![]() |
|
palces"Otazkou je, ci som urobil maximum pre ochranu spotrebicov, alebo nie. Kedze som si nie isty, pre istotu ich pri extremnej burke vypinam aj zo siete, aj internetu a vysrobuvam zo satelitu aj F konektory..."Áno, urobil si skoro maximum, úplné maximum bude po vhodnom poistení domácnosti. Už som to tu niekde písal, videl som anténový zosilňovač Tesa, umiestnený na povale rodinného domu, po zásahu bleskom do antén. Konektory od antén a tiež výstupný,boli tak precízne upálené od kovovej krabičky, že by to nedokázal ani zvárač s 50 ročnou praxou autogénom! Vypýtal som si ho pre zaujímavosť na otestovanie, že ho pozriem na rozmietači. Budete sa diviť, ale ten zosilňovač pracoval!!! Iba bol trochu "chytený" jeden tranzistor, ale zosilnenie takmer v norme. Len som tam njprv nevedel dostať meracie káble, až po bližšej obhliadke som zistil, že zbytky plášťov konektorov sú zasunuté v krabičke a upálené zarovno krabičky, akoby ich urezal žiletkou! Vtedy to bol zásah guľovým bleskom (podľa očitých svedkov) priamo do antén, odkiaľ prerazil blesk rovnú strechu do kúpeľne a tam smeroval do expanznej nádoby kúrenia. Ďalej do elektrických rozvodov, vypálená elektromerová skriňa, utrhnutý prívod od vonkajšieho vedenia, zničené dva televízory a jeden mixér, na ktorom asi 30 sek. predtým pripravovala dcéra majiteľa domu stravu pre mimino. Veľkým šťastím bolo, že nepodpálilo dom a tiež všetci zostali (okrem šoku) zdraví! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: palcesja som videl 5 kilovú včelu.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: palcesA nosila med v batohu - veľmi vtipné... |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: palcesnoo.. a myslis ze blesk prejde aj pri odpojenych kabloch ? doma v izbe ? ved sa zamysli.. :-/ a nemusis sa viac pytat.. @ oneeeee asi preto ti napisal blbu odpoved.. :8)VU+ SOLO 2 TWIN*FORMULER F4 turbo**TBS 8922 PCI DVB S-2**tiahlovy motor ..53.V -- 30.Z.**Visiosat BIGSAT 23.5e,19.e,13.e,0.8w..ForNow ;) **/ **ASTROMETA DVB T/2/FM/DAB+ USB.
|
vladenko
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 305 |
![]() |
|
![]() |