![]() |
|
Plazma vs LED ?Na TV sleduji hlavně sport. Mám HD satelit + HD kanály, takže nakrmit to dokážu.Jaký máte názor na LED televize versus Plazmy? Nebavme se o spotřebě ... Ď. T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 222 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98 | |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Plazma televizory vyrabene pred 4 roky maji kvalitnejsi obraz nez plazmy vyrabene v soucastnosti.Je to dano na ukor neustalym snizovanim spotreby televizoru.Kdyz jsem srovnaval obraz Panasonicu HD Ready PX70 s HD Ready PX20 z roku 2010 a ty soucasne pri stejnem nastaveni obrazu,rada PX70 ma lepsi podani obrazove kvality.To same plati u FULL HD.Nove modely FULL HD NEOPDP bych rekl,ze jsou kvalitou zhruba na urovni tech starsich modelu vyrabenych pred 4 az 5 roky.To je muj nazor na obrazovou kvalitu plazmovych tv od Panasonicu.Mony,at si nastavi barvy na chladne a bila bude bila.Chce si to s nastavenim trochu pohrat. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Všechny argumenty o subjektivní kráse beru, to se nedá dokázat. Jenom prosím vysvětlete jednu věc. Často se tady píše, že HD obraz na LCD je dobrý, ale na SD se dá koukat jenom na plazmě. Co to je za fyzikální efekt? Že by to blikání ošidilo oko? Když tam těch obrazových bodů je málo, tak je žádný zázračný displej nemůže vymyslet. Na mě tyto kouzla jaksi nezabírají. Podle mě je TV tím bystrozračejší, čím větší rozdíl HD-SD vidí a ne naopak. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
visperjo, přesně. je to nějaký divný. možná ta skleněná obrazovka dělá svoje. že jim to připomíná starou CRT TV. tam byl každý po celý léta zvyklej sledovat SD programyVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?vysvetlenie je pomerne jednoduche:1. casto se tady pise - tu sa uz toho popisalo (z roznych pricin), SD sa da pozerat rovnako na plazme ako na LCD 2. ked je obrazovych bodov malo, tak sa daju "dointerpolovat" (su na to rozne algoritmy), vola sa to "upscale", podobne ako sa daju "dointerpolovat" jednotlive "medzisnimky" - toto volaju vyrobcovia "frekvencia", cim klamu zakaznika :D napr. 600 Hz od Panasonicu, teraz 1000Hz od Philipsu :D 3. o 3 roky, ked uz bude takmer vsetko HD (snad okrem LUX TV), tak si tuto otazku klast uz nebudes ;) |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
sgi3201. souhlas2. souhlas, ale to je vlastnost přístroje, ne displeje 3. kéž bys měl pravdu ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?samozrejme, ze pristroja, keby to bolo len otazkou displeja, tak by stali vsetky LCD asi rovnako a vsetky plazmy cca rovnako ;) ono je to aj o tych crevach ;)takychto absolutne nezmyselnych diskusii tu bude este mnoho, ako by napisal volakedy Antonin, nech si kazdy kupi to, co chce a na co ma :D subjektivne nazory inych su v tomto pripade absolutne irelevantne ;) co vlastne oko nevidi, tomu ani nevlastne srdce neveri :D |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Ale tato tema ma vzdy najviac reakcii! ;)Tymto prosim niektoreho z vyrobcov aby vyvynul plazmoledlcd aby sme boli vsetci spokojni a mali jednu pravdu,tu spravnu spolocnu..... :laughing: :laughing: :laughing: Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?To "vyvynul" som chcel dat do uvodzoviek viem ze sa to pise inak s makkym i ..........Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
KubaR^ R^ R^ R^ R^ |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
HYPERSouhlas s Tebou, poslední poctivé plazmové TV od Panasu jsou řady PX7 a PX8. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Nejvetsi zrudnost kterou muze setrivy uzivatel udelat je zapnout system ECO.Kdo nevi nebo neumi tak nadava na plazmy. Plazma se nekupuje kvuli setreni energie,ale proto,ze je koukatelna, narozdil od LCD. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?No ja mám Plasmu 400HZ Full HD TXP42U2EObraz - Dinamicky kontrast - 60 jas - 0 Sytosť farieb - 30 Ostrosť - 5 Teplota farby - Studená živé farby - Zap. Eco mode - zap. tlmenie šumu - vyp PS: a je to normálne Kukatelné čierna je čierna farby živé a tím myslím červenu atd. Toť ak by som vypol ten ECO ,tak obraz je fakt Krásny ,no večer by človek na tom vypľul oči ,tie farby šu tak pekne sýte ,že červená je jak Krv a tiež ostatné sú OK ,ale žiadne blikanie nepozorujem a aj na tom ECO mode to má farby a kontrast dosť slušné ,teda jediné čo sa stane že to trošku stmavne ,ale kvalita tích farieb sa bohvie ak nezhorší ,teda ten obraz nezmatnie ,len tie farby sa trošku stmavia ,ale tiež nepozorujem ani pri tom ECO žiadne blikanie. toť každí maá iné oko ,ale ak TV natočím aj videokamerou ,tak a následne obraz z tej kamery prehrám ,tak nepozorujem žiadne blikanie. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?teda TX-P42U20E ,nejak som to preklepol. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Už to zde několikrát bylo : plazma a láska zvítězí nad lží a nenávistí R^ |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
pistokBlikani nebo ruseni je nesmysl a zbozne prani nekterych zastancu LCD omalovanekTopfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?LCD patří do haly na nádraží, kde může zobrazovat odjezdy a příjezdy vlaků. |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
kuba, promaxvaše názory taky stojí za to.... Rv :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Humorne ste zacali podpichovat tak podme ......... :)Ako je to s novymi plazmami,este sa do nich montuju rotory ako na vrtulnik?Asi aby sa lahsie dvihala alebo co?Ci ako? :laughing: Majte sa pekne! :lookaround: Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@kubaJasně že se plazma nekupuje kvůli šetření energie,ale spíš naopak-pro ty co nevědí co s penězy a tak je raději dobrovolně odevzdají ČEZu...:D |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?moja 2,5 rocna plazma panak zerie po nastaveni okolo 98 W...co je pohoda. viac zerie aj moj desktop. a rezimy film ci eco sui v pohode len si pohrtat s nastavenim. niekto ma rad preexponovane presytene farby..vtedy to zerie viac elektriny..a aj ten obraz je hnusny. lcd je mizeria su to fakt omalovanky..neprirodzeny obraz..ale ztie co som videl LED FULL LCD to ej uz ine kaficko ale je fakt ze vysli cca 2800 eur...lacne lcd su nanic.darmo sa hadat..skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
tulena mít uškrcenej jas a kontrast jako se to muselo dělat na starých ruských akvárkách se špatnou obrazovkou se ti zdá jako krásnej obraz? To pak s přirozeným obrazem už nemá vůbec nic společnýho :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?ide o to kedy to sledujes..ci cez den ci v noci.podla toho si prisposobujem rezimskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
tulenano, při sledování ve tmě je to lepší uškrcený, ale někdo to má takhle brutálně uškrcený i za přímého denního světla, že tam není skoro nic vidět a všude machruje jakej má krásnej přirozenej obraz. Já mám v současné době taky plazmu panasonic, ale netvrdím že jenom plazma je nej a že na LCD se nadá dívat. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
Chlapci.A keby ste sa skorej kukli koľko žerie vaše PC ,čo vy na to ,to moje zožerie v kľude 300W ,tie slabšie šunky od 120 do tých 200 ,prípadne 250W ,tak myslím si že riešiť TV spotrebu je tak úplne Zbytočné.U TV sa predsa jedná o kvalitu obrazu a u PC o výkon a to bez Watáže predsa nejde. |
PISTOK153
![]() |
|
PISTOK153všechno jde i bez watáže, plazma má docela velkou tepelnou ztrátu, hlavně ty 600Hz. To je jako obyčejná žárovka a úsporka. Někdo taky tvrdí že úsporky maj horší světlo, ale já to nepozoruju. :lookaround: Dnešní popčítač taky nemusí žrát bůh ví kolik stovek W a se slušným výkonem se vejde i do 150w. Playstation 3 se při popměrně náročnej hře vejde do 135w, co jsem tak jednou sledoval. :8)Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98 | |
![]() |
|
![]() |