Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

DVB-S2 přijímač s BlindScanem ?

Nejde mi ani tak o přijímač, ale o ten Blind Scan. Jinak bych ho využíval na satelitní rádio - tz. musí mít cinch výstup, jinak je mit to jedno.

U přijímače Optibox Anaconda HD je u funkce BlindScan poznámka: Inteligentní Blind Scan pro SD i HD

Znamená to, že se scanuje od SR 1,000 do 30,000 ?

Něco takového bych upřednostnil, aby se nemuselo scanovat vícekrát - ALE kvalitní výsledky.

Kdyby to zaznamenávalo i MPEG 4:2:2 - to by bylo dobré

Možná protokolování do souboru by nebylo špatné - toto nením jestli není utopie ...

Jak jsou na tom linuxové přijímače s BlindScanem ?

Zatím jsem měl zkušenost jen se Sky Star 2 rev. 2.3 a softwarem BlindScan.

Děkuji za tipy

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-S2 přijímač s BlindScanem ?

jediny a najlepsi na blindscan je azbox premium hd +,iba to PLUSKO ma najcitlivejsi tuner,a vie ako jediny medzi sat 4:2:2,ja ho kupujem az vyhram 270e R^

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Aligátor,

panthera,asi i anaconda-blindscan bezproblémový a celkem rychlý !

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

spyko: to ale znamena i vsecky ostatni klony fortisu , octagon, hdbox atd ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

wwwe-az+ má najcitlivejší tuner??? to vieš aj nejako dokázať???

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

wwwe

Citlivý tuner je pravda, 4:2:2 taky, ale ten blindscan za moc nestojí, neumí scanovat SR.

visper
Registrace: 5/2008

citam vela for hlavne spanieli a portugalci si ho chvalia ,hlavne feed hunteri,ze ma plusko citlivejsi tuner jak obycajny premium,

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe

písal si najcitlivejší...tak teda ako? ja ho práveže u dx-erov v podpise nevidím...

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Dr. HD F-15, jako plus - spektralni analyzer.

wenk
Registrace: 4/2006

Bublajs

Alligator/Panthera maju v sebe broadcom a tunery su LG.Su podla mna dobre a pre moje ucely aj dost citlive.Aj ten DVB-T.Pokial viem ostatne tzv. klony fortisu su na STI cipoch cize to asi bude trochu ine,ale zato mozu mat blindscan.Preto neviem s urcitostou ci zrovna Alligator a Panthera su klony Fortisu,asi nie ale mozno sa mylim....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Než jsem

koupil aligátora kolovaly i zde názory,že je to klon octagonu/SAB ap./,ale není to tak,pokud jde o blindscan -je opravdu v pohodě !Zato irdeto cslink v něm zatím pěkně blbne !

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

jak jsem starej

,tak jsem blbej,kdo z vás mě vysvětlí,na co je dobrá citlivost tuneru u DVB-S,pokud pominu extrémě dlouhý kabel od LNB,děkuji za přínosné odpovědi znalých problematiky R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Máš pravdu, samotná citlivost vyjádřená šumovým číslem tuneru je k ničemu, protože převládá šum LNB. Rozdíly jsou spíš v šířce pásma a tvaru filtru. Tuner by měl správně přepínat filtry pro různé druhy modulace (QPSK, 8PSK) a dokonce i pro různé SR. To se většinou nedělá, je tam nějaký kompromis. Potom to vypadá tak, že tuner je výborný na DVB-S, ale pro 8PSK s vysokým tokem bude propadák. Jiný tuner se bude chovat zase opačně.

visper
Registrace: 5/2008

visper

to stebou suhlasim,vcera som na mojom skenoval a nenasiel,musel som zadat rucne dvbs2 a uz nasiel,

wwwe

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra