![]() |
|
Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Ahoj.Rád bych koupil satelitní přijímač s možností nahrávání na interní HDD + kartu CS Link + placenou nabídku Total. A teď bych rád zjistil jak je to u dvoutunerového STB. Pokud mám tedy dva tunery ale jeden konvertor s jedním výstupem, připojím na jeden tuner koax z paraboly a druhý tuner asi propojím smyčkou z prvého tuneru. To mi je jasné. Ale v tomto případě asi nebude možné nahrávat z obou tunerů nezávisle, ne? To bych asi musel vyměnit konvertor za Twin a natáhnout dva koax kabely - pro každý tuner zvlášť. Nebo to blbě chápu? |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Chápeš to dobře...pro 2 tuner twin LNB.Teprve poté nahráváš a sleduješ s různých transpordérů družice nezávisle.A určitě na tom neproděláš. :)VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Dva tunery = TWIN konvertor = 2 kabely k přijímači. Jiná varianta nemá smysl.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Aha. Tak jsem to pochopil dobře.Bohužel druhý kabel natáhnout nemohu, takže nemá asi smysl kupovat dvoutunerový STB. Je u jednotunerového přijímače možné nahrávat jiný program než ten na který se dívám? Předpokládám že ano pokud je na stejném transpordéru a má stejnou polarizaci. Jaký bych měl koupit HD STB s možností instalace HDD - nemusí to být Linuxový přijímač. Měl by být do 4 tisíc, měl by umět bezchybně EPG, pak bych asi chtěl kvalitní obrazový výstup a spolehlivý HW. Jo a neměl by se moc přehřívat :-) |
Kema
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?niektore stb dokazu nahravat a sledovat ine TP,cital som otom,niektore iba z toho isteho TP,a niektore iba z toho isteho TP a len FTA,este by som skusal za stb prepojit koax na dva ako diseq prepinac a z 1 mas 2koaxi.Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?semi twin tuner ariva 100Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
![]() |
|
KEMAHD BOX 9105, jednotunerovy pristroj s funkciou PIP, mozes nahravat program a druhy sledovat ale iba z toho isteho transpondera, mozes tusim nahravat dva a jeden sledovat. Ja to mam zkombinovane tak, ze ak chcem nieco sledovat a druhe nahravat, tak jeden signal ide z DVB-T a druhy z DVB-S. |
peko59
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 178 |
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?to: wwweS tím koaxem jsem to nepochopil. Jako ho rozdvojit? Ta Ariva 100 má v návodu napsáno, že HDD potřebuje vlastní napájení. Není to divné? |
Kema
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?To: peko59Do toho HD BOXu 9105 se dá namontovat HDD? |
Kema
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?O takovém krámu ani neuvažuj!Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Myšleno Ariva.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
KEMAdovnutra nie, ja mam externy USB HDD Samsung 2,5palc, nepotrebuje vlastne napajanie...maximalna spokojnost |
peko59
![]() |
|
KEMAinak neviem, preco chces dovnutra namontovat HDD, externy je lepsi, mensia spotreba, prehrievanie,mozes si tam stiahnut filmy z PC a pod., ak chces nahravat, pripojis maly HDD a ides...ziadne trafo |
peko59
![]() |
|
peko59A určitě to i po nahrávání vypne nebo točí s HDD pořád?To by mě zajímalo.VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Mám jednotunerový Topfield SBP2010 s externím HDD, nahrávat a sledovat se může jen z jednoho TP. při nahrávání přijímač sám ukáže, co se dá ještě sledovat, maximální spokojenost. Nahrávám jen v noci a nahrávám jen HD. |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
petr47ak si dam nahravanie napr.dva dni dopredu, box sa prepne zo stand by do nahravania a spolu s nim sa zapne aj externy HDD. Ak sa nahravanie skonci, box sa da znovu do stand by a HDD sa vypne. |
peko59
![]() |
|
Kemamyslel som to tak ako ked mas dva lnb cez diseq riesene,ze to prepojit koax ,nejakz 1dneho do 2ochAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
![]() |
|
2 LNB in 1 cablekeď máš len jeden koax pomôžesortec.sk - konvertory(LNB) - jednokáblová technológia |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
@KemaChceš za málo peněz hodně muziky,to bohužel nejde,kup si nějaký levný šrot a máš vystaráno.Nejraději by jsi to chtěl zadarmo a k tomu montáž zdarma.Ta možnost byla v loni,Digi TV,za hubičku.Tobě radit je ztráta času |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
@amperJsi vedle jak ta jedle mladej.Mám UPC (kabel) a HD PVR + klasiku STB UPC jako hlavní zdroj TV. Pak mám už několik let Dreambox 7020 Si + HDD + parabolu Al 80 cm + motor SG 2100 + kartu CS Link. Letos končím s UPC a tak hledám cestu dál. Platím UPC skoro tisícovku, takže to vidím tak, že půjdu do placeného "Total". Jenže mám spíše technický problém. Žena je zvyklá nahrávat kdykoliv cokoliv, protože ten HD STB od UPC (za 99,- Kč měsíčně) to umí a satelit si s tím bohužel neporadí. Mám na parabole monoblock Twin, ale ten jsem koupil před pár dny abych se připravil na druhý satelit pro ženu. Předpokládám že nám zatím bude stačit na nějakou dobu jedna karta + sdílení po síti, ale i tak jsem o této variantě nepsal ani v úvodním dotazu, takže nevím proč se do mě vrtáš a děláš chytrého. Starej se o sebe a jdi machrovat jinam. Tady tě nepotřebujem. |
Kema
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?To: peko59Prosím Tě, jaký typ toho SB HDD Samsung máš? Koupím si stejný abych měl jistotu že to bude OK. Díky. |
Kema
![]() |
|
Kematyto nejisté nákupy je nejlépe realizovat v Okay,tam je možnost vrácení výrobku bez udání důvodu do 14 dnů,dříve to bylo dokonce 30dnů,ale na vyzkoušení je to dostačující R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Kup si johanson kit, alebo nieco podobne a po jednom koax. ti pojdu dve nezavisle pasma. Samozrejme je nutne pouzit twin lnb. Ta sranda u nas stoji cca 125€...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
KEMAmam presne tento: Externý Black HDD SAMSUNG S2 500GB HXMU050DA/G22 |
peko59
![]() |
|
peko59Díky. Koupím si ho taky. |
Kema
![]() |
|
RE: Je opravdu tak důležité mít dva tunery?Tak ještě jeden dotaz než si ten HD BOX objednám.Určitě na něm pojede ICE CS Link? Myslím bez dekódovacího CI modulu. |
Kema
![]() |
|
![]() |