Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HD prijimac slusny obraz

Ve vyrobcich sat. prijimacu se basolutne neorientuju a tak bych se chtel vas zkusenych zeptat na konkretni typy prijimacu nebo vyrobce sat. prijimacu, ktere mate odzkousene co by splnovali moje pozadavky (vim ze je tu podobnych temat hodne ale nepodarilo se mi najit co by vyhovovalo mym pozadavkum a nebylo stare):
- slusny obraz v HD ale take SD (mam plasmu HD ready takze tam budu poustet 720p)
- zvukove nevim jestli to ma smysl resit protoze pokud budu chtit lepsi kvalitu tak budu brat digitalni signal z SPDIF do AV receiveru (jinak analog bude pripojeny primo do TV a tam na tech repreackoch se samozrejme vicemene nic nepozna)
- kompatibilni s kartami Irdeto ICE od Skylinku
- prehravani mkv, flac, neni uplne nutne, spis podle penez
- cenove bych si predstavoval do 4000 ale netrvam na tom hlavne pokud bude mit pristroj moznost prehravani videi mkv,xvid atd takze bych ho pouzival misto multimedialniho prehravace sem ochoten pridat
- flashdisk nebo hdd pres USB
- bez HDD, pouziji externi uloziste
- mozna jeden CI slot ale necham si od vas poradit (jde mi o to, kdyby skylink udelal nejake zmeny a dosavadni dekoder by byl nepouzitny abych mel nejake zadni vratka)
- zadne specialni funkce nepotrebuju

V souvislosti s tim bych se chtel zeptat k cemu slouzi u prijimacu konektor RJ45? Jeslti jen na kopirovani zaznamenanych videi do PC nebo ho lze pouzit na prehravani medii dostupnych na siti. A jeste co prinasi za vyhody linuve prijimace.
Navrhoval bych treba 2 reseni (jedno cenove dostupne ale kvalitni s minimem funkci-zjednodusene obyc HD prijimac se slusnym obrazem a druhe drazsi s lepsim vybavenim) a pak bych se pro jedno rozhodl.
Diky predem za rady.

Vall
Registrace: 9/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD prijimac slusny obraz

subjektivny dojem: LinkBox - LCD LG obraz vyborny (cena cca 100EUR+-)

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Mam tuto kombinaciu a som spokojny. R^ Prijem na 60 cm parabolu po cely rok.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Re: HD přijímač

Mám Vantage-HD-1100-S, je to sice trochu starší model,ale s kvalitou HD a SD jsem spokojen, menu jsou přehledná a obsluha celkem jednoduchá.
Pro sledování s oficiálními kartami celkem dobrá volba.

anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT

balsja
Registrace: 2/2008

Vantage prijimace mi prijdou docela drahe.

Vall

Medialink Black Panther

kdo to viděl,už nechtěl nic jiného R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

K přijímačům Vantage bych uvedl to, že mají vysoce kvalitní obraz, poměrně jednoduchou obsluhu, doplňkové funkce (např. Blindscan), kvalitní zpracování atd. - z toho plyne vyšší cena. Sám ho používám (model 8000HD) na full HD TV a jsem spokojen. Na druhou stranu nemůžu souhlasit s podporou oficiálních karet - s oficiálním FW totiž nepodporuje ani CW ani Irdeto dekodování (čtečka Conax) pro ICE kartu je tedy nutno použít modul nebo upravený FW, který udělá ze čtečky univerzální (používám a funguje s mou ICE bez problémů). Dále nepočítej s přehráváním mkv apod. to Vantage neumí. K přijímačům Vantage bych uvedl to, že mají vysoce kvalitní obraz, poměrně jednoduchou obsluhu, doplňkové funkce (např. Blindscan), kvalitní zpracování atd. - z toho plyne vyšší cena. Sám ho používám (model 8000HD) na full HD TV a jsem spokojen. Na druhou stranu nemůžu souhlasit s podporou oficiálních karet - s oficiálním FW totiž nepodporuje ani CW ani Irdeto dekodování (čtečka Conax) pro ICE kartu je tedy nutno použít modul nebo upravený FW, který udělá ze čtečky univerzální (používám a funguje s mou ICE bez problémů). Dále nepočítej s přehráváním mkv apod. to Vantage neumí.

vahač
Registrace: 6/2009

Omlouvám se za duplicitní text, nevím jak k tomu došlo - píšu to z mobilu a text se mi automaticky duplikuje po vložení na tento web.Omlouvám se za duplicitní text, nevím jak k tomu došlo - píšu to z mobilu a text se mi automaticky duplikuje po vložení na tento web.

vahač
Registrace: 6/2009

Necelého půl roku vlastním TEXNIBOX SIR, který jsem pořídil za 3 500 Kč, používám ho s LCD SHARP full HD a s kvalitou obrazu v HD i SD jsem velmi spokojen. Karta ICE SKYLink.

leošek
Registrace: 11/2009

(skylink ready)

obraz- OK : Optibox Zebra, LinkBbox, (Amiko 7800, no lúpe vo zvuku občas pri prepínaní TV ak je pripojený cez HDMI, treba čo najviac stíšiť hlasitosť na TV a vypiecť na satelite, vtedy to nieje tak patrné)

Obraz KO- Zyrcon skyline, Optibox Pony.

vyhnúť sa oblúkom aj: Telefunken, Kaon.

z lacných záležitostí nie "ready" :)
Amiko 7900,8000- obraz ok, síce občas viac rozostrený- pri rýchlych scénach, no nieje zúbkovaný ako pri niektorých iných prijímačoch. Za tú cenu nadštandard :DDDD
PVR funkcie dotiahnuté a pustí aj MKV

:8)

46E, 45E, 39E, 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 5E, 1W @ AB Cryptobox 652

Freedox
Registrace: 8/2007

skus arivu 200hd.

jozef84
Registrace: 2/2011

:laughing: :laughing:

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Alebo aj nieco naozajstne napr. ET9000.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

6000 a vic bych za prijimac uz nedal. Momentalne premyslim o necem z techto kousku: Optibox Zebra, LinkBbox,TechniBox SIR.

Jeste pockam na dalsi tipy. Ono pokud ten prijimac nebude mozne pouzit jako multimedialni prehravac tak za nej vic jak 4000 nedam. Ja sleduji hlavne filmy co stahnu z netu, na vysilane se zas tak moc nedivu takze se mi nevyplati do toho tolik investovat ale chci aby to melo po obrazove strance trochu uroven protoze mam 50 palcovou plasmu.

Vall

Pořiď si pingula,přehrává snad vše a ze všeho.(zatím co jsem vyzkoušel šlo)Legračně malý a výkonný.Bohužel,ještě vše co on umí neumím já.Zatím jsem ve fázy zkoušení a při tom všem,je jen vlažný.Pokud by byl k němu obsáhlejší Český manuál(je potřeba,musí se hodně překládat a to zdržuje).Nevidím zatím nic k většímu vytknutí. :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Myslis linuxovy prijimac? Jaky model?

Vall

Alebo ozaj niečo super: Dreambox 800 HD Se a plazmu Panasonic resp.Samsung R^

Milan C
Registrace: 4/2006

Argus Pingulus,nevím zda tě mohu navézt na prodejce.já se tím jen bavím,tak že lepší informace můžeš dostat od něj :) :)

zzaner

Ještě musím podotknout,že máš dva v jednom přijmaci. R^

zzaner

Argus Pingulus: dobre uz jsem si to nasel. Je to celkem bomba :)
Aby v tom fungovala Ice skylink karta tak bych musel koupit modul je to tak? Jinak jestli muzete tak napiste jake mate s nim zkusenosti co se tyce obrazove kvality. Jak je to teda s tim manualem? Cetl jsem ze je zabudovany primo v menu pristroje. Je to menu v cestine (myslim plna podpora ceskych znaku)?

Vall

RE:HD prijimac slusny obraz

Já jsem spokojen s OptiboX Zebra+Panas.42px80

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Já jej tam nemám.Pokud by jej někdo mohl poslat:zzaner@centrum.cz......Předem děkuji.

zzaner

A menu mas teda v cestine nebo jak?

Vall

Češtinu si můžeš zadat,menu=OK.Těch možností má ale přijmač tolik,že by se manuál(podrobnější( hodil.Má to spark+ E2.Těch možností je ve sparku i E2 více,tak že co vybrat,toť dilema.Pokud to tam nainstaluješ,tak už to běhá bez problémů,jen musíš vědět co máš chtít. :) :)

zzaner

má málo konektorů ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Jen doplním příspěvky zzaner
Argus Pingulux s originál SW Spark, bere všechny naše karty včetně čisté Irdeto:
stačí v menu zapnout MCAS.

z jiných diskuzí
otázka:
nejde v nom CsLink karta v inom prijimaci karta ide cize v karte to nebude. Neviete poradit kam sa v prijimaci pozriet aby mu to zasa slo? Hlasi sa to ako spark.

v pluginoch nech si zapne MCAS a karta mu pojde

nic take tam nevidim mam ho totis doma kde to hladat ?

menu/zapojit a tam budes mat v riadkoch rozne pluginy. prejdi na mcas a tlacitkom ok zapnes aby svietil na zeleno. ak tam nic nemas len calculate tak si tam musis pluginy nahrat. stiahni si ze stránek prodejce či
http://www.sat-ulc.eu/forumdisplay.php?f=1660
je to subor zip. ten rozbal a po rozbaleni si vsetko nahraj na usb kluc a ten strc do boxu. ten sa ta po nacitani usb opyta ci chces nahrat pluginy tak potvrd "ano". hotovo potom postupuj ako som ti pisal vyssie..

Ještě dodám, že pokud se tazatel nechce hrát s linuxem tak Edision dělá kvalitní přijímač s pěkným obrazem Argus VIP2 (buď dvoutunerový nebo s jedním tunerem), problém není s žádnou kartou. Ale žádné multimediální centrum, přehrává jen vlastní formáty + fotky + mp3.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra