Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

BBC one a two informace

Ahoj všem, rád bych se zeptal jestli někdo přijímáte tyto programy. Vím že je na to potřeba min. parabola 180cm. ALe k mému dotazu , jde mi o to, jestli tyhle kanály jsou v Anglii stále vysílané analogově ( nebo ještě budou nějakou chvíli ) a pokud ano, jestli přijem přes satelit u nás bude mít stejnou rychlost přenosu jako bych byl přímo tam a měl zo z analogu ( pokud je to analog ). Děkuji moc za informace Lukáš

lukkkas
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: BBC one a two informace

Měly by být. Switch off je plánován a rok 2012.

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

jj...to jsem právě se taky dočetl...ten jen vědět s tou rychlostí. Když to chytají tady v česku na 180cmm parabolu, tak chatjí analogové vysílání nebo je to digitál ? a teď vědět to zpoždění. Případně VELKÝ DOTAZ = je tu někdo kdo to má doma ??? A byl by ochoten se mnou to porovnat ? Tu rychlost ? Díky moc

lukkkas

Pokud mluvíme o analogovém vysílání BBC tak jen jako o terestrickém na zemi ve Velké Británii. V Čechách (na Moravě je to už dost špatné) lze přijímat BBC kanály (BBCi jsou ok i na Ukrajině) digitálně.

Píšeš o nějakém zpoždění: myslíš jako když padne gól, že přes satelit je to později nebo co? Ano je to později. Tabulka zpoždní je taková

1. analog
2. DVB-T
3. DVB-S
4. pak asi ještě HD

Podle své lokality zkus oslovit někoho, kdo má zkušenost s přímem Astry 2D, ale je to finančně náročné a musíš mít na to podmínky. 160ku parabolu si na balkón v bytě nedáš ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

ivo2001: 180cm na balkónu jsem už viděl ;-)

Jinak ta tabulka asi docela platí, ale ne úplně v případě českých ČT, kde je DVB-S použito jako distribuční kanál, takže je to naopak DVB-T, kdo má zpoždění oproti satelitu.

LubosD
Registrace: 7/2010

Muzu se zeptat. dnes jsem se dozvedel informaci, ze analog v anglii uz neni. nevite nekdo jak to je? Na wikipedii je 2012 !!!! tak nevim jestli je vyple jen v nektrrych castech anglie nebo vsude??? Diky moc za info

lukkkas

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra