Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Karta ICE a problém na Topfield 7700HSCI

Po výměně staré karty za ICE kartu mi blbne přijimač jak hrom, zatuhuje na některých programech a vypisuje nějaké hlášky, musím přijimač pak resetovat aby znovu naběhl, taky mi naběhne někdy i na čtvrtý,pátý nebo dokonce šestý pokus!
Vždycky cvakne a na displeji naskočí čas 00:00, musím znovu stisknout power tlačítko a on najíždí znovu, buď hodí ty nuly a musím postup opakovat nebo zase ty nuly a cvakne. Málo kdy najede sám na poprvé, problém je u nahrávání, často se mi nespustí pak nahrávání. Na staré kartě cryptoworks mi to vůbec nedělalo, teď mám za šest stovek Irdeto ale na víte co. Neví někdo co s tím? Jenom mi neříkejte, že mám na ho... přijimač, protože už dávno bych chtěl jiný, ale nekradu, tento mám teprve třetí rok a stál mě tehdy skoro 7 tisíc. Rv

rusakov
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Karta ICE a problém na Topfield 7700HSCI

Zmen Firmwer

Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E

zdenoq
Registrace: 9/2010

Karta ICE a problém na Topfield 7700HSCI

Mám taky Topfield 7700HSCI a ICE kartu, občas mi to taky blbne, ale není to tak hrozné,nahrávání je vpohodě.
Určitě taky záleží na aktualizaci přístroje.

baksik
Registrace: 5/2010

Tak se tady zeptej jaký je lepší softwer který neblbne. :)) pak ho tam nahraj no a bude pomoženo ;) Já tento přístroj nemám tak nemohu radit!Přeji hezký týden .

koax
Registrace: 2/2008

Jelikož tento TF 7700 má pro karty sloty pro moduly, mohl by to upravit správná volba modulu nebo sw pro tento modul. SW u samotného přijimače to samozřejmě také muže ovlivnit. Snad se někdo ozve, kdo toto už řešil. Beat.

beat
Registrace: 3/2008

rusakov

1.Nahrajte poslední firmware .11 do Topfieldu( jso dvě verze,tak se nejdříve podívejte ,kterou máte),poté proveďte tovární nastavení a znovu vše nalaďte.
2. Co máte za modul? Blbne v něm hlavně červený Eurocam Irdeto cryptoworks.
Naopak problémy nemá Irdeto cryptoworks smit modrozelený či Mascom Irdeto cryptoworks 1.23 (oba s posledními firmwary) ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

mám moduly dva a sice technisat multicrypt a druhý je taky od technisatu, přesný typ nevím, firmware mám z ledna letošního roku, tuším ten poslední, nejnovější co je na topfield.cz. Funguje mi konečně i timesift, což mě u těch starších firmweru nejelo, jenže teď po té výměně karty na ICE mám zase tyhle výše popsané problémy, nejvíc blbne asi to, že málo kdy najede na poprvé, což znamená, že když se zapíná sám aby něco nahrál, tak nenahraje nic, teda většinou, protože u toho nikdo nesedí, aby ten přijimač znovu zapnul po tom cvaknutí a těch nulách na displeji.
Ještě vyzkouším záměnu těch modulu, ale to mi asi nepomůže, protože jsou obdobné tipově i značkově.
Myslel jsem, že si tou výměnou za ICE kartu nějak pomůžu, teď jsem si sice zaplatil těch 600 kč za dva měsíce multi nabídku (s malým doplatkem) ale zase mi to začlo blbnout jako nikdy předtím, sotva jsem přišel na způsob, jak používat spolehlivě externí HDD formátováním na větší clustry (konečně mi to nepadalo a po zatuhnutí hardu mi to po pár sekundách normálně najíždí, nemusím s HDD na PC, prostě normálně sám opraví a naskočí) tak po té výměně zase jenom nervy! Jinak díky za každý tip, momentálně nahrávám, ale jak bude trochu času, opíšu přesný typ toho firmwaru co používám, ať máte jasno.

rusakov

Systemové ID : 23422
Verze aplikace : TF-HSCC 7.01.11

Pokud tohle stačí?

rusakov

Ano to je poslední firmware.
Zkuste jiný typ modulu,který jsem vám popsal.
Pokud ani to nepomůže,tak bude ko zdroj v Topfieldu :lookaround:

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Delta1: Děkuji za čas, no mám jen dva ty výše popsané, v jedno´m mám skylink a v druhém czechlink, teď jsem to prohodil a dělá to pořád, jenže ty moduly co mám jsou od technisatu oba, nějaký multicrypt 1 a technicrypt CW na jednom píšou že je pro Cryptoworks a na druhém navíc i pro CONAX, problémy dělají s tou ICE kartou oba, takže mi ten upgrade fakt pomohl, už mě to fakt pěkně s... S tím topfieldem jsem zápasil skoro dva roky z funkci PVR ready, vyzkoušel jsem cca deset různých disků jak s napájením tak bez a vždycky stejné problémy, až v poslední době po tom formátu na ty větší clustry mi to začlo běhat jak má, ani jednou jsem nemusel na PC, když se přijimač hryzl a po najíždění stejné hlášky tak po pár sekundách nevšímání se to prostě samo spravilo a disk naběhl na displeji a fungoval bez problému, už jsem konečně myslel, že mám vše vyřešeno, teď lituji toho, že jsem se na ten jejich slyvný přechod z cryptoworksu nevyprdl! Myslel jsem že spíš něco získám, rychlejší přepínání apd. a získal jsem akorát další nové problémy, navíc ještě horší než ty dosavadní, protože nic nenahraju! I tak se to každý den tak třikrát zahryzne a občas pomůže jen reset přijimače, někdy nejde ani přepínat kanály, prostě zatuhne a na dipsleji jen vidím ty stisky na dálkači a obraz buď stojí, nebo běží dál bez reakce na povel, fakt maras. Místo aby se věnovali šperkování dosavadních záležitostí, tak furt jenom samé novinky, nové moduly nové přijimače nové karty, nové nevím co a nejlíp každý druhý den ale všechno jenom sprostý konzum a spotřebka. Na čase aby zase někdo začal chytračit, že jsem si měl koupit jiný přijimač, jo jasně, tomu bych věřil, ale až nějaký vyrobí OPPO nebo XAVIAN či ROTEL, teprve potom bude něco fungovat jak by v tomhle století mělo.

Jinak s tím modulem nemám šanci něco řešit, přece nebudu kupovat zase nové moduly a zkoušet dále, co mám jako dělat s těmi co už mám? To mi psali, že tyhle jsou dobré, když jsem měl topfield nový, tehdy mi tyhle doporučovali a to nebyli ty nejlevnější, to rozhodně.
Kdybych byl najivka, zeptal bych se na HD přijimač s minimálně dvěmi tunery a interním diskem, který šlape na kartě ICE jako hodinky a šlapat taky do budoucna bude, ale nezeptám se, protože už prostě neuvěřím.
Díky všem za čas.

rusakov

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra