Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Trochu mimo mísu

Nedávno jsem použil D.O. od DM7000 pro zapnutí TV Funai 20A-3310 která spolupracuje s ovládači od PH poněcadž jsem momentálně nemohl originální D.O. od TV najít,včera jsem zkusil original D.O. od TV přepnout kanály na terestrickém analogu a ejhle přepnulo to na uplně jiný,vypnout nelze rovněž a vyvolat meny pro naladění kanálů už vůbec ne prostě jakoby to ten D.O. od DM7000 nějak rozhodil,máte tu někdo s tím obdobnou zkušenost ?

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Trochu mimo mísu

Cau, některý D.O jdou přeprogramovat. Jsou v zásadě 3 způsoby: první dva podle tabulek: První podle pevného codu, druhý podle vyhledávání /spustí se sekvence a ty nastavíš třeba vyp, no a když se to vypne, tak to je on a musíš ho odchytit. Třetí je přenos signálu přímo mezi čidly. Dáš dálkáče čidly proti sobě, jeden přijímá a druhý vysílá.
Dělal jsem nějaký Teviony, Philipse, panasonic, ale tenhle ne. Problem je v tom, že něco funguje, ale potom zmáčkneš tlačítko, a to tlačítko má širší význam, třeba nějaký podmenu a ovlivní to další dvě-tři. Ale všechno jde, když se chce. Moc jsem Ti asi neporadil.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

hm díky za radu ale s tím jsi mě opravdu moc nepomohl ,problém je v tom že já nepotřebuji,nechci a ani nemám zapotřebí programovat nějaký dálkač o kterých vím jak se programují např. pro mou TV ,možná jsi to špatně pochopil či četl já mám origoš D.O. k DM7000 a origoš k TV Funai pouze při mimořádném použití D.O. od DM7000 na zmíněnou TV kde se dá modem přepnot mezi TV a SAT pak jsem s tím originál D.O. od TV chtěl vyvolat meny pro nastavení kanálu u analog terestrickém přijmu TV ponevadž me originálním D.O. od TV nepřepínali správně dříve navolené kanály ,je zajímavé že D.O. od DM7000 to přepíná a vypíná ok jen meny nejde vyvolat což je jasné protože na něm jdou u ostatních přístrojů jen zákl. funkce jak bývá standartem.

DVB

Aha, nevěděl jsem co je to ovladač PH.Asi bych nejprv vyndalz D.O. baterky a potom se pokusil dát do původního nastavení.

Morous

PS:mimo mísu. Všiml jsem si že máš 6010, kamoš mi ho vrátil mrtvýho, nevíš z hlavy který kondíky ve zdroji odcházejí, abych to nemusel hledat? Dělal jsem tam jenom RS232,zdroj ještě ne.Dík za odpověď, případně foto. Mo

Morous

No uvedl jsem sice PH/Philips/6010 ale mám defakto jeho dřívějšího bratra PH3010 nicméně ty zdroje by v nich měli být stejné i když se dělali různé modifikace které elka v nich odchází ti ted neřeknu poněvadž budu sám řešit závadu na zdroji ale byt na to měřidlo mám je jich tam nespočet tak jsem se nakonec rozhodl zdroj jednoduše celý vyměnit z jiného funkčního přijímače kde odešel procesor.
S těmi baterkami to je stará věc a bylo to první co jsem udělal nicméně to nepomohlo,dnes asi bylo lepší počasí tak to zas běží jak má ,inu zázraky se dějí.

DVB

Dík, tak se v tom někdy povrtám sám.Dělal jsem tam jenom ten com.
Je to asi 3 dni mi napadlo na jiný 6010 naladit MBC na Badru 11919H, dopsal jsem to do sett. dal na LNB OUT za DM500, natočil motor a obraz na 80 prabole lepší než z Dreamu. Některý kanály nekostičkujou vůbec, některý jo. Ještě zkusim dát to přímo bez motoru, mám skrz zeď ale jenom jeden kabel. To jenom že sem někdo psal Hoď 6010 do popelnice.

Morous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra