Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nový FW TechniSat TechniStar S1

Na stránkách TechniSatu se objevil nový firmware 1911 z 11.7.2011. Nezkoušel ho už někdo?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový FW TechniSat TechniStar S1

Máš s přijímačem nějaký problém,že potřebuješ nahrávat nový firmware?

Harnadek
Registrace: 6/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový FW TechniSat TechniStar S1

Se nemohu zeptat? Problém nemám, ale je tady jedna věc k vyřešení a to už od TechniSat HD8-SX (tam už ale nápravu neočekávám). Při přejmenovávání nahrávky v manažeru nahrávek systém ohlásí nepovolené znaky v názvu (i když použiji jen základní písmena ASCII sady). Naštěstí je možné provést přejmenování nahrávky ještě na jiném místě. A protože jsem chtěl vědět, jestli je to opravené, nový soft jsem včera vyzkoušel. A výsledek?
NEDOPORUČUJI nový soft NAHRÁVAT. Sice byla dokončena čeština v celém menu a pak je tam ještě možnost ve správě nahrávek dát přímo náhled na nahrávku, ale nevím, jestli to nebylo už u softu předpředposledního z prosince 2010 (předposlední z května 2011 nestál za nic protože měl v menu nakopnutou diakritiku u některý písmen, třeba "?" místo písmena "č"). Ale co je ZÁSADNÍ!! Po nahrátí softu 1911 je při přepnutí na HD programy, které jsou v modulaci 8PSK (DVB-S2), černá obrazovka a indikátor signálu ukazuje nulovou kvalitu. To ale platí jen při přepnutí z některých frekvencí. Například se tak děje při přepnutí z frekvence 12525 (ČTéčka). Ale při přepnutí na stejný HD program z frekvence 12565 je vše v pořádku a obraz normálně naskočí.
Dál jsem nový soft nezkoumal. Dneska se vrátím k osvědčenému z prosince 2010.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra