![]() |
|
@joscer:rozdil Technisat HD8-SX - TechniStar S1Z recenzi neni uplne jasne, zda je S1 pouze oklestena hd8 po hw strance (tj. ctecky, ci sloty, usb porty aj.) nebo zda ma S1 neco navic po sw strance. Predpokladam ze je to v podstate ten samy stroj a ze neni duvod v pripade prosteho sledovani skylinku jit do hd8-sx..... Ty mas oba dva pristroje, jak je to? |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: @joscer:rozdil Technisat HD8-SX - TechniSt...Po stránce technické, co se sledování televize týká, jsou tyto dva přístroje (co já jsem postačil postřehnout) asi rovnocenné. Stejné menu a ovládání, stejně vynikající obraz.Pokud ti jde o sledování jedné platformy (tedy potřeba 1 dekódovací karty v CA modulu), tak ta S1 je plně dostačující. Je skutečně rozdíl jen v té HW stránce. Škoda jen, že S1 nemá čtečku SD a MMC karet z foťáku, ale to je jen detail, to se dá zvládnout nahrátím fotek na flešku. A nevím jestli si dobře pamatuji, S1 mi nechtěla, na rozdíl od HD8-SX, přehrát ze síťového disku jeden z formátů. Myslím, že VOB (formát na disku DVD). Jednou jsem chtěl přehrát nějaké DVD co jsem kdysi dělal ze záznamu z videokamery a mám zálohu obrazu DVD na tom síťovém úložišti a asi mi to nešlo. Ale to bych musel vyzkoušet, to si přesně nepamatuji. Ale otázka je, jestli něco takového budeš potřebovat. Výhoda S1 je také v tom, že se u ní možná lze dočkat nějakého vývoje SW do budoucna, u HD8-SX je asi už konec. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: @joscer:rozdil Technisat HD8-SX - TechniSt...Diky za info, pro me potreby bude vhodnejsi S1, kdyz budu chtit, zak SD kartu si vrazim - stejne jako mas moznost ty - do panaka, sitove prehravani filmu bude na pendrek u obou v dnesni dobe mkv a H.264.Jen se zeptam - tak jak jsem navnimal nektere Tve prispevky z ruznych diskusi tak ty jsi utekl od mz smit na jiný modul. Proč? |
Jantars
![]() |
|
RE: @joscer:rozdil Technisat HD8-SX - TechniSt...Nikam jsem neutekl. Právě v S1 mám modul Cryptoworks SMIT a jsem s ním plně spokojen, původně jsem ho měl v HD8-SX a také spokojenost. Pak jsem do HD8-SX koupil Neotion CI+, protože jsem objednával kartu ICE Next a domníval jsem se (nevím odkud jsem na to přišel), že už je to Irdeto (a ne ICE). No a ten Neotion byl zklamáním (třeba dlouhé přepínání) a nakonec jsem se od prodejce dozvěděl, že není pro TechniSata vhodný. Tak jsem si domluvil jeho výměnu za Mascom CW+IR. Pak jsem ještě objednával kartu Výměna, tak jsem si objednal ještě jeden SMIT CW, že ho dám také do HD8-SX a toho Mascoma si ponechám jen jako náhradního. No a následně za týden mi přišel od prodejce ješte jeden modul Mascom CW+IR (nějaký omyl u nich, já nic neobjednal), tak jsem si ho po dohodě s nimi nechal a vrátil toho novějšího SMITa CW. Měl v sobě totiž starší SW než je aktuální, tak mi přišlo, že je to nějaký výprodej.Takže teď mám 1x SMIT CW (v S1) a 2x Mascom CW+IR (1 v HD8-SX a 1 náhradní). Ještě bych rád vyzkoušel modul SMIT Irdeto, tak přemýšlím, jestli s prodejcem nezkusím vyhandlovat toho jednoho volného Mascoma za SMIT Irdeto (na stránkách OMKO doporučován do HD8-SX). Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: @joscer:rozdil Technisat HD8-SX - TechniSt...diky moc za odpoved |
Jantars
![]() |
|
joscerMuzu se zeptat, vim ze mas zaplacene KOMBI, nestalo se ti nekdy u technistaru ze programy na 12109 nahlasi pri prepinani "karta neni vlozena", neni signal, kodovano atd. Proste vsechny mozne hlasky. Napr. na Eurosportu HD.Ted resime takovy problem, ze zakaznik pouzil vsechny mozne moduly a stale mu to zlobi, bohuzel je to vice kusu. Dela to ale vyhradne na kanalech DVB-S2/8PSK, jinde bez problemu. Dik. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
koudelkaNemám Kombi ale MultiHD, ale to je nepodstatné. Ano ta hláška se po přepnutí někdy objeví. Dělá mi to u modulu Mascom Cryptoworks+Irdeto, který mám v Technisat HD8-SX. V TechniStar S1 mám SMIT Cryptoworks a tam to nedělá. Ale je to sat, který pouštím sporadicky a spíše krátce až večer, když chci něcou dokoukat před spaním a nebo ráno, když už se mi nechce spát (je v ložnici) nebo ho používám na nahrávání.Ale neřekl bych, že ta hláška se objevuje jen na programech z 12109. Včera jsem přepnul na NovaSport HD, že se budu koukat na tenis a hláška se objevila také. A byla tam poměrně dlouho, možná skoro 10 vteřin. Už jsem šel do menu, že se podívám, jestli je přítomno oprávnění 0BBA, ale než jsem to "nalistoval", tak to naskočilo. Občas, ale skutečně velmi zřídka, se hláška objeví i na jiných programech. Jestli si dobře pamatuji, tak to bylo už i na JOJ a JOJplus, a už i na ČT1 a myslím, že i ČT4. Ale opakuji, tohle se týká HD8-SX s modulem Mascom. Já jsem doposud myslel, že je to nějaká blbá vlastnost toho Mascoma a že by se to mohlo změnit s novým softem, tak jsem tomu nepřikládal žádnou důležitost. A ještě se vrátím, k TechniStar S1. Tam mám sice modul SMIT Cryptoworks, ale už se mi párkrát stalo, že jsem byl na Eurosportu HD a vstoupil jsem do manažera záznamů na HDD. A když jsem ho pak opustil a sat se měl vrátit na Eurosport HD, tak černo. Na obrazovce nic. A signál na nule. Teda síla signálu normální, ale kvalita na nule. Až po několikerém přepnutí se to zase chytlo. Měl jsem v TechniStaru krátce i modul Mascom a to se stávalo, že když jsem trochu rychleji přepínal kanály, tak to pak na nějakém také zůstalo viset, že je kódováno. Ale lhal bych, kdybych tvrdil, že to bylo vždy na kanálu z 12109. Pokud bys chtěl něco dál "konzultovat" a máš nějakou e-mailovou adresu, která není "tajná", piš mi na JosefRC@seznam.cz. Není třeba to vše tady ventilovat veřejně. Záleží na tobě. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: @joscer:rozdil Technisat HD8-SX - TechniSt...Taky přidám svůj názor. Já mám HD8-SX, modul Techisat CW (ten poslední co se dělal), ICE kartu Výměna. Mně se toto při přepínání skoro neděje. Píšu skoro, protože výjimečně se tento výpadek projeví (tak 1x za 14 dní), ale to dělalo i dříve s CW kartou. Stačí přepnout na ČT1 a zpátky a běží to, výjimečně nutno zapnout a vypnout přijímač.Ale kolega v práci má tu samou kartu v tom samém modulu jako já, přijímač Technisat HD-S2X Plus. Asi před 14 dny mu začaly občasné výpadky. U něj se to projeví tak, že někdy při přepnutí na HBO HD to celé lehne (kostičky nebo černá obrazovka). Musí vypnout, dát ČT1 a potom běží ale pouze vše co je v Gratis a MULTI. Po reautorizaci karty (nebo nechá jen na ČT1 delší dobu, tj. asi po náběhu zápisů) běží všechny programy co má zaplacené (KOMBI, HBO HD, CS TV). Po vypnutí a pak zapnutí přístroje to také běží, ale až do doby, kdy se to vše celé zasekne. Někdy to vydrží den, ale potom někdy při přepnutí na HBO HD - kostičky... a konec |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
![]() |