Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniSat - záhada při PVR

Chtěl bych se podělit o záhadu při pořizování záznamů se zařízením TechniSat TechniStar S1. Ale možná to platí pro TechniSaty s PVR obecně.
Záznamy pořizuji tak, že k S1 mám připojen flashdisk 16GB. Když provedu záznam něčeho, co si chci nechat, tak oříznu začátek a konec a záznam přes Mediaport vyexportuji za pomocí PC na síťové úložiště NSA (ZyXEL NSA 210), kde to nechám jako zálohu. Pro interaktivní použití pak záznam přes Mediaport exportuji z NSA na externí disk Samsung S2 portable. Na flashdisku i HDD mám systém souborů TSD. Zatím vše fungovalo v pohodě a mám provedeno 22 záznamů. Jen odbočka, proč to tak mám. S1 mám v ložnici a slouží i jako záznamový sat.přístroj. V obýváku mám HD8-SX a tam potom používám ten HDD Samsung S2 pro přehrávání, protože tam mám HD televizi a domácí kino.
Ale co se nestalo naposledy. Na flashdisk jsem z HBO HD nahrál film s názvem "2012". Ořízl jsem začátek a konec. Film šlo normálně na flashdisku přehrávat. Pak jsem, jako obvykle, záznam vyexportoval na NSA a pak zpět na HDD Samsung. A co se nestalo. V seznamu nahrávek na HDD se tento film neobjevil, ale z kapacity disku ubylo cca 5,4 GB. A co je ještě horší, HDD se stal nepřístupným pro další export z NSA přes Mediaport. Nešlo ani exportovat jiný film z HDD ven. Mediaport vždy ohlásil ztrátu spojení. Přes LAN.
Tak jsem vymazal flashdisk a film s názvem "2012" jsem vyexportoval z NSA jen na ten flashdisk. A opět. Z kapacity flashdisku zmizelo 5,4 GB, ale při prohlížení v S1 se jevil, že tam žádný záznam není.
A teď babo raď, čím to může být. Je to tím, že název filmu je "jen" číslo? To spíše ne, protože jsem se pokusil film přejmenovat na "rok 2012" a opět exportovat na flashdisk. Ale výsledek byl stejný. Z kapacity ubylo, ale flashdisk se jevil jako prázný. Otázka však je, jestli je možné přejmenování záznamu provést jen tak jednoduše změnou názvu souborů na disku. Nebo že by měl film nějakou ochranu proti dalšímu zpracování? Tomu se mi nechce moc věřit. V S1 mám modul SMIT Cryptoworks a kartu ICE.
Pokud chce někdo tuto záhadu vyzkoušet a má HBO HD, tak film "2012" by měli ještě dávat.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

metrix

Podla mna oni do streamu filmu dali nejaku sekvenciu - kod sta by virovu vzorku ktoru ked nacita tvoj pc - jedno ci pri zpracovani na NAS alebo flash, tak ten subor dalej nezpracovava...
Je to akoby obraz ktory je ulozeny medzi dvoma obrazovymi framemami takze nie je vidiet ale pritom dava vyznam pre rozne AV programi az mozno Windows Defender (tam si viem predstavit ze sa na taketo nieco dali a sa zucastnuju filtrovania nelegalnych kopii filmov!)
Jaj BSA (biznis soft alien..) to cele riadi!
K
PS: sorry za tu ironiu, ale tak teoreticky by to mohlo tak byt nie?!

krikri
Registrace: 3/2010

RE: TechniSat - záhada při PVR

Tak já používám něco trochu jiného pro zálohu anebo pro rodiče pak přepaluji na DVD.
Záznam pořídím na disk naformátovaný na TSD (takto to mám vyzkoušený, všechny nahrávky jsou OK). Poté film vyexportuji na druhý disk naformátovaný na FAT32. Tam se to objeví v seznamu souborů a tento soubor v rámci toho druhého FAT32 disku vnitřně naimportuji na seznam záznamů tohoto disku.
V tomto momentě mohu film z druhého disku přehrávat na přijímači a také upravovat v Neru na PC, protože se to rozdělí na několik 1GB souborů ts (disk FAT32). Kdežto původní nahrávka (disk TSD) má třeba 2 soubory ts4.
No a někdy se mi stává, že film z HBO HD normálně přehraji, normálně ho mohu pustit v PC, ale z těch např. 6 ts souborů někdy 1 soubor Nero nenačte kvůli chybě. Naposled se mi to stalo ve filmech Muži, kteří nenávidí ženy a Dívka, která si hrála s ohněm. Řešením bylo filmy z HBO HD nahrát vždy 2x a naštěstí chybové soubory byly vždy jinde (někdy uprostřed, příště na konci) a pak jsem ty dva filmy v Neru Vision normálně spojil.
Nevím, jestli to nemůže dělat podobná chyba, ale u u mě je tedy problém pouze při kopírování na DVD, jinak filmy na jednom i druhém disku jsou OK.
Mám Technisat HD8-SX, modul Technisat CW a karta ICE Výměna.

jirka67
Registrace: 2/2006

A ještě jsem zapomněl, při druhém takto upravovaném filmu se mi vlastně jeden ts soubor v počítači nenačetl, nešel vůbec přehrát (na Technisatu to bylo OK), ale Nero ho normálně načetlo a přepálilo. A jiný ts soubor, který se normálně přehraje, tak Nero nenačte.
Navíc se někdy stane, že všechno se načte, vypálí, vše je OK. Ale když nahrávku z DVD pustím, tak třeba první třetina filmu má např. o 2 sekundy posunutý zvuk, pak se to srovná.
No a pak se v tom vyznejte, nevím v čem je chyba. Je pravda, že většinou takhle na DVD přepaluji filmy z HBO HD.

jirka67
Registrace: 2/2006

Dle vkusu kazdeho soudruha,linux to vali primo do NASU a kazdy dalsi linux to z NASU prehraje.A pokud snad vsichni operatori zacnou delat brykule s nahravkou v budoucnu,tak to hodim do srotu a mam klid.

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

Neumíš pořádně číst? Já jsem se ptal na záhadu ohledně TechniSata, tak se sem necpi s linuxem. Tím docílíš jen toho, že se diskuze ubere úplně jiným směrem než bylo zamýšleno.

joscer

joscer

Citujem ,z jedného článku p. GL.
Dle našich závazků vlastníkům programů (Skylink podepsal smlouvy) nesmí nahrávka nikdy opustit přijímač v odkódovaném tvaru a nesmí ji být možné přehrát na jiném přijímači. Podmínky se stále přitvrzují. :)))

Toto bude diskutabilné ,či to spodobuje ale STB. :laughing:

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Zdar,neumim cist ani psat.Technisaty byly vyborne prijimace,dodnes mi jede nepretrzite digit CCI od r.2004 v STA ,coz je temer nemozne.Obraz vetsinou vynikajici.Pro jakekoliv funkce PVR,archivace atd. s nima budou do smrti smrtouci problemy,bohuzel.Timto jsem chtel rici,ze Amerika jiz byla objevena.
Podivam se starsi HD-8,kterou tedy mam.

hdpe
Registrace: 11/2007

Nazdar JOSCER. Presne takto mi to zblblo, ked som menil software v prijimaci technisat. Niekedy sa mi stalo, ze ked bol disk zaplneny viac ako na 50% svojej kapacity, tak to cele zletelo. Nevidel som ziadny zaznam, ale fyzicky zaberal pamat na disku. Externy disk mam WD passport 320 GB. Na nom ficim uz skoro 2 roky. Nikdy sa mi to nepodarilo vyriesit tak, ze som neprisiel o nahravky na disku. Skusal som spustit test disku a opravy cez dialkovy ovladac na Technisate. Niekedy pomohlo, ale v drvivej vacsine pomohlo sformatovanie. Momentalny stav je u mna taky, ze disk zaplnam max. do 40% svojej kapacity, to co chcem archivovat supnem do PC alebo HD prehravaca eGreatM31A.
Este jeden tip na archivaciu. Tiez obcas nahravam z HBO HD filmy. technisat ich ulozi vo formate TS4. Takto nahraty film v pohode vyexportujes vo fomate FAT32 priamo v prijimaci. Film v HD kavlite ma vacsinou okolo 7 -8 GB. TEchnisat film rozdeli na viacero mensich suborov s priponou ts4. Konverziu filmov nerobim. Film jednoducho vyexportujem z externeho disku na flashku a potom ho ulozim do PC. V PC premenujem pripony ts4 na ts. Pripony ts mi totiz dokaze citat HD prehravac eGreatM31A. Takyto maly odrb funguje skvele. Nestracam cas a kvalitu konverziou filmu, ale rovno pozeram v HD kvalite tak ako sa vysielal.

Premenovanie nazvov filmov robim klasicky cez Windows - prave tlacitko / premenovat. Nemyslim si, ze by ciselny nazov filmu mal nejaky vpplyv.

ondro30
Registrace: 9/2010

ondro30

Je sice hezké co píšeš o té polovině zaplněného disku, ale já jsem psal, že problém s filmem s názvem "2012" mám i v případě, že ho vyexportuji z NSA zpět na prázdnou flešku. Ani v takovém případě není nic v seznamu nahrávek vidět, přestože bylo "ukrojeno" z kapacity flešky.
S diskem připojeným k satu raději pracuji, když je naformátován na TSD a ne FAT32. TSD je pro TechniSat přirozenější (je to jeho původní formát), myslím že s FAT32 si sice rozumí, ale míval jsem problémy při ořezávání začátku a konce. Stalo se třeba, že film prostě zmizel.

joscer

Pripájam sa ku "ondrejovi", mal som podobný problém až kým som to "jednoducho" v Mediaporte nepremenoval na "TS", ja to zas ukladám priamo na WDTV Live Hub.

gugel
Registrace: 2/2009

Tak jsem to zkusil včera (tedy v sobotu) také ještě jednou nahrát. Dnes ráno jsem záznam na flešce ze všeho nejdříve přejmenoval z "2012" na "Rok 2012", ořízl jsem začátek a konec a pak vyexportoval na síťové úložiště (ZyXEL NSA210) pomocí Mediaportu. Následně jsem provedl export ze síťového úložiště zase pomocí Mediaportu na cílové zařízení, tedy disk Samsung S2 portable. A teď je vše v pořádku.
Tak nevím. Záhada pro mě zůstala záhadou. A vysvětlení? Těžko říci. Buď byl minule záznam z HBO HD nějaký "divný" a nebo že by skutečně vadil náze, kde jsou jenom číslice. Až mi vyjde čas, tak to ještě prověřím. Vyexportuji záznam zase ze síťového úložiště na flešku, přejmenuji z "Rok 2012" na jen "2012" a provedu ještě jeden experiment.

joscer

generally mediaportu vadia názvy s mekcenami, dlznami.

Dagy2

ondro30

len malý tip, keď exportuješ priamo z prijímača nahrávka sa delí po 4GB (resp. rovnaké časti menšie ako 4GB).
Keď použiješ mediaport, nahrávka zostane celá aj keď má 20GB. Navyše je presno podstatne rýchlejší. R^

Dagy2

...akou rýchlosťou vám to ide cez MediaPort do PC cez LAN? Mne cca 2,5MB/s,a to je rozhodne pomalšie, ako keď to exportujem na HDD s FAT32 (tak to ide min. 2x rýchlejšie).

brga
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra