Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

TechniSat DigiPlus STR1 a karta ICE Skylink

Německá firma TechniSat Digital GmbH uvolnila nový software pro přijímače TechniSat DigiPlus STR1, kde byl vyřešen problém s kompatibilitou u karet ICE Skylink (VÝMĚNA).

Nový software lze stáhnout na OMKO cz.Výrobce počítá, že by se měl tento software co nejdříve objevit také na satelitu Astra 1 ve formě OTA.

Jaros
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniSat DigiPlus STR1 a karta ICE Skylin...

Já jsem minulý týden vyzkoušel nový SW pro přístroj MF4S-CC a to obě verze, protože mám doma dva přístroje různě staré a ty mají různě označený HW. Jeden má v menu oznančení MF4-S-CI-CW a druhý MF4SX-CC (ten novější). V obou přístrojích "chodí" karta ICE naprosto OK, zápisy prochází bez problémů.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

joscer

Zdravím kolegu "Technisaťáka", Tvůj názor : do HD8-SX si koupím Irdeto modul CI a kartu IR, ale řeším co do STR1 - zda počkat na SW po OTA do čtečky s ICE kartou, nebo zasunout používaný modul SCM červený CRW s kartou ICE a na jak dlouho ? Nebo bez párání na jisto komplet IRDETO ?? Dík za info. V pátek jsem montoval + instál. Technisat S1 HD a modul Smit CI+ a IR Sky karta, OK zafungovalo a to fofrem. :) R^

CES
Registrace: 4/2007

Bohužel neměl jsem možnost nikdy používat modul SCM, takže nemohu soudit, ale jestli v něm ICE karta "chodí", tak bych zatím vůbec neřešil DO KDY to půjde. Na to je zatím čas. A SW přes OTA bude určitě daleko dříve. Ale i ten jen zajistí chod ICE karty v režimu emulace Cryptoworks, což je totéž jako smodulem CRW.
A k tomu TechniSat S1. Jestli je to TechniStar S1, tak na stránkách oficiálního dovozce je uvedeno (cituji):
- v případě použití modulu SMIT Irdeto je nahrávání z kódovaných programů Skylinku úplně znemožněno! Zde je tedy nejlepší volbou modul Mascom, který nemá žádné omezení.
Já jsem zatím modul SMIT Irdeto neměl možnost vyzkoušet, tak zatím věřím tomu, co tam píší.
Pro dnešek končím.

joscer

Jo moc dík. Ale když, už se dostanem tam, aby ICE a IR karta a modul OK spolehlivě fungovalo, tak narazíme na nahrávámí,nebo SW po OTA - " Z TOHO ABY SE UŽ SAMA KOZA VOJELA" !!!! :) :laughing: :ogre:

CES
Registrace: 4/2007

jestli chcete utrácet, ISIO S1 1Tb, včetně CA Mascom 1.23 je hodně dobrá volba ;)

netace
Registrace: 12/2008

Jen je trochu škoda že v té nové sw verzi pro STR1 není české menu,nicméně na funkci rostlináře to samozřejmě nebude mít vliv,i tak díky za to. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Podstatou úprav SW pro MF4S-CC a STR1 bylo jen a pouze to, aby dekodér spolupracoval s kartami ICE. K tomu "tlačil" Skylink firmu TechniSat.

joscer

@Bidlo

Na tu druhou už vůbec ne R^

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Nahrávání

Celá tato komedie s přechodem na IRD není jen o prolomení kódování CW,ale snaha komerčních TV znemožnit lidem nahrávání programů.Přichází tím o značné částky z reklamy, které si lidé přetáčejí.Celé to nakonec dopadne tak, že už nebude fungovat nahrávání programů, nebo nahrané programy půjdou přehrát jen určitou dobu.Čím méně lidí přejde na IRD, tím déle budeme bezstarostně nahrávat.Protože tím operátoři přichází o předplatitele, kteří nemají na výměnu přijímačů.

fafejt
Registrace: 12/2008

A podle které statistiky lze zjistit, kolik lidí si při přehrávání záznamu reklamu přetáčí? Asi podle stejné, která uvádí počet lidí, kteří při reklamě při přímém vysílání jdou při reklamě na WC nabo přepínají na chvli na jiný program, že?

joscer

Tomik535

Přesně. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra