Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

linux a využití

Zdravím všechny a hlavně ty kterým se ještě nechce chrnět a brouzdají zde po foru.V tomhle vůbec nejsem znalý a tak teď asi ze sebe udělám (nevhodné slovo)a.Nedávno jsem se zde ptal na výběr hd kombo přijímače.Odpovědi mě potěšily řelk jsem si že si nakonec vyberu arguse.No ale stále jsem ještě nic nekoupil a v hlavě se mi začal motat nápad na linuxový přijímač.Doposud jsem stále ten co jen zapne a kouká(a už delší dobu si dráždí nervy s topfieldem 6000cr).Jde mi o to jestli by se mi linux vyplatil.Používám jen družice 28,2 23,5 19,2 13e a kartu cs link.Měl jsem motor ale nic mě tam nebralo tak jsem přešel jen na ty 4 nejčastěji sledované družice na multifeed.Využil bych jej?Nebo je linux záležitostí jen pro lovce s motorem.O tomhle vážně moc nevím proto se prosím nezlobte pokud je můj dotaz hloupý.Ps:bral bych možnost poslechu internetových rádií které poslouchám na pc přes přehrávač bs player.Nebo tohle umí i některé nelinuxy?Budu vděčný i za nějaký odkaz který by mě zasvětil do principu a využití linuxových příjimačů.Možná už moc vymýšlím,možná bych měl radši koupit to kombo od arguse.Vážně nevím-poradí mi někdo prosím?Co třeba takový Dreamsky NXP 256 HD i když to není kombo.Dík moc za každou radu a názor.

axton
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

neřeš linux

,nebo nelinux,kup co bude vyhovovat a koukej se,je to jedno R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: linux a využití

linux vetsi uzivatelska podpora, uzivatelsky prijemnejsi a variabilnejsi, kdyz linux tak vu+, coolstream nic jineho asi v soucasne dobe nema vyznam. edisiony jsou sice drzaky, ale omezene vykonem procesoru a pameti, pokud budes chtit editovat programy natrapis se, zadnych doplnku - pluginu se nedockas

rj45
Registrace: 6/2007

linux se používá hlavně na share. to je zároveň se slábnoucí nabídkou programů v emu stále oblíbenější způsob řešení. proto vantage v dnešní době nemá tak úplně nástupce. takže jestli chceš dlouhodobě fungující uni čtečky, nemáš moc na vybranou než se pustit taky do toho linuxu.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

výhoda linuxu

[ Teleclub (Swiss cable) ] ident :3B01 [ Nagra1 ] | 05.08.2011 |

Posted: 06 Aug 2011 06:14 AM PDT

[ Teleclub (Swiss cable) ] ident :3B01 [ Nagra1 ] | 05.08.2011 | Key00: 8F E5 A4 81 37 EE 71 56

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Ešte jedna,

"laická", otázka. V tom čo sa pýtal Axton mám jasno. Ale ako nelinuxák (i keď som už dáke inštalácie skúšal)sa pýtam na inú vec. Aby som mohol naplno využívať takýto prijímač potrebujem mať aj v PC nainštalovaný OS Linux? Alebo sa dá základné veci robiť aj prostreníctvom USB kľúča, príp. komunikáciou pomocou iného portu s PC so systémom Win.? Alebo treba dokonca vedieť s Linuxom "komunikovať" aj prostredníctvom edit. riadka? Zatiaľ som sa o túto problematiku nezaujímal, tak ma, prosím, nebite, ale som ochotný sa učiť (aj si nainštalovať Linux), stačí správne "nakopnúť". Vďaka za každú úprimne mienenú radu!

Eman
Registrace: 4/2007

Mám Dreamsky NXP 256 HD a comp s normálním Windows XP. Většinou se přijímače aktualizují přes USB.
Do počítače si stáhneš z netu soft a přes USB na Dreamsky NXP 256 HD ho nahraješ.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Eman

Nie nemusíš mať os linux. Ale... je dobré sa s tým aj zaoberať.
cez total comander si porobíš do sat prijímaču ,čo len chceš.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Axton

Ak mas trosku skusenosti s pracou v Unix/Linux tak nemas co riesit, ale podla toho co pises nemas ziadne, tak ti odporucam ruki prec.

P.S. Hlavne si nedaj natarat nic o roznich kalikach typu IPBOX, VU+ a podobne.

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

Eman

stačí na to DCC a ani se neinstaluje R^

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj

Tak jsem pohledal na netu co šlo a rozhodl se zůstat u nelinuxe a pořídit si to kombo Edison Argus mini 2v1 IP.Mám ještě dotázek.Šly by na něm ty internetové rádia?Nutnost to není,ale potěšilo by to.Koupil bych jej někde tady v moravskoslezském kraji osobně nebo musím jen obědnat z netu.Jsem z Orlové-takže nejblíže ostrava atos a omko a tam jej nemají.Koupil bych ho klidně i z 2 ruky kdyby ho někdo z vás měl a chtěl si pořídit něco lepšího.Jinak vám všem moc děkuji za ochotu a trpělivost při mých dotazech a přeju hezkou neděli.

axton

Srdečná vďaka všetkým reagujúcim, tak akosi som si to tiež predstavoval. Ďakujem aj za prípadné ďalšie rady!

Eman
Registrace: 4/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra