![]() |
|
Teoretická rychlost přepínání HD a SD programůV souvislosti s pořízením nového boxu (díky Joscere za praktické postřehy k technisatu) se mi nedaří zjistit základní informace o rychlosti přepínání programů:1. HD se přepne déle než SD (to je předpokládám jednoznačné) 2. CI modul prodlužuje délku přepnutí mezi kanály (předpokládám že jsou výjimky, nicméně mám za to, že integrovaná čtečka bude téměř vždy výrazně rychlejší) 3. s jakými nejpříznivějšími rychlostmi lze počítat? (zde si dovolím komentář - současný box přepíná cca 0,7-1,5 sec, většinou tedy do 1s. Musím koupit nový, nicméně nevím, zda mnou vybraná kombinace Technisatu + CI modulu - u které Joscer udává naměřené hodnoty SD 2 a HD 3 vteřiny - je na dnešní technické poměry nadprůměrně nebo podprůměrně rychlá. Těžko před ženou obhájím novou investici (nic jí to nepřinese), a pokud ji připravím o rychlé přepínání tak mne zastřelí - má zbroják :-).) Shrnutí: platí bod 1 a 2, s jakými časy mohu počítat v bodě 3? |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
@ JantarsChcel by som mať tvoje problémy... :))) |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Zene to nevysvetlis, zostan pri kabelovke ;)Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Vyměn manželku.Jak Ti ženská kecá do toho co si máš koupit za reciever a jak má rychle přepínat tak to není dobrý... Vsadím se že doma pereš,vytíráš a večer klečíš v rohu na hanbě... :))) :))) ber to s rezervou ale něco s tím dělěj |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...dej to ženě přečist :))) |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
patty si si po sebe precital co pises?si vazny sebec a macho nechyba na zaciatku nicku nieco? |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
![]() |
|
lesparádoMoc ti nerozumím co píšeš a hlavně píšu aby to bylo bráno s rezervou pokud nechápeš nebo nerozumíš !! věnuj se něčemu jinému |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Pánové,vážím si toho, že ztrácíte svůj čas diskusí, ale prosím k věci. Pomalejší přepínání se samozřejmě nelíbí ani mě. A to vůbec nemluvím o hrůzách, kdy se program přepíná třeba 5 sec... |
Jantars
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Nenapsal jsi co máš za recevier, Technisat HD8-SX z SD na HD "1.s", teď v CW. Z SD na SD, z HD na HD do 1.s.. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Ja mam G.M.9080 u SD 2 sekund u HD 3 sekund, karta ICE v uni citacke v cam modulu som neskusal...Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
![]() |
|
@CESmam stary technisat digit s2. Jaky mas na HD8-SX modul? Omko doporucuje zelenomodry CW smit, joscer ho ma a reportuje 2 resp 3 sec.. |
Jantars
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Tak já mám HD8-SX s modulem Technisat Techicrypt CW (ten poslední co se dělal) s ICE kartou Výměna a řekl bych, že přepínání je docela rychlé, do 1 s. - asi jak píše CES. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...pánové, vaše problémy bych chtěl mít :) , přepnu to , naběhne to, hraje to koukám se na to ;) |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
JantarsA bacha - ještě má vliv vzdálenost pozorovatele od obrazovky (než to světlo ze zobrazovače doletí k oku) :))) |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
![]() |
|
jirka67, jantarsSkoro se mi nechce věřit, že když si v přehledu EPG vybereš nějaký kanál, na který chceš přepnout, tak od stisku tlačítka OK na DO do té chvíle, než je koukatelný obraz uběhne méně jak 1 vteřina.Zelenomodrý SMIT mám v TechniSat TechniStar S1 a na něm jsem odhadoval (nikoliv měřil stopkami), jak dlouho trvá přepnutí. Ale hlavně souhlas s netace, mě rychlost přepínání nijak netrápí. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
JantarsZdravím kolego, mám v HD8-SX: modul Evrocam SCM červemý CRW a kartu Skylink CRW. A chystám se koupit modul Smit IRDETO secure CI - HD / NE CI+/ a kartu IRDETO. Modul Mascom CW/IR ???? ne na 100%.zatím spolehlivost. Stále zvažuji. Ten SMIT má být OK ?!?!. Kolega joscer to dost testuje a dá se na něj spolehnou. R^ |
CES
![]() |
|
CESModul Mascom CW/IR má výhodu v tom, že má aktualizaci SW přes satelit. A já věřím, že se funkčnost tohoto modulu (v části systému Irdeto) bude zlepšovat.Modul SMIT Irdeto aktualizaci přes satelit nemá. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
JantarsZáleží hodne od prijímača. U Dreamboxu 800 HD Se je to do 2 sekund, či SD resp. HD. |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Jen tak pro zajímavost jsem si na chvíli pustil u matky TechniSat MF-4S CC. Karta Gital v interní čtečce. Přepínání skutečně do 1 vteřiny a v rámci jednoho transpordéru prostě skoro mžikové.Vyzkoušel jsem tam dát i modul Mascom CW/IR a to jak s kartou Gital, tak s kartou IEC. A neřekl bych, že se rychlost přepínání nějak významně zhoršila. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
jantarszáklad je naučiť manželku nie precvakávať programy hore dole, ale zapnúť EPG - vybrať si program a potom prepnúť.To je najkrajšia funkcia na TechniSate. Viem, že to bude ťažké, ale skúsiť sa to musí. Je to ako v Lídlu keď je na chladiacom boxe napísané "vybírejte nejprve očima". Keď sa vrátil Remek z kozmu tiež mal ruky celé modré... |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
joscerNajdi si e-shop " e-satelity " Jablonec n.N. tam v textu od výrobce udávají, že po OTA SW ano. Třetí v pravo nahoře a míjí ilustrační obr. a je dle popisu CI. Potom sděl jak to vydíš. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...manželka patří do kuchyně a né k satelitu R^ |
pit178
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...Hrozně kvalitních odpovědí. Co tak si položit otázku: co mně bude přepínat za rok bez problémů prgramy? Odpověď: SkyLink ready přijímačě (některé jsou velmi rychlé). Jediný certifikovaný modul je s kompaktibilitou na hov.. a nemá ani možnost párování.Uničtečky jsou u SkyLink na odstřel. Takže letos dle výše uvedených odpovědí na tě možná bude tvoje sem tam mířit, za rok bude asi v base. (vražda manžela je zatím trestná) :))) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
CESŽe je uvedeno u popisu modulu, že má aktualizaci přes OTA ještě neznamená, že to někde na satelitu seženeš. Modul SMIT pro systém Cryptoworks má také ve svém menu volbu aktualizaci přes OTA. Ale nikde jsem nečetl, přes který transpordér to lze udělat. Je teda ale fakt, že jsem se po tom nikdy moc nepídil, odkud by to šlo.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Teoretická rychlost přepínání HD a SD prog...aktualizované informácie bod 3http://www.omko.cz/faq/#none tu sa píše, že aktualizácia SMIT bude možné OTA http://www.omko.cz/modul-smit-irdeto/ |
doky
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 574 |
![]() |
|
@dokydik, kouknul jsem, zajimave... |
Jantars
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |