![]() |
|
rover atom lightrover atom light |
FuZdeDa
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 13 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
P.S.Hledám reakce na uvedený přístroj ve verzi plus a povedlo se mi založit téma. Úsměvné. Pokud se tedy kolegové jako nick Saxon uvolí rád si tady o něm pokecám. Mám ho týden a zdárně jsem se prokousal i SMART-em. Tedy alespoň si to myslím, že zdárně. Něco ještě neumím - nebo to nemumí přístroj a něco je mi nejasné. Překvapila mne výdrž na baterie, kvalitní displej i množství měřených detailů. Sice za ty peníze mohly být přístroje hned dva ale ... |
FuZdeDa
![]() |
|
RE: rover atom lightMám Digicube, ale s baterií na rozdíl od tebe moc spokojen nejsem. ;)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
FuZdeDa + SaxonZajímalo by mne od jaké úrovně zvládají vaše přístroje měřit digitální parametry u českého DVB-T? |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
RE: rover atom lightu českého DVB-T, tedy 64QAM a FEC 2/3, pokud neni na kanále preecho, či jiné rušení a při běžném C/N je to 29dBuV.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: rover atom lightTo je slušné, očekával jsem kolem 33-35dBuV. |
Dolinak
![]() |
|
RE: rover atom lightKdyž zesilovačem zesílíš signál s už špatným odstupem, tak můžeš mít úroveň signáluj přes 50dBuV a stejně kdetekci nedojde. Proto jsem záměrně uvedl ty parametry.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: rover atom lightAno to chápu. |
Dolinak
![]() |
|
FuZdeDaAhoj, můžete mi napsat scepan@centrum.cz ? Měl bych nějaké dotazy ohledně přístroje. Uvažuji taky o koupi. Díky. |
Badatel
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
RE: rover atom lighta co prinasa novy FW 1.58 ?TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 274 |
![]() |
|
To SaxonMám radost, že jsi se přihlásil. Tvoje názory a popis chování přístroje přispěl, že jsem vynechal Promaxe a šel do ROVER-a.Podpora ze strany českého zastoupení sice prachbídná. Zkusíme tedy formu DoDo - jak jsme byli zvyklí. Mám podobnou zkušenost , kterou jsi popisoval. Na spektráku docela pohledný průběh MUX-u (25.k.Praha) a měřák nic. Není problém v nastavení TERSHOLD-ů kdesi v MENU ??? Dále mi nějak uniká detekce libovolného nalezeného satelitu. Combolook-u stačilo najet na libovolný TP ze satelitu a po rozkliknutí se snažil - vetšinou naprosto spolehlivě - určit nalezený satelit. Děkuji předem za radu. |
FuZdeDa
![]() |
|
RE: rover atom lightUrčit nalezený satelit podléhá dvě věcem, první je nalezení normy signálu. Dneska je to DVB-S, DVB-S2, analog a ještě další datové služby, například satelitní internet Tooway. Dále nenení žádná sranda se trefit do symbolové rychlosti, je jich víc, než 22.0, či 27.5Poté je nutné, aby zmíněný TP měl v NIT tabulce ident sat. pozice. S tím 25.kanálem si děláš srandu??? :) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: rover atom lightNa kanále K25 se vysílá v Praze v normě DVB-T2 a tu neumí detekovat, ani měřit žádný měřák pod 100 000 bez DPH!On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Nedělám...Díky za info.Do Prahy se dostanu zanedlouho abych se podíval na tamní vf-scénu. Na ten 25.kanál jsem si jako jediný vzpomněl a myslel jsem si, že se alespoň něco dozvím. Na jednom místě našeho městečka střediskového (Žatec) jde příjem z Prahy v pohodě. Na relativně mnohem více otevřeném místě - kde jsem měřil - jenom náznaky. Pěkné podzimní dny .... |
FuZdeDa
![]() |
|
rover atom lighttak jsem majitelem výše uvedeného přístroje a jsem s ním nadmíru spokojen, ikdyž poslední firmware 1.55 nebylo to pravé. Ale co do výdrže baterie je to super a i intuitivnost ovládání. |
Harry131
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 237 |
![]() |
|
poslední firmwareZkoušel jsem "starý" i nový SW a laicky jsem neviděl žádnou změnu. Co se tedy vylepšilo - kromě výrobcem avizované změny - pokud to víš? |
FuZdeDa
![]() |
|
RE: rover atom lightNerad do toho kecám, ale jít z Promaxu do Roveru je celkem mimo mísu, až na prachy. :))) |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
RE: rover atom lightPS: myšleno, že prachy jsou limitující. |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
zipNemáš pravdu.Za peníze do sto tisíc ti nabízí Rover více než Promax. Sám mám osobní zkušenost s oběma značkami. Porovnávám Prodig5 a Rover Digicube. Až na baterii dostává na prddel Promax ve všem. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: rover atom lightV Mikrokomu jsem koukal na model HD a činnost spektrálního analyzeru je otřesná. To byl i Prodig5 zlatej.Impulsní odezvu jsem zkoušel na mém Roverovi a na portable měřáku od R&S, obě prostředí si myslím montérovi pomůžou, to co je obsaženo v TV analyzerech Promax do 120 tis je jen odvar měření IO. Nemůžu se zbavit dojmu, že Promax poslední roky TV analyzéry pěkně fláká. I vrásky na čele ing. Hory při posledním dýchánku byli naprosto patrné. Ne vždy musí to dražší zákonitě lepší. I Rover má své chyby, kdo je nakonec nemá... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
ATOM + DVB-T2Za 500 euro je mozny update na DVB-T2 alebo DVB-C2, i ked pre prakticke vyuzitie velmi minimalne vyuzitieTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 274 |
![]() |
|
RE: rover atom lightTakové to dodatečné HW/SW update bývají vždycky velmi drahé a také bývají velice zřídka využívané. Rozpuk T2 v Čechách bude ještě nějaký pátek trvat a tak si počkáme stejně tak na morální zestárnutí našich měřáků a dalším modelem už bude analyzer s podporou T2.DVB-T2 nabízí hodně moc, jde ale spíš o to, aby to měl kdo v naší chudé zemi využívat a platit. V týdnu jsem slyšel od jednoho profesionála z okolí, že se daji nyní nakoupit DVB-T2 STB u sousedů v Rakousku. Sám jsem za léto v Rakousku prolezl hodně obchodů se spotřební elektronikou a nenarazil jsem ani na znalost takových produktů natož s nějakým modelem. Dokonce ani na rakouských E-shopech nic nevidim. Jo, to byl zase někdo chytrej jak radio... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
pro Saxon-aProblémy s baterií přístroje by se daly kompenzovat nějakou energy bankou. Umějí výstup i 12 V. Přístroj běžně funguje i s připojeným napaječem. Přístroj do kapsičky na suchý zip a jedeme... |
FuZdeDa
![]() |
|
RE: rover atom lightjá vím, počítám s gelovkou na extrení práci. V podstatě ta slabá baterie ani nevadí, ale když přijde na řadu nějakej Quad na střeše, kde neni možné tahat prodlužovák na 23OV, tak může být problém.Prostě té baterii uvnitř měřáku nechutná vyšší okamžitý odběr proudu. I s Twinem to ještě jde, ale odběr přes 200mA na vstupu RF už je zkrátka moc. V tom byl například Prodig5 lepší, taky měl v sobě jednou tak výkonnou baterii a postatně menší displej a nebyl to touchscreen... ;) Ale už jsem si zvykl, v podstatě mi to nevadí. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Aha...zatím jsem nic podobného nekrmil. Maximálně single a aktivní anténu logáro, se kterou testuju signály. Proto se mi výdrž líbila. Gelovku nebudeš nosit v malé brašničce ale zase vydrží. Hodně úspěchů ZdeDa |
FuZdeDa
![]() |
|
Full cerze...na jiném vlákně jsem viděl Vaší diskusi o plné verzi programu SMART. V návodu je info, že pokud zašleš verzí toho co jsi nainstaloval (objeví se originální číslo - jiné pro každou instalaci)na firemní adresu (ne do Prahy !!!) obratem zašlou číslo pro plnou verzi. Udělal jsem to a skoro obratem mi milá italka vrátila jiné číslo, které jsem zadal už do dvou instalací a pokaždé se to překlopí na plnou verzi. Slušný přístup. |
FuZdeDa
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |