![]() |
|
Přechod z DIGI na SKY-linkDobrý den..prosím nesmát se..sem samouk a laik..Známý odešel od DIGI a já jenom natočil podle pohledu na nebe parabolu na 23,5. Zapojil kabely na přístroj AMICO a vložil kartu SKY-link. Provedl naladění a v menu mám 15 transpondérů. Hrají všechny základní programy, ale některé ne. Chyběl jejich transpondér. Tak jsem ho tam dodal, provedl skenování nově naladěného transpondéru a nic to nenašlo. Jedná se o transpondéry s dětským kanálem a nějaké slovenské podle nabídky SKY-linku. Má toto nějakou souvislost s tím, že jsem parabolu pouze natočil a nic jiného neseřídil?(jde mi o LNB, rozměr paraboly a možná nějaké hodnoty v menu přístroje) Kdyby nehrálo nic..tak mlčím..ale dost programů hraje a jiné tam nemůžu dostat. Snad mě odborná věřejnost pochopila. |
bortak
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 149 |
![]() |
|
RE:Může mít vliv nastavení i ve vertikálu.Tam je o proti Digi asi 1,5 stupně rozdíl. |
Pepa 3
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkpresne tak.nenapisal si ci ti hraju horizontalne ci vertikalne ..pozicieskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkpresne tak.nenapisal si ci ti hraju horizontalne ci vertikalne ..pozicieskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkSkús si ešte doladiť eleváciu (sklon paraboly) a LNB skew (pootočenie + - samotného LNB v držiaku)a ak nepomôže, tak ešte doladiť samotnú parabolu.uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkto slovensko: chlapci, dakujem za celkom objasnujucu odpoved, tusim, ze by sa malo aj pokrutit LNB. Mne islo iba o to, ci mam kupit pre kolegu novu parabolu s LNB..ci nahodou to LNB od DIGI nie je technicky obmedzene..jo a s tou parabolou som hybal vertikalne i horizontalne..akorat to LNB je na pevno..tak zatial dík |
bortak
![]() |
|
@bortakNeviem, v akom stave máš tú parabolu od Digi (myslím, že to boli 80-ky), ale príjem Astry 23,5E by ti mal ísť v ČR úplne v pohode.uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
![]() |
|
to golierikparabola je v pohode..akorat musim nastudovat pootocenie LNB |
bortak
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkPozri napr. tu, zadaj si satelit, ktorý chceš prímať a tvoju polohu a vypočíta ti údaje pre nastavenie paraboly.http://www.zidek.sk/v-po-et-nastavenia-paraboly uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
![]() |
|
to limcekospravedlnujem se za golierik..a este sa spytam..ako clovek s holou rukou na tej parabole nastavi tie stupne a minuty?..mas na to nejaky grif alebo je to len hladanie?..ja si vzdy pristavim malu TV a hladam a odhadujem..akorat teraz mam ten problem, ze niektore transpondery su mrtve..zatial za vsecko dik |
bortak
![]() |
|
bortakparabola je v pohode..akorat musim nastudovat pootocenie LNBRovno káblami dole Smerom k zemi R^ R^ R^ |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkOno tu ide skutočne o milimetre, ja mám na držiaku LNB paraboly napríklad risku po piatich stupňoch (a tu ide len skutočne o 1-2 mm pootočiť LNB do ľava z pohľadu z hora z pred paraboly) Nechce sa mi veriť, žeby to bol problém u teba v tom LNB. Ja príjmám túto družicu na 60-tku parabolu úplne v pohode na strednom SVK. Skús sa pozrieť na tie TP v prístroji (zmaž ich a nahoď ešte raz) Na akých konkrétnych TP nemáš signál?uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkEšte ti môže pomôcť rada, že posúvaním LNB bližšie a ďalej od paraboly v tom úchyte sa tiež dá dosť ovplyvniť kvalita signálu. Samozrejme LNB si daj kolmo káblami dolu a pootoč minimálne do ľava (neviem, akú máš polohu??????)uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
![]() |
|
to limcekrobil som to vcera a moja hlava vypita si toho moc nepameta. Ale urcite som nenaladil programy na 12070 a z programov co si pametam nesiel penthaus, eurosport cz, jim-jam, Disney-Chanel atd. Kamos ma novu kartu a 2 mesiace ma aktivovane kupy programov. Tak mu to skusam nejako naladit.Na satelit kukam z Holic v Cechach. Parametre už som si nasiel na Tvojom odkaze |
bortak
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linksklon paraboly (elevacia) mas spravne? pre Holic to je presne 33.7°, tych 34 by malo byt ok |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
RE: Přechod z DIGI na SKY-linkJednoduše. Dám ruční ladění, kmitočet 12525 V 27500 a vyhledat sítě a není žádný problém. Vyjede mi to celý Skylink a aj CS link. Hotovo R^ |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
![]() |