do 5.7 s vynimkou 0BBC, ktory je od 5.6 do 15.6. Znamena to, ze doba platnosti sa prepisuje kazdy den ?

vado
Registrace: 6/2006

petr33

Hmm je to stale ten jeden problem, vidim to z toho vypisu opravneni co jsi napsal. Podle mne si platis KOMBI, ale ten posledni zapis je pro Penthouse HD (to si platis?). Nevidim ale HBO, ktere si asi neplatis, takze "samo" se tam neobjevilo jako u joscer.

Lepsi nez volat je napsat na skylink a uvest cislo karty a ze mas problem s HD kanaly v KOMBI. Bohuzel mi tady stale nikdo nenapsal, zda je zde najaka pravidelnost tech vypadku v urcitou hodinu nebo den.

Dale neni tu nikdo kdo by mel vypadek pokud se plati HD PLUS, to je take dulezita informace.

Je mi jasne, ze te to uz s*re, mne by to zralo taky, nicmene kouzelny proutek operator nema, pokud by se operatorovi podarilo najit tu chybu, tak by byla jiz davno odstranena. Nikdo nestoji o nespokojene zakazniky.

koudelka

vado

Ano prepisuje, je to bezne u irdeta. Pokud si platis Penthouse HD tak se musi i tento zapis o jeden den posunout, ale emm chodi moc tak to chvili trva.

koudelka
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 97

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra